Σαν καλή μαθητριούλα εγώ η μικρή Ιντιγκούλα, ακούω, διαβάζω, μαθαίνω και ερωτώ!
Με παρατεταμένο το χεράκι μου και το δακτυλάκι μου υψωμένο σαν κεραία, προσπαθώ να πάρω τον λόγο μέσα στη "σχολική αίθουσα" του forum και να ρωτήσω: "Κυρί, κυρί, κυρία!! Να ρωτήσω κάτι;.... Τί σημαίνει η λέξη "εξουσία";;;"
Μήπως σημαίνει η βίαιη και εξαναγκαστική επιβολή κάποιων επάνω σε κάποιους άλλους;
Αυτό απευθείας δεν καταργεί την ελευθερία βούλησης;
Η ελευθερία βούλησης δεν μπορεί να καταργηθεί.
Η μόνη μορφή εξουσίας που θα μπορούσε να έχει ο άνθρωπος, είναι μόνο απέναντι στον εαυτό του. Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει την δυνατότητα και μόνον αυτήν, το να εξουσιάζει τον εαυτό του.
Όλα τα άλλα είναι ψευδαίσθηση εξουσίας.
Δεν είναι αληθινή η εξουσία που έχει κάποιος πάνω το υλικό σώμα κάποιου άλλου.
Κάποιοι μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι μας εξουσιάζουν, διότι επιβάλλονται επάνω στο υλικό μας σώμα. Στο χέρι μας είναι αν θα χαθούμε κι εμείς μέσα στην ψευδαίσθηση ότι μπορούν να εξουσιάζουν και την ψυχή μας. Ουσιαστικά, όταν κάποιος βιάζει την ψυχούλα μας, δεν έχει καμία εξουσία επάνω σε αυτήν... την εξουσία την έχουμε εμείς επάνω στην ψυχή μας, που επιτρέπουμε στον άλλον να μας την βιάσει.
Η ψυχή μας δεν εξουσιάζεται από κανέναν παρά μόνο από εμάς τους ίδιους.
Εάν εμείς οι άνθρωποι θυμηθούμε ότι εκείνο που αληθινά είναι σημαντικό, είναι η ψυχή μας, τότε η λέξη "εξουσία" υφίσταται μόνο απέναντι στον εαυτό μας.
Λέτε να απάντησα κυρί, κυρί, κυρία;;;
Αν όχι δείρτε με! (μπορείτε, αν αφήσω την ψυχούλα μου να πονέσει..

)
Άντε, και αύριο στον διευθυντή μαζί με τον κηδεμόνα μου.
(Αύριο = ημέρα της κρίσης, Διευθυντής = ο Κύριος και Θεός μας, Κηδεμόνας = οι δάσκαλοι που ανέλαβαν να μας εκπαιδεύσουν στη ζωή)
Φιλιά προς όλους.