ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ • ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ! : ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ!

Προβολή ενεργών θεμάτων

Ταξιδεύουμε... στον άγνωστο κόσμο της ψυχής... σε ένα μεγάλο καράβι... Και προχωράμε σε αόρατους κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε... Προορισμός μας η Νέα Εποχή! Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, πέρα από τα όρια της ορατής πραγματικότητας... γίνε συνεπιβάτης, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 14 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2009 21:01   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 27
HP: 341 / 1795
341 / 1795
MP: 857 / 857
857 / 857
EXP: 936 / 1000
936 / 1000
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ!

(Του dr. Joseph Murphy, fellow of the Andhra Research University of India)

Έχετε κάθε δικαίωμα να αποκτήσετε χρήματα. Γεννηθήκατε για να κάνετε μία πλούσια ζωή και για να είσαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και ελεύθεροι. Γι' αυτό πρέπει να έχετε όλα τα χρήματα που σας χρειάζονται για μία ζωή άνετη και ευτυχισμένη.

Βρίσκεστε σε αυτό τον κόσμο για να εξελιχθείτε, να αναπτυχθείτε, να προοδεύσετε, τόσο πνευματικά όσο και υλικά. Έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να φθάσετε σε πλήρη ανάπτυξη και αυτοέκφραση, σε κάθε τομέα. Πρέπει να συγκεντρώνετε γύρω σας ομορφιά και πολυτέλεια.

Γιατί να θεωρείτε αρκετό ότι τα βγάζετε πέρα, τη στιγμή που μπορείτε να απολαύσετε τα πλούτη που σας προσφέρει το υποσυνείδητό σας; Θα πρέπει να μάθετε να γίνετε φίλοι με τα χρήματα, τα οποία πρέπει πάντα να σας περισσεύουν. Η επιθυμία σας να γίνετε πλούσιοι είναι επιθυμία για μία πληρέστερη, ευτυχέστερη, ωραιότερη ζωή. Είναι μία Συμπαντική ανάγκη. Δεν απλώς καλή επιθυμία, είναι πολύ καλή.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ

Το χρήμα είναι ένα σύμβολο δοσοληψίας. Σημαίνει για σας όχι μόνο ικανοποίηση των βασικών αναγκών, αλλά και ομορφιά και πολυτέλεια, αφθονία και ποιότητα ζωής. Είναι σύμβολο της οικονομικής υγείας ενός έθνους. Όταν το αίμα σας κυκλοφορεί ελεύθερα στο σώμα σας, τότε είστε υγιείς. Όταν το χρήμα κυκλοφορεί ελεύθερα στη ζωή σας, τότε είστε οικονομικά υγιείς. Όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να μαζεύουν λεφτά για τα φυλάξουν σε μεταλλικά κουτιά, νιώθοντας να τους καταλαμβάνει ο φόβος, υπάρχει έλλειψη οικονομικής υγείας.

Το χρήμα, ως μέσον συναλλαγής, πήρε διάφορες μορφές ανά τους αιώνες, για παράδειγμα, κάποτε χρησιμοποιήθηκε το αλάτι, χρησιμοποιήθηκαν επίσης, χάντρες και κοσμήματα διαφόρων ειδών. Στα αρχαία χρόνια ο πλούτος ενός ανθρώπου καθοριζόταν από τον αριθμό των προβάτων και βοδιών που είχε. Τώρα χρησιμοποιούμε νομίσματα και άλλα μέσα συναλλαγής, καθώς είναι πιο εύκολο να γράψεις μία επιταγή παρά να κυκλοφορείς κουβαλώντας ένα αρνί για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου.

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WWW ICQ YIM  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2009 19:58   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 12
HP: 12 / 319
12 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 175 / 194
175 / 194
Θα μπορούσα ίσως να κάνω ένα συλλογισμό...
Σε καταστάσεις, όπου το χρήμα λειπει και υπάρχει ανέχεια, είναι πολύ εύκολο το άτομο να χάσει τον εαυτό του σε μια λαίλαπα αναζήτησης των αναγκαίων...
Γίνεται αδύναμος... πρόθυμος να κάνει κάποια υπέρβαση ίσως προκειμένου να τα καταφερει μέσα στην αβεβαιότητα...
Μένει μονος, κλαίγοντας απο απελπισια ζητώντας βοήθεια... όμως μια σπαρακτική κραυγή βοήθειας δεν ακούγεται μονο απο αγγέλους...
ακουγεται κι απο χαμηλές οντότητες...
Μου γεννήθηκε αυτό το ερώτημα απο χθες που διάβασα το κείμενο της Κάρμα, μετάξύ άλλων... Πώς προστατεύεις τον εαυτό σου σε τέτοιες περιπτώσεις?

Κάτι άλλο πάλι που διερωτώμαι είναι το εξής...
Πώς γίνεται και άνθρωποι άξιοι στα χέρια, έξυπνοι, κατα γενική ομολογία των γύρω τους... να μην μπορούν να "προκόψουν"?
Εχετε συναντήσει ανθρώπους όπου έχουν "κολλήσει" σε έναν φαύλο κύκλο απραξίας μην μπορώντας να ξεφύγουν για ανεξήγητους λόγους?
Μπορεί να εξηγηθεί το πώς γίνεται να είναι κάποιος άξιος απόλυτα για μια δουλειά και να μην τον δέχονται συστηματικά?
Σαν να έχει μια ταμπέλα που γράφει..."ακατάλληλος" ενώ είναι ο πλέον "κατάλληλος" ?

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2009 22:31   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

Level: 15
HP: 29 / 488
29 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 269 / 292
269 / 292
Ειρηνη έγραψε:
Σε καταστάσεις, όπου το χρήμα λειπει και υπάρχει ανέχεια, είναι πολύ εύκολο το άτομο να χάσει τον εαυτό του σε μια λαίλαπα αναζήτησης των αναγκαίων...
Γίνεται αδύναμος... πρόθυμος να κάνει κάποια υπέρβαση ίσως προκειμένου να τα καταφερει μέσα στην αβεβαιότητα...
Μένει μονος, κλαίγοντας απο απελπισια ζητώντας βοήθεια... όμως μια σπαρακτική κραυγή βοήθειας δεν ακούγεται μονο απο αγγέλους...
Μου γεννήθηκε αυτό το ερώτημα απο χθες που διάβασα το κείμενο της Κάρμα, μετάξύ άλλων... Πώς προστατεύεις τον εαυτό σου σε τέτοιες περιπτώσεις?

Πώς γίνεται και άνθρωποι άξιοι στα χέρια, έξυπνοι, κατα γενική ομολογία των γύρω τους... να μην μπορούν να "προκόψουν"?
Εχετε συναντήσει ανθρώπους όπου έχουν "κολλήσει" σε έναν φαύλο κύκλο απραξίας μην μπορώντας να ξεφύγουν για ανεξήγητους λόγους?
Μπορεί να εξηγηθεί το πώς γίνεται να είναι κάποιος άξιος απόλυτα για μια δουλειά και να μην τον δέχονται συστηματικά?
Σαν να έχει μια ταμπέλα που γράφει..."ακατάλληλος" ενώ είναι ο πλέον "κατάλληλος" ?

Συγχαρητήρια ειρηνη μου,

Και εγώ αναρωτιέμαι συχνά για το πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Όμως δυστυχώς, στις μέρες μας, ο κόσμος διοικείται από το κακό, και πλέον μονάχα αν δείχτες να συμμετέχεις σε αυτή μπορεί να έχεις περάσει άσχετα με τις ικανότητες σου.
Είναι σαν μια αρρώστια που την κόλλας αν πλησιάζεις, αρκετά το κύκλο, και αν απομακρύνεσαι, χάνεις το παιχνίδι.
Ευτυχώς υπαρχή και η θεια δική, που μας βοήθα να τα καταφέρουμε.

Όμως πιστεύω πως η καλη μας κάρμα μπορεί να μας βοηθήσει και τις δυο, με τα φωτά της.

φιλακια πολλα

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2009 23:04   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
αννα μαρια έγραψε:
Ειρηνη έγραψε:

Συγχαρητήρια ειρηνη μου,

Και εγώ αναρωτιέμαι συχνά για το πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Όμως δυστυχώς, στις μέρες μας, ο κόσμος διοικείται από το κακό, και πλέον μονάχα αν δείχτες να συμμετέχεις σε αυτή μπορεί να έχεις περάσει άσχετα με τις ικανότητες σου.
Είναι σαν μια αρρώστια που την κόλλας αν πλησιάζεις, αρκετά το κύκλο, και αν απομακρύνεσαι, χάνεις το παιχνίδι.
Ευτυχώς υπαρχή και η θεια δική, που μας βοήθα να τα καταφέρουμε.

Όμως πιστεύω πως η καλη μας κάρμα μπορεί να μας βοηθήσει και τις δυο, με τα φωτά της.

φιλακια πολλα

Πολύ εύστοχα εστιάζεις άννα μαρία...
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να υποδυθώ έναν ρόλο πιο κοντά σε αυτό που μοιάζει να αποδίδει... έχω γίνει απίστευτα δυστυχισμένη...
Το σώμα μου αντιδρά... δεν υπακούει την εντολή "πήγαινε να εργαστείς"... είμαι ανίκανη να μοιάσω και κατά συνέπεια μένω "εκτός"...
Στην αρχή οι "δικοί" μου το είπανε τεμπελιά... μετά κατάθλιψη... μετά ανωριμότητα...
Δεν ακούει κανεις την πολύ δυνατή φωνή ότι κάτι άλλο συμβαίνει... ούτε και την έκκληση για βοήθεια βέβαια...
Κάτι που μπορεί να κρατάει καποιον σε μια φυλακή δίχως ορατά όρια... προσπαθώ να μάθω απο μένα τί είναι αυτό...
συγνώμη αν σας κούρασα...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 00:46   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 7
HP: 1 / 130
1 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 73 / 81
73 / 81
Εχω διαβασει εκτενως για τον 'Νομο της Ελξης'. Συνοπτικα σε οσα βιβλια και αν διαβασα το νοημα ειναι το εξης: Οι σκεψεις μας παλλονται δονουνται και οτι σκεφτομαστε συστηματικα στην ζωη μας αυτο και ελκυουμε. Αρα ο νομος της ελξης λεει πως στο Συμπαν υπαρχει αφθονια για ολους φτανει να ειμαστε εστιασμενοι στο ποθουμενο μας οποιο και αν ειναι αυτο.

Επισης λεγεται οτι το Συμπαν δεν αναγνωριζει την λεξη ΔΕΝ. Πχ αντι α λετε δεν θελω να ειμαι αρρωστος πειτε θελω να ειμαι υγιης. Αν βγαλουμε το ΔΕΝ απο την φραση 'δεν θελω να ειμαι αρρωστος' τι μενει? το 'θελω να ειμαι αρρωστος' καθως οπως ειπαμε το Συμπαν ελκυει αυτο που σκεφτομαστε εντονα. Γιαυτο καμια φορα λεμε πως καποιον τον βρηκαν ολα οσα φοβοταν.

Τωρα θα μου πειτε αν ολα αυτα ειναι αληθεια? Πιστευω πως ναι φτανει ο ποθος για καντι να ειναι διακαης. Εκει εγκειται για μενα το μυστικο. Οταν καποιος θελει κατι που και το οραματιζεται σαν να εχει ηδη γινει και το κρατει ετσι σταθερο στην μνημη του συστηματικα, τοτε αυτο δεν μποει παρα να γινει.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 00:57   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

341 / 1795
857 / 857
936 / 1000
Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι

Θαυμάσιοι οι συλλογισμοί σας!

Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που δημοσιεύτηκε αυτό το κείμενο, για να μας προβληματίσει και για να τεθούν ανάλογα ερωτήματα.

Αλήθεια, τι συμβαίνει με τα χρήματα και για πιο λόγο υπάρχουν αυτές οι ανισότητες;;;

Και γιατί τα άτομα βάλλονται τόσο εύκολα και συχνά από την ανέχεια;;;

Η απάντηση είναι πολύ απλή... και έχει να κάνει με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Γη!!!

Το κείμενο αυτό αναφέρεται σε μία ιδανική κοινωνία, όπου οι άνθρωποι, ώριμοι και συνειδητοποιημένοι, έχουν καταφέρει να έχουν μία υγιή επαφή με το υποσυνείδητό τους. Έχουν καταρρίψει αρνητικές "εγγραφές" και σκεπτομορφές, βιώματα και δύσκολες εμπειρίες από το παρελθόν τους και απρόσκοπτα διεκδικούν τη χαρά, την Αγάπη και την ομορφιά στη ζωή τους.

Αυτά είναι πολύ δύσκολο, μέχρι και ακατόρθωτο να συμβούν αυτή τη στιγμή!!!!

Όχι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι ώριμοι ή συνειδητοποιημένοι, αλλά γιατί η Γη βάλλεται άγρια από δυνάμεις και όντα που επιθυμούν να την κατακτήσουν εξ ολοκλήρου! Οι δυνάμεις αυτές δημιουργούν συνέχεια δύσκολες συνθήκες, διαβίωσης ή ψυχολογικές που εμποδίζουν τα άτομα να προχωρήσουν το μονοπάτι τους προς την αυτογνωσία!

Παλαιότερα έρχονταν ψυχές στη γη, που στο πρόγραμμά τους περικλειόταν και η ανέχεια σαν καρμικό μάθημα (δείτε το θέμα "ΚΑΡΜΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ", υπάρχουν αναφορές επάνω σε αυτό εκεί). Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν αλλάξει! Το πρόγραμμα εξέλιξης των ψυχών έχει σταματήσει, γιατί ο πρωταρχικός Σκοπός του Συμπαντικού Σχεδίου είναι να απαλλαγεί και να εξυγιανθεί η Γη από τις δυνάμεις αυτές.

Οι άξιοι άνθρωποι, οι εξελιγμένοι και αυτοί που έχουν έρθει στη Γη για μία αποστολή βάλλονται απάνθρωπα από τις δυνάμεις αυτές, που σα σκοπό έχουν να εμποδίσουν το έργο τους. Διαβάστε το θέμα "Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣΗΣ ΓΗ ΣΗΜΕΡΑ!".

Στη Νέα Εποχή που έρχεται, οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα υλικά αγαθά και θα έχουν χαρά, έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην εξελικτική τους πορεία, σε ένα διαφορετικό επίπεδο!!!!

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 01:08   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

Level: 15
HP: 29 / 488
29 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 269 / 292
269 / 292
Ειρηνουλα

Καταλαβαίνω αυτό που αισθάνεσαι.
Δεν έχεις ανάγκη την γνώμη των άλλων, ιδικά να σου λένε το ποσό αξίζεις
Δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω πώς ο κάθε άνθρωπος αξίζει πολλά.
Και εγώ συμφωνω με τη anabela
Ρίξε μια μάτια εδω.

φιλακια

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 01:28   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
Κάρμα σε αυτό που λές για το Κάρμα και τις ψυχές που έρχονται να ζήσουν ως φτωχοί π.χ....
αναφέρεται και στο βιβλίο "Επίκτητος - Σύνοψη της στωϊκής φιλοσοφίας και ηθικής",
που μας παρέθεσε η LOVELIFE στην αντίστοιχη ενότητα :
"Να θυμάσαι ότι είσαι ηθοποιός σε ένα δράμα [...]
Αν σε θέλει (ο Δημιουργός) για να υποδυθείς τον φτωχό, τότε ευφυώς να τον υποκριθείς"

Απο την άλλη βλέπω τώρα μια άλλη εκδοχή χάρη σε αυτό που λέει η Κάρμα μας,

karma έγραψε:
Παλαιότερα έρχονταν ψυχές στη γη, που στο πρόγραμμά τους περικλειόταν και η ανέχεια σαν καρμικό μάθημα (δείτε το θέμα "ΚΑΡΜΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ", υπάρχουν αναφορές επάνω σε αυτό εκεί). Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν αλλάξει! Το πρόγραμμα εξέλιξης των ψυχών έχει σταματήσει, γιατί ο πρωταρχικός Σκοπός του Συμπαντικού Σχεδίου είναι να απαλλαγεί και να εξυγιανθεί η Γη από τις δυνάμεις αυτές. Οι άξιοι άνθρωποι, οι εξελιγμένοι και αυτοί που έχουν έρθει στη Γη για μία αποστολή βάλλονται απάνθρωπα από τις δυνάμεις αυτές, που σα σκοπό έχουν να εμποδίσουν το έργο τους.

Στη Νέα Εποχή που έρχεται, οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα υλικά αγαθά και θα έχουν χαρά, έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην εξελικτική τους πορεία, σε ένα διαφορετικό επίπεδο!!!!

Με βάζει η τελευταία πρόταση σε μια σκέψη...
Θα την μοιρααστώ...
Αν αυτές οι δυνάμεις που βάλλουν την Γή και τις ψυχές, έχουν εφαρμόσει ήδη τα πυρά τους, που μεταξύ αυτών είναι και το θέμα που εξετάζουμε εδώ...
τότε δεν πρεπει να αποδεχόμαστε τέτοια ζωή καθώς αυτή η "ζωή" προσφέρει μόνο τροφή στις οντότητες αυτές... σε μας δεν προσφέρει τίποτα... αντιθέτως μας απομακρύνει απο το μονοπάτι μας επειδή μας κατακλύζουν οι φυσιολογικές ανθρώπινες ανάγκες μας... έτσι μένουμε μακρια απο τον δρόμο της αυτογνωσίας... της πραότητας... της αγάπης και της εξέλιξης...
Το γεγονός που επισημαίνω περισσότερο είναι για μένα πολύ ουσιώδες γιατί αν οι πολεμιστες και οι φωτεινοι πλήττονται με τέτοιους τρόπους, τότε θα πρέπει να γίνει συνειδητοπήση του θέματος βαθιά... και να προβάλλουμε νέους τρόπους ζωής και τακτικες νέες, διαβίωσης, που θα αποτελέσουν και μεθόδους απόρριψης αυτών των οντοτήτων...
Ίσως αυτό να είναι ένα μέρος απο την οπτική της Νέας Εποχής...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 01:37   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

341 / 1795
857 / 857
936 / 1000
Ειρηνη έγραψε:
Με βάζει η τελευταία πρόταση σε μια σκέψη...
Θα την μοιρααστώ...
Αν αυτές οι δυνάμεις που βάλλουν την Γή και τις ψυχές, έχουν εφαρμόσει ήδη τα πυρά τους, που μεταξύ αυτών είναι και το θέμα που εξετάζουμε εδώ...
τότε δεν πρεπει να αποδεχόμαστε τέτοια ζωή καθώς αυτή η "ζωή" προσφέρει μόνο τροφή στις οντότητες αυτές... σε μας δεν προσφέρει τίποτα... αντιθέτως μας απομακρύνει απο το μονοπάτι μας επειδή μας κατακλύζουν οι φυσιολογικές ανθρώπινες ανάγκες μας... έτσι μένουμε μακρια απο τον δρόμο της αυτογνωσίας... της πραότητας... της αγάπης και της εξέλιξης...
Το γεγονός που επισημαίνω περισσότερο είναι για μένα πολύ ουσιώδες γιατί αν οι πολεμιστες και οι φωτεινοι πλήττονται με τέτοιους τρόπους, τότε θα πρέπει να γίνει συνειδητοπήση του θέματος βαθιά... και να προβάλλουμε νέους τρόπους ζωής και τακτικες νέες, διαβίωσης, που θα αποτελέσουν και μεθόδους απόρριψης αυτών των οντοτήτων...
Ίσως αυτό να είναι ένα μέρος απο την οπτική της Νέας Εποχής...

Συμφωνώ απόλυτα!!!

Ο σκοπός της σελίδας μας, εκτός από τη γνώση και τη διερεύνηση της ψυχής, είναι να μαζέψει σε μία μεγάλη αγκαλιά όλους αυτούς τους ανθρώπους που βάλλονται από τις δυνάμεις αυτές και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον...

Ελάτε, ας ενώσουμε τα χέρια και ας φτιάξουμε όλοι μαζί έναν καλύτερο κόσμο!!!!!!!!!!!!!! :rose:

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 01:42   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
αννα μαρια έγραψε:
Ειρηνουλα

Καταλαβαίνω αυτό που αισθάνεσαι.
Δεν έχεις ανάγκη την γνώμη των άλλων, ιδικά να σου λένε το ποσό αξίζεις
Δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω πώς ο κάθε άνθρωπος αξίζει πολλά.
Και εγώ συμφωνω με τη anabela
Ρίξε μια μάτια εδω.

φιλακια

Αννα Μαρία μου σε ευχαριστώ...
ένιωσα πως έχω πνοή συμπαράστασης...
και με τους περίεργους τρόπους που έχω συνηθίσει πια να παρατηρώ το θέμα αναρτήθηκε απο την Κάρμα ακριβώς όταν άρχισα να σκέφτομαι γύρω απο αυτό άτεχνα και άτσαλα προσπαθώντας να βρώ κανα σανιδι να πάρω φόρα και να αρχίσω τις απλωτές...
Αισθάνθηκα έντονα ότι με κατανοούν αυτιά και μάτια ψυχής...

Ξέρεις καλή μου αυτό που αναφέρεις για την γνώμη των άλλων... δεν ξέρω αν το νιώθετε κι εσείς... αλλά δεν με αγγίζει και πριν θεωρηθει εγωισμος και έπαρση να τρέξω να πω ότι το εννοώ ώς εξής...
Αν άκουγα την γνώμη των άλλων θα έιχα σίγουρη την επιτυχία καθώς οι άνθρωποι πρόθυμα σου δίνουν συμβουλές ειδικά άν δεν τις ζητάς... για το τί να κάνεις και πώς να πράξεις και πού θα βρεις αυτό που ζητάς...
Εχω παρακολουθήσει να γίνεται αυτό και πραγματικά αν κάποιος ακολουθήσει μερικές απο τις συμβουλές, τα καταφέρνει...
Εδώ είναι η διαφορά... οι συμβουλές και η γνώμη των άλλων δεν είναι εφικτό να γίνουν πράξη απο κάποιους ανθρώπους...
Οι τρόποι παρόλο που ακούγονται εύκολοι και συνηθισμένοι είναι τεράστια βουνά ασυναρτησιας... παραλογισμού... άγνωστων γλωσσών και συνηθειών... ένας κυκεώνας...
Πώς να εξηγήσει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τέτοια δίνη... πως δεν τα βρίσκει λογικά όλα αυτά?
Γιατί οι άλλοι δεν το βλέπουν?

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 01:45   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
όσο για το βίντεο που έβαλες Αννα Μαρία μου, αγγλικά δεν ξέρω σχεδόν καθόλου :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

αλλά είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβω κάτι ... με άλλον τρόπο... καμια φορά γίνεται :roll:

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2009 19:43   
Μαθητής
Μαθητής
Άβαταρ μέλους

Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21
EXP: 27 / 27
27 / 27
Αγαπητοί φίλοι και φίλες ακουμπήσατε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.

Συμφωνώ από τη μια ότι το χρήμα πρέπει να είναι ένα μέσο για την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών και αξίζουμε να το έχουμε όλοι. Από την άλλη όμως μέσα στην εξαιρετικά αντιπνευματική και χαμηλών δονήσεων σημερινή κοινωνία μας το χρήμα έχει καταντήσει να είναι ένα είδος μαμωνά (όπως λέει και η karma βρισκόμαστε σε μία εποχή που πάει να κυριαρχήσει η "άλλη πλευρά").

Το χρήμα το συλλέγουν κυρίως άνθρωποι ανασφαλείς, αντιπνευματικοί, χαμηλών ενστίκτων και χωρίς συγκροτημένο "Εγώ". Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν μέσα από το χρήμα να νοιώσουν ασφαλείς και να πάρουν την ικανοποίηση ότι είναι ισχυροί, αφού έτσι κι αλλιώς η χαμηλών δονήσεων προσωπικότητα τους δεν τους ωθεί στο να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους συνανθρώπους τους αλλά στο να επικρατούν αυτοί μέσα από το χρήμα και στο να βλέπουν τους συνανθρώπους να εξευτελίζονται επειδή δεν έχουν το χρήμα να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχει πολύ χρήμα το έχει αποκτήσει με κάποιο βρώμικο τρόπο και πατώντας πάνω σε πτώματα. Στην Ελλάδα ειδικά έχουμε απτά παραδείγματα με τα διάφορα "λαμόγια", "κουμπάρους", δικτυωμένους, εφοριακούς, πολεοδόμους, διεφθαρμένους κρατικούς ελεγκτές (υπάρχει πανδημία σε αυτό τον τομέα), μαφιόζους, ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν κάνει χρήματα με απάτες, καταπατώντας συνειδήσεις, ανθρώπους κ.λ.π. Γι' αυτό και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν πολλά χρήματα είναι σήμερα οι πιο αγνοί και καθαροί, αυτοί που πρέπει να είναι υπερήφανοι, οι πραγματικοί ΚΥΡΙΟΙ και ΚΥΡΙΕΣ! Άσχετα αν αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, πληρώνουν τον ένα λογαριασμό και τους κυνηγάνε άλλοι δέκα, τους σπάζουν καθημερινά το ηθικό οι τράπεζες που απαιτούν τις βαρυφορτωμένες και ουσιαστικά ληστρικές δόσεις των δανείων κ.λ.π. κ.λ.π. Αυτοί θα έπρεπε ίσως να θεωρούνται οι άξιοι και αληθινοί άνθρωποι σήμερα στην κοινωνία μας παρά οι άλλοι που με τις διάφορες μίζες, ρεμούλες, φακελάκια και απατεωνιές έχουν κρυφές καταθέσεις και πολλαπλούς λογαριασμούς. Οι δεύτεροι εκπροσωπούν (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) το χαμηλότερο είδος ανθρώπου και σε μία πιο εξελιγμένη εποχή τους ανθρώπους αυτούς όχι μόνο ΔΕΝ θα τους αντιμετωπίζουν σαν κυρίους (όπως γίνεται σήμερα) αλλά θα τους περιφρονούν παντελώς!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2009 01:45   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 26
HP: 294 / 1637
294 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 917 / 917
917 / 917
Κανεις δεν ειναι τοσο πλουσιος που να μην εχει αναγκη απο ενα χαμογελο. Κανεις δεν ειναι τοσο φτωχος που να μην μπορει να το δωσει...

Ενας ανθρωπος που γεννηθηκε απο φτωχη οικογενεια και που δεν δεχεται η ψυχη του να σκοτωσει συνανθρωπο. Δεν δεχεται να κλεψει, να κοροιδεψει, δεν δεχεται να εκπορνευτει ειτε να εκπορνεψει μεταφορικα και κυριολεκτικα, δεν δεχεται να εξουσιασει να υποταξει να εκβιασει, δεν δεχεται να πουλησει τη ψυχη του σε ολα αυτα που θα τον εκαναν να νιωθει βρωμικος, να νιωθει οχι ο εαυτος του. Αυτος ο ανθρωπος σημερα κατα πασα πιθανοτητα πλην εξαιρεσεων, αυτος ο ανθρωπος σημερα ειναι χρηματικά ΦΤΩΧΟΣ!

Το αντίστροφο αυτού του ανθρώπου που εχει και εκεινος γεννηθει σε φτωχη οικογενεια, που περιεγραψα πιο επανω, μπορει πολυ ευκολοτερα στις ημερες μας, επανω στη Γη, να πλουτισει χρηματικα.

Εκεινοι που γεννιουνται σε ευπορες οικογενειες, εκεινο ειναι άλλο κεφάλαιο, και να σας πω και εκεινοι μπορει να δοκιμαζονται. Διοτι καταλαβαινουν απο πρωτο χερι οτι ο πλουτος ο αληθινος δεν βρισκεται στο χρημα.

Ολοι εκει καταληγουμε σε αυτο το συμπερασμα τελικα.

Εγω σε ενα φτωχικο χρηματικα απογευματακι μου, ημουν τοσο πλουσια ψυχικα! Ο ηλιος ελαμπε τοσο ομορφα. Λετε για τον πλουσιο συνανθρωπο μου, ο ηλιος να λαμπει πιο ομορφα; Τα πουλια κελαηδουσαν το ιδιο οπως σε ολους, περπατησα στην εξοχη, διαβασα ενα βιβλιο. Δεν ξοδεψα πολλα χρηματα για ετουτη την πλουσια βολτα μου, διοτι εγω ενιωσα πληρης εκεινο το απογευμα.
Ολο το θεμα ειναι να εχουμε να φαμε, να εχουμε μια στεγη επανω απο το κεφαλακι μας, να εχουμε ρουχαλακια να μην κρυωνουμε, νερακι να πινουμε, την υγεια μας να εχουμε, τους φιλους μας, την πιστη μας στο Θεο και ολα τα άλλα ειναι επιπλεον οχι πρωτης αναγκης.

Εαν εχω αυτα που σας εγραψα επανω, πιστευω ειμαι πλουσια!

Η πόρσε, τα γκούτσι και τα φάνσι ρεστοράντ, αυτα τους περισσοτερους τους κανουν πλουσιοτερους και πιο χαρουμενους.
Επειδη ετσι θελουν να μας πεισουν. Οτι αυτα ειναι ευτυχια.

Να σας πω ενα αστειακι;

Εκεινο το ακριβοπληρομενο μοντελο που ειναι αδυνατουτσικο, οχι επειδη απλα ετσι ειναι εκ γεννετης ο σωματοτυπος του, αλλα επειδη καθεται και λοιμοκτονει κυριολεκτικα της πεινας! Εκεινο το μοντελο πειναει! Εγω σημερα δοξα το Κυριο, ειμαι χορτατη!

Αλλο ενα αστειακι:

Ενας γνωστος μου εχει αυτοκινητο. Το αυτοκινητο χαλασε μια μερα. Ε λοιπον καθοταν και μοιρολογουσε και στεναχωριοταν, δεν μπορει λεει να παει πουθενα ειναι αναγκασμενος οπως λεει να μεινει σπιτι φυλακισμενος!
Κι εγω που γεννηθηκα φτωχια και δεν εχω ακομα αυτοκινητο (θα παρω ομως χεχε πρωτα ο Θεος), με τα δυο μου ποδαρακια βγηκα εξω και περπατησα πηρα λεωφορειο και γυρισα βολτουλα ολη την πολη! Και ο φιλος μου εμεινε κλεισμενος μεσα στο σπιτι και στεναχωριοτανε!

Παιδια εχουμε το δικαιωμα να πλουτισουμε!

Απλα να ανοιξουμε τα ματια μας και να δουμε απλα τα πραματα.

Εφοσον ανοιξαμε τα ματια μας και ειδαμε ποσο πλουσιοι ειμαστε τελικα σημερα, μετα κοιταξαμε λιγο παρα περα και εκει δαγκωθηκαμε.

Είδαμε το αύριο!

Αχ αυτο ο αύριο...

Ξερω και εγω δεν παω πισω. Χρεη μας κυνηγουν, ολοι λεμε της φυλακης τα σιδερα θα ειναι για τους λεβεντες που δεν ειχαν να πληρωσουν ολα εκεινα τα ανθρωπομορφα βαμπιρ που εξουσιαζουν τη Γη μας σημερα.

Αυτα τα χρονια ερχονται. Θελουν να μας στερησουν την ελευθερια μας, θελουν να μας στερησουν την τροφη, το νερο, τον αερα που αναπνεουμε. Να μας στερησουν την υγεια μας επιθυμουν σωματικη και ψυχικη.

ΣΗΜΕΡΑ...

Σημερα ειμαστε πλουσιοι, οσοι φαγαμε οσοι ηπιαμε οσοι μιλησαμε με εναν φιλο οσοι διαβασαμε ενα βιβλιο οσοι ακουσαμε μουσικουλα οσοι καναμε μια βολτουλα οσοι μαθαμε κατι που δεν ξεραμε οσοι θυμηθηκαμε κατι που ξεχασαμε, ολοι εμεις που εκτιμησαμε αυτα που εχουμε. Εμεις που ο,τι εχουμε το αγαπαμε...

ΑΥΡΙΟ.....

Για αυτό το αυριο παλεύουμε μέσα στο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2009 02:09   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
Ιντιγκο έχεις απολυτο δίκιο σε όσα λές...
Παρόλα αυτά, και ενώ το θέμα είναι όντως "ο πλούτος", εγώ ίσως έκανα κατάχρηση...
καθώς αναφερόμουν αποκλειστικά στα απολύτως αναγκαια για τον άνθρωπο όπως π.χ. η τροφή...
ή στην εποχή μας πιά το τσιγάρο...
Σε όλα τα άλλα με βρίσκεις απολυτως σύμφωνη...
Με τίποτα δεν συγκρίνεται μια βόλτα με τον ηλεκτρικό προς Κηφισιά...
στον σταθμό Ειρήνη έχει μια τέτοια άπλα που όποτε περνώ και φτάνει η στάση νομίζω έντονα πως θα απογειωθώ...
μου μοιάζει σαν διάδρομος απογείωσης για ανθρωπους...
όπως όταν ονειρευόμαστε πως πετάμε...
νιώθω το φτερουγισμα, εκεί, πάνω απο το ηλιακό πλέγμα..
Κι άν η βόλτα γίνει χειμώνα εκεί κατα τις 4.00 στον γυρισμό πετυχαίνεις το πιο κόκκινο ηλιοβασίλεμα που τελικά γίνεται μωβ/πράσινο...

Κανένα αυτοκίνητο δεν με συγκίνησε ποτέ προσωπικά στην οικογένεια δεν οδηγούσε ποτέ κανεις... όσο πιο παλιό τόσο καλύτερα για μενα :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:
μισώ την ταχύτητα με το αυτοκίνητο... :roll:

Όσο για τον πλούτο μας τον εσωτερικό...
Το χρυσάφι που λάμπει μέσα μας είναι τόσο φωτεινό που αν γνωρίζαμε την αξία του η αγάπη θα ήταν το κοινό μυστικό που όλοι θα ψυθιρίζαμε σαν ιερη παρακαταθήκη...

Κορυφή
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 14 δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Για την καλύτερη εμφάνιση της δημοσίευσής μας... Δεν κολλάμε τις τελείες, τα κόμματα, τα αποσιωπητικά και τις παρενθέσεις με την επόμενη λέξη!