ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ; : ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ;

Προβολή ενεργών θεμάτων

Ταξιδεύουμε... στον άγνωστο κόσμο της ψυχής... σε ένα μεγάλο καράβι... Και προχωράμε σε αόρατους κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε... Προορισμός μας η Νέα Εποχή! Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, πέρα από τα όρια της ορατής πραγματικότητας... γίνε συνεπιβάτης, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 15 δημοσιεύσεις ] 

Μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;
Ναι 64%  64%  [ 9 ]
Όχι 7%  7%  [ 1 ]
Σπάνια 29%  29%  [ 4 ]
Δεν ξέρω 0%  0%  [ 0 ]
Σύνολο ψήφων : 14
Συγγραφέας Μήνυμα
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2009 19:15   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 26
HP: 294 / 1637
294 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 915 / 917
915 / 917
Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;

Σε αυτό το θέμα φίλοι μου, μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε σχετικά με το αν μπορεί μα υπάρξει φιλία, ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα.

Γράψτε μας το λόγο που διαλλέξατε τη ψήφο σας.

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ 2009 20:41   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

Level: 15
HP: 29 / 488
29 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 269 / 292
269 / 292
Συγχαρητήρια για το θέμα

Εγώ πιστεύω πώς ναι μπορεί να υπάρχει η φιλία μετάξι δυο φύλων, και όποιος την έχει είναι τυχερός.
Λίγο πολύ και η φιλία είναι κομμάτι του έρωτα, εκδηλωμένο με διαφορετικό τρόπο, αγαπάς τον άνθρωπο που του εμπιστεύεσαι την φιλία σου, που μοιράζεις μαζί του τον κόσμο σου.
Απλά εδώ είναι ακόμα καλύτερο, μπορεί ο φίλος-η σου να γίνει αγαπημένος-η σου, ακόμα πιο εύκολα, αφού σας ενώνουν τα ίδια ενδιαφέροντα, μπορεί όμως και όχι, σωματικά εννοείται γιατί ο δεσμός της αγάπης πάντα θα υπάρχει.
Όπως και να έχει οι δυο ψυχές έχουν βρει το τρόπο να επικοινωνούν, η ακόμα να αγαπιούνται, εφόσον είναι φίλοι,
και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο. ;)

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιούλ 2009 22:11   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 27
HP: 341 / 1795
341 / 1795
MP: 857 / 857
857 / 857
EXP: 934 / 1000
934 / 1000
Ψήφισα Ναι!!!

Πιστεύω στη φιλία μεταξύ των δύο φύλων.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα ερωτική έλξη ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, μια και οι ψυχές που συναντώνται μπορεί να έχουν επιλέξει να εξελιχθούν μέσα και από τη φιλία.

Και η ερωτική σχέση και η φιλία είναι εξίσου σημαντικές, απλά η κάθε μία περιέχει διαφορετικά αιτήματα.

Αν συνδυάσουμε, πάντως, την ερωτική σχέση με τη φιλία, τότε θα έχουμε τον τέλειο συνδυασμό.

Ας μη ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό ζητούμενο σε όλες τις σχέσεις είναι η Αγάπη και ειδικά η Αγάπη άνευ όρων!!!! :blowkiss:

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WWW ICQ YIM  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2009 17:08   
Σοφός
Σοφός

Level: 20
HP: 107 / 893
107 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 474 / 518
474 / 518
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ!!!

Κορυφή
 Προφίλ  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2009 02:58   
Μαθητής
Μαθητής

Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 4 / 10
4 / 10
καλημερα σας πολυ ενδιαφερον το θεμα σας οσο αφορα τη φιλια μεταξυ των δυο φυλων, εγω πιστευω οτι μπορει να υπαρξει φιλια μεταξυ τους και πραγματικη μαλιστα φτανει μονο να μην επηρεαζεσαι απο τον κοινωνικο περιγυρο και το λεω αυτο γιατι μου εχει τυχει εγω να σκεπτομαι τελειως αθωα για το αλλο φυλο και να μου περασουν υποσεινειδητα μεσα μου ενοχες.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2009 01:21   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 20
HP: 116 / 893
116 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 475 / 518
475 / 518
Συμφωνώ κι εγώ με όσα ελέχθησαν παραπάνω. Ψήφισα ΝΑΙ, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
Δεν ξέρω όμως αν το πιστεύουν και τα έτερά τους ήμισυ...!!!

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2009 17:40   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

294 / 1637
781 / 781
915 / 917
haralampos7 έγραψε:
καλημερα σας πολυ ενδιαφερον το θεμα σας οσο αφορα τη φιλια μεταξυ των δυο φυλων, εγω πιστευω οτι μπορει να υπαρξει φιλια μεταξυ τους και πραγματικη μαλιστα φτανει μονο να μην επηρεαζεσαι απο τον κοινωνικο περιγυρο και το λεω αυτο γιατι μου εχει τυχει εγω να σκεπτομαι τελειως αθωα για το αλλο φυλο και να μου περασουν υποσεινειδητα μεσα μου ενοχες.

Φίλε μου haralampos7 καλώς όρισες στην παρέα μας εδω στη ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!

Πολύ σημαντική επισήμανση από το φίλο μας.

Κανουμε παρεα με το αντιθετο φύλο και όντως μας κάνει ο περίγυρος να αισθανόμαστε ενοχές και μας το περνάει υποσυνείδητα! Και τότε μπεδευόμαστε. Και αναρωτιόμαστε: "Μα γιατι νιώθω ενοχές; Αραγε οντως να νιωθω κατι παραπάνω από φιλία; Και για αυτο το λογο να νιωθω ενοχες; Μηπως δεν προερχονται απο εμενα ομως; Μηπως οι άλλοι μου τις δημιουργουνε διοτι παρεξηγουν;"

Και αν υπαγομαι σε εκεινους που μου αρεσει γενικα να αντιδρω; Να μην συμβιβαζομαι; Αν ακομα και ο ερωτας για εμενα ειναι ελκυστικος οταν μου λένε "Δεν κανει"; Τοτε με κανουν να το θελω κι εγω. Με κανουν να ερωτευτω μονον και μονον απο αντιδραση. Ελεος. Κι ομως συμβαινει σε πολλους.

Χρειαζεται να προσπαθουμε να μην επηρεαζομαστε. Καλο ανεκδοτο εε;;; Ολοι μας μπορουμε να επηρεαστουμε υποσυνειδητα, οποτε πολλες φορες πεφτουμε στην παγιδα.

Οταν εκανα την ερωτηση και την αναρτισα σαν ψηφοφορια σχετικα με το αν μπορει να υπαρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, αναφερόμουν περισσότερο όχι σε φιλία μεταξύ γνωστών, αναφερόμουν στη φιλία τη δυνατή, σαν κολλητάρια, δηλαδή εαν θα μπορούσαν να γίνουν κολλητοί φίλοι δύο άτομα αντίθετου φύλου.

Εκεί να σας πω δύσκολα τα πράγματα. Μπορεί να υπάρξει φιλία πιστεύω, μόνον αν δεν υπάρχει τίποτα ελκυστικό. Να αισθάνονται σαν αδέλφια. Να κοιμουνται μαζι σαν περιστερακια αγαπημενα διχως ιχνος απο ερωτα συντροφων ειτε σωματικο ειτε ψυχικο.

Σπάνιο φαινόμενο πιστευω. Αργα ή γρήγορα συνήθως κάποιος περνάει τα όρια. Ειτε η ψυχουλα φτερουγιζει ερωτικα, ειτε το σωμα ποθει. Ειτε μπαινει αναμεσα η ζηλια, η ζηλια αναμεσα στους φιλους.

Υποθετικα: εκανα σχεση και ο κολλητος μου ζηλεψε. Φοβηθηκε οτι με χανει απο φιλη του, ειτε ζηλεψε επειδη θελει και αυτος να βρει κοπελα, ειτε...κτλ και τοτε αρχιζει η αντιστροφη μετρηση. Ειτε θα σφαχτουμε και αντιος αμιγκος δεν σε ξερω δεν με ξερεις υποφερω και υποφερεις, ειτε θα προσπαθησει να με προσελκυσει ερωτικα ωστε να αντικαταστησει το συντροφο μου. Να γινει το κολληταρι μου θελει συντροφος μου μονον και μονον για να μην κινδυνευει να χασει τις ωρες που περνουσαμε μαζι σαν φίλοι. Αυτο θα ηταν καταστροφικο! Ενα ζευγαρι που δεν ελκυει ερωτικα ο ενας τον αλλον!

Η φιλία είναι πολύ δύσκολη για να αντέξει σε τόσα χτυπήματα.

Πόσο μάλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μικρό μωράκι αγγελάκι με το τόξο και τα βέλη του.
Άνισος αγώνας. Μην το βλέπετε μικρό μικρό και αθώο, είναι πολύ ζημιάρικο παλιόμωρο.
Αν η πληγη απο το βελος που μας πέτυχε ειναι μικρη αμιχή, τότε μπορούμε να το προλάβουμε και να μην εξελιχθεί σε ανομολόγητο είτε παράφορο έρωτα. Αν η πληγη απο το βελος ειναι τραυμα διαμπερες, τοτε κυνηγαμε το μικρο αγγελακι, το τσακονουμε, το ξεπουπουλιαζουμε, αρπαζουμε το τοξο και το βαραμε με αυτο στο κεφαλι, και τα βελη του τα χωνουμε ενα ενα εκει που ξερετε!!! Στη θήκη για βέλη βεβαιως βεβαιως... πού αλλού; χεχε!

Υπαρχουν και οι περιπτωσεις που το αγγελακι ερωτας, πετυχαινει καί τους δυο φιλους που τελικα ερωτευονται και παντρευονται και κανουν παιδακια και οικογενεια και ειναι ευτυχισμενοι για παντα!
Δεν ειναι κακο να ερωτευτουμε το φιλο μας. Ειναι πολυ ομορφο. Απλα να ειμαστε σιγουροι για το αν οντως νιωθουμε ερωτα πριν κανουμε οτιδηποτε, και να εξετασσουμε βεβαιως τις επιπτωσεις που μπορει να επιφερει αυτη η πληροφορια.... εαν το μαθει...

Σπάνιο φαινόμενο η παντοτινή φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα, όμως μπορεί να υπάρξει η φιλία έστω και για λίγο και να χαρούμε στιγμές της φιλίας αυτής, με τον κολλητό μας είτε με την κολλητή μας. Όπως τότε που είμασταν παιδιά.. Τόσο αγνά και όμορφα. Παιχνίδια γέλια, αστειάκια, σκανταλιές, δεν εχει σημασια αντρας ή γυναίκα, όπως και να εχει ειναι ένα χέρι που θα σε τραβήξει από τη λάσπη και ένας ώμος να ξεκουράσεις το κεφαλάκι σου από τα προβλήματα, ένας δάσκαλος όταν νιώθεις πώς δεν ξέρεις τί σου γίνεται και ας έχει μια τεράστια ταμπέλα στη μπλούζα του που γράφει: "ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ. ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΧΑΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ!".

Σπάνιο φαινόμενο η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα. Όμως μπορεί να υπάρξει!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Οκτ 2009 15:04   
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 7
HP: 2 / 130
2 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 74 / 81
74 / 81
Κι εγώ πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει αλλά μπορεί πάρα πολύ εύκολα για ευνόητους λόγους να διαταραχθεί ή και να <εξελιχθεί>.
Είναι πολύ δύσκολο να δει ο ένας τον άλλον με την αγαθότητα των μικρών παιδιών, αλλά όπως ειπώθηκε και προηγουμένως όλα στο μυαλό είναι.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2009 03:58   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 12
HP: 12 / 319
12 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 175 / 194
175 / 194
asimenio velos έγραψε:
Κι εγώ πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει αλλά μπορεί πάρα πολύ εύκολα για ευνόητους λόγους να διαταραχθεί ή και να <εξελιχθεί>.
Είναι πολύ δύσκολο να δει ο ένας τον άλλον με την αγαθότητα των μικρών παιδιών, αλλά όπως ειπώθηκε και προηγουμένως όλα στο μυαλό είναι.

Με ενέπνευσε πάρα πολύ αυτο που είπες Ασημένιο Βέλος...
Σκέφτηκα αμέσως πως οι παιδικες φιλιες είναι η εικονα της αληθινης φιλιας αναμεσα σε ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι... καθώς, αν έχετε παρατηρήσει ποτε πως περιεργάζονται τα παιδακια το ένα το αλλο όταν προκειται για αγορακι και κοριτσακι...
παντα έχουν ένα τροπον τινα ζευγαρωμα... εντος πολλών εισαγωγικών...
εχουν μια συμπεριφορα πιο προσεκτική...
Παρατηρήστε μια περιπτωση που θα δειτε με ένα αγοράκι κι ένα κοριτσακι...
κάντε το!!!!!!!!!!!!!!
Θα εκλπαγειτε!!!!!!!!

Οταν πια χανουμε την αυθεντικη υπόσταση του φύλου μας και γινομαστε "ενηλικες", χανουμε και το παιχνιδι της χαρας...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2009 19:37   
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 7
HP: 2 / 130
2 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 74 / 81
74 / 81
Έτσι είναι Ειρήνη!
Η συμπεριφορά των παιδιών στους φίλους τους είναι τόσο αγνή και αληθινή, από αυτούς τους μικρούς πρέπει να μάθουμε τι εστί φιλία, το μυαλό τους και η καρδιά τους είναι αγνά και δεν χωράνε <λερωμένες> σκέψεις. Αν καταφέρουμε να γίνουμε σαν αυτά τότε θα <θυμηθούμε> τι θα πεί χαρά, αγάπη και φιλία...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2010 23:54   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 10
HP: 195 / 230
195 / 230
MP: 38 / 110
38 / 110
EXP: 136 / 142
136 / 142
Σπάνιο, αλλά, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή, έστω για μια στιγμή, θα είναι εραστές.

Ξέρω που θα ξεκινήσει η φερώμενη ως δευτέρα παρουσία και σε πληροφορώ,πως, δεν με βρίσκεις καθόλου σύμφωνω με τα λεγόμενά σου στην υποτιθέμενη αποκάλυψη.Να ξέρετε, εσείς του καλού και του κακού ως φερόμενοι, όταν φτάσετε σε μένα, θα γευτείτε την κόψη του σπαθιού μου. Καλή σας όρεξη, σας περιμένω και ανυπομονώ.......συντομεύετε επιτέλους.Dinner is served.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2010 02:11   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 19
HP: 79 / 798
79 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 450 / 466
450 / 466
Bajaja έγραψε:
Σπάνιο, αλλά, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή, έστω για μια στιγμή, θα είναι εραστές.

Φίλε μου καλέ, για να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει και μία "χημεία" μεταξύ τους;;;

Εντάξει, για τον άντρα είναι πιο εύκολο, αλλά για τη γυναίκα λίγο δύσκολο μου φαίνεται αν δεν την ελκύει ερωτικά ένας άντρας!!!!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2010 02:31   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

195 / 230
38 / 110
136 / 142
Δεν διευκρινήστηκε, απλά μου άρεσε και πήρα την εύκολη λύση,χεχχεχε..... και φυσικά θέλει χημεία, τα ζώα πριν ζευγαρώσουν μυρίζονται αναμεταξύ τους να δουν αν ταιριάζουν....... αυτή η οσμή, όσο και αν δεν την δέχονται οι περισσότεροι, συμβαίνει και στον άνθρωπο.

Ξέρω που θα ξεκινήσει η φερώμενη ως δευτέρα παρουσία και σε πληροφορώ,πως, δεν με βρίσκεις καθόλου σύμφωνω με τα λεγόμενά σου στην υποτιθέμενη αποκάλυψη.Να ξέρετε, εσείς του καλού και του κακού ως φερόμενοι, όταν φτάσετε σε μένα, θα γευτείτε την κόψη του σπαθιού μου. Καλή σας όρεξη, σας περιμένω και ανυπομονώ.......συντομεύετε επιτέλους.Dinner is served.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2010 17:59   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

294 / 1637
781 / 781
915 / 917
Συμφωνώ με το φίλο μας Bajaja και με τη φίλη space heart!

Υπάρχει αυτή η "χημεία" που ίσως να μην χρειάζεται να μπαίνει μέσα σε εισαγωγικά, διότι όντως υπάρχει και ένα θέμα χημείας όσο αφορά την έλξη μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Πρόκειται για τις φερομόνες.

Φερομόνη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Φερομόνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από ένα ζώο και προκαλεί μια συγκεκριμένη αντίδραση ή μεταδίδει κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο άτομο του ίδιου είδους. Υπάρχουν φερομόνες κινδύνου, εντοπισμού τροφής, σεξουαλικές και πολλές άλλες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη φυσιολογία των ατόμων. Η ύπαρξη και χρήση τους στα έντομα έχει μελετηθεί ιδιαίτερα και αποδειχθεί. Πολλά σπονδυλωτά και φυτά επίσης επικοινωνούν με τη χρήση φερομονών. Η ύπαρξη ανθρώπινων φερομονών είναι ακόμη θέμα προς συζήτηση.

Ο όρος "φερομόνη" προτάθηκε από τους Πέτερ Κάρλσον (Peter Karlson) και Άντολφ Μπούτεναντ (Adolf Butenandt) το 1959, και προέρχεται ετυμολογικά από τις Ελληνικές λέξεις "φέρειν" (η μεταφορά) και "ορμόνη" (το ερέθισμα, η διέγερση).

Επίσης διαβάστε εδώ:

Φερομόνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από ένα άνθρωπο και προκαλεί μια συγκεκριμένη αντίδραση ή μεταδίδει κάποιο μύνημα σε ένα άλλο άτομο του ίδιου είδους. Υπάρχουν φερομόνες σεξουαλικές και άλλες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη φυσιολογία των ατόμων. Η ύπαρξη και χρήση τους έχει μελετηθεί ιδιαίτερα και αποδειχθεί.

Ο όρος "φερομόνη" προτάθηκε απο τους Peter Karlson και Adolf Butenandt το 1959, και προέρχεται ετοιμολογικά απο τις Ελληνικές λέξεις "φέρειν" (η μεταφορά) και "ορμόνη" (το ερέθισμα, η διέγερση).

Έχει αποδειχθεί ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εκκρίνουν φερομόνες, πτητικές ουσίες οι οποίες αναδίνονται από τους πόρους της επιδερμίδας και χρησιμεύουν για να ελκύουν το αντίθετο φύλο.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν λαμβάνει ένα οσφρητικό σήμα αυτού του τύπου; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ενεργοποιείται το μεταιχμιακό σύστημα, η περιοχή του εγκεφάλου που παίζει αποφασιστικό ρόλο στη συναισθηματική μας συμπεριφορά. Είναι η υπόθεση της «σεξουαλικής μύτης», μια περιοχή πίσω από τη μύτη μας που συλλαμβάνει τις φερομόνες και στέλνει σήμα στους οσφρητικούς βολβούς του μεταιχμιακού συστήματος.

«Άραγε αυτό είναι το μυστικό του σεξαπίλ;» διερωτάται η Γουίνιφρεντ Κάτλερ, φυσιολόγος του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Η Κάτλερ πρόσθεσε στο after shave 38 νεαρών εργένηδων ένα εκχύλισμα αντρικών φερομονών, ενώ στο after shave άλλων δεν έβαλε τίποτα - αν και τους άφησε να πιστεύουν ότι κάτι είχε βάλει. Μετά από ένα μήνα, η επιστήμονας ρώτησε όλους τους εθελοντές πόσες ερωτικές συναντήσεις είχαν. Οι μισοί από τους άντρες που αποτελούσαν την ομάδα στην οποία είχαν προστεθεί φερομόνες είχαν αυξήσει τον αριθμό των ερωτικών τους συναντήσεων, ενώ μόνο το 10% εκείνων με το κανονικό after shave δήλωσε μεγαλύτερες επιδόσεις από το συνηθισμένο.

Τώρα μια σειρά από τα πιο γνωστά αρώματα Ανδρικά και Γυναικεία με Φερομόνες είναι διαθέσιμα για όλους.

http://reiki.pblogs.gr/2009/03/arwmata- ... mones.html

Ίσως να μην ταιριάζουν οι οσμές μιας γυναίκας με έναν άντρα κάποιες φορές και έτσι να μπορεί να υπάρξει φιλία.

Όμως οι σχέσεις αντρών και γυναικών και η ύπαρξη φιλίας μεταξύ τους, άραγε να στηρίζεται αποκλειστικά στις φερομόνες;

Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και όταν μας ελκύει κάποιος, πολλές φορές βάζουμε τη ψυχή και το νου, να υπερισχύσουν και να μην επιδοθούμε ερωτικά. Παλεύουμε με την έλξη. Πολλά μας ελκύουν στη Γη και παλεύουμε να φανούμε δυνατοί και να ανεβάσουμε ψυχικό επίπεδο, παύοντας την ύλη από το εξουσιαστικό τρόπο, που είχε και έχει επάνω μας, επάνω στη ψυχή μας. Πολλά μας ελκύουν υλικά στη Γη. Μυρωδιές ερωτικές, μυρωδιές φαγητών φρούτων λαχανικών, λουλούδια που μας θυμίζουν αρώματα από τη παιδική ηλικία μας και μας συγκινούν, είτε από μια άλλη περίσταση ευτυχή στη ζωή μας και έτσι μας κάνουν να χαιρόμαστε. Μυρωδιές απωθητικές μας ενοχλούν, δυσοσμίες.
Η όσφρηση λοιπόν...

Η ακοή:
Η φωνή του άλλου μας κάνει επίσης να νιώθουμε πολλά και διάφορα. Ένα ερωτικό τραγούδι μπορεί να μας προδιαθέσει ώστε να ερωτευτούμε ευκολότερα.

Η όραση:
Αυτό που βλέπουμε, αναλόγως μας επηρεάζει σε διάφορα κέντρα του εγκεφάλου μας και μας κάνει να αισθανόμαστε διάφορα. Αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Όμορφη κοπέλα, όμορφος άντρας. Είτε λίγα κεριά που μπορούν να κάνουν ένα δείπνο να έχει ρομαντική ατμόσφαιρα. Είτε θα δώσουν μια πιο μυστικιστική αίσθηση.

Γεύση και αφή επισης...

Γεύση:
Ο έρωτας περνάει και από το στομάχι λένε. Ένα νόστιμο γεύμα προδιαθέτει αναλόγως.

Αφή:
Όταν ζεσταθείς μπροστά στο τζάκι ενώ έξω χιονίζει και είσαι ξαπλωμένη στο πάτωμα επάνω στην απαλή γούνα, βγαίνει μια ερωτική διάθεση.

Όλα αυτά αφορούν έναν φτιαχτό κόσμο της τρίτης βαθμίδας στην οποία βρίσκεται σήμερα η Γη.

Λένε όλα είναι μέσα στο μυαλό μας, όλα είναι προβολές μιας Γήινης πραγματικότητας τρίτης βαθμίδας.

Αυτά για το υλικό μέρος.

Σε ψυχικό επίπεδο όμως ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα μέσα του όσο αφορά τα συναισθήματά του.

Λένε ότι κάποιοι κατάφεραν με την ισχυρή τους ψυχική θέληση, να αλλάξουν και να παρασύρουν και τον υλικό κόσμο γύρω τους. Ήταν άδεια τα καλάθια. Μα έβγαζαν συνέχεια ψάρια και άρτους και έθρεψαν χιλιάδες κόσμο παρευρισκομένων...

Αφού το έκαναν, αφού το κατάφεραν κάποιοι, ίσως να μπορούμε και εμείς...

Ξεκινάμε από τα εύκολα όμως πρώτα, προσπαθώντας να υπερισχύσει η θέληση της ψυχής μας και όχι του υλικού σώματος το οποίο παρασύρεται και σχεδόν ελέγχεται από όλα αυτά τα υλικά γύρω μας που μας προσελκύουν και μας οδηγούν σε καταστάσεις.... Ξεκινάμε από τα εύκολα. Και ενώ έλκομαι από εσένα φίλε μου, λόγω παραγόντων διάφορων, θα προσπαθήσω να ρωτήσω τη ψυχή μου. Θα ρωτήσω αν η ψυχή μου θέλει. Και η ψυχή μου λέει ότι είσαι φίλος μου και όχι το άλλο μου μισό. Θα επιμείνω σε αυτά που γνωρίζει η ψυχή μου...

Μπορεί να συμβεί και το αντίθετο άραγε;
Μπορεί άραγε η ψυχή να θέλει και να ερωτεύεται μα οι φερομόνες να απωθούν; Να είναι άσχημος άσχημη; Να είναι κακός για εμένα, ως προς τη δική μου αντίληψη; Μα να είμαστε ερωτευμένοι. Διότι οι ψυχές υπερίσχυσαν και ερωτεύτηκαν. Ακούσαν τη ψυχή τους. Και η ύλη δεν κατάφερε να τους επηρεάσει και να τους απωθήσει ερωτικά λόγω της έλειψης καλής χημείας μεταξύ τους.

Υπάρχει και ο νους και τα πρότυπα βεβαίως. Αν ψάχνεις για εύπορο ταίρι, ας ταιριάζουν οι χημείες, ας γλυκαίνονται οι ψυχές, όμως εαν δεν έχει λεφτάκια δεν έχει έρωτα! Είτε αν δεν τον θέλουν οι γονείς σου, τότε δεν τον θέλεις ούτε εσύ. Διότι θα έχεις μέσα σου μάλλον το πρότυπο ότι θα σου προκαλέσει ερωτικό ενδιαφέρον κάποιος που θα είναι αρεστός στους γονείς σου. Έτσι αντιστέκεσαι ερωτικά και έτσι υπάρχει φιλιά ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Και υπάρχει και μια τρίτη πιθανότητα..
Οι ψυχές ερωτευμένες, οι φερομόνες συμφωνούν και ταιριάζουν οι χημείες, μα τα στρατόπεδα αντίθετα και οι απόψεις δεν μπορούν να συνυπάρξουν...
Φανταστείτε τους έκπτωτους Αγγέλους. Ήταν Άγγελοι κάποτε.
Φανταστείτε ότι ένας Άγγελος συναντιέται με έναν εκπεσών. Ήταν κάποτε αδελφές ψυχές, αδελφές φλόγες...
Ερωτεύονται εδώ στη γηινη ενσάρκωσή τους αμέσως! Στην πορεία κατανοούν ότι τα στρατόπεδα πλέον είναι διαφορετικά. Ο ένας αγαπάει με τον τρόπο που εκφράζει την αγάπη ο Άγγελος, και ο άλλος "αγαπάει" με έναν δικό τρόπο, εκείνον του εκπεσών...

Και τότε χωρίζουν και απομακρύνονται... Ο ένας ενοχλεί πλέον τον άλλον. Υπάρχει η μνήμη μέσα τους εκείνη του έρωτά τους προ πάντων των αιώνων. Εκείνη η μνήμη τους κάνει να θέλουν να είναι κοντά, μαζί. Μα η αποστολή, μα η φύση η ψυχική είναι άλλη πλέον. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Τα στρατόπεδα είναι αντίπαλα. Στου ενός το στρατόπεδο παίζουν με άλλους κανόνες παιχνιδιού. Οι "μεν" λένε ότι η Αγάπη γαληνεύει, και δίνει χαρά και αισθήματα αισιόδοξα. Οι "δε" λένε ότι η Αγάπη πονάει, και δίνει οργή και μίσος.

Εδώ στη Γη έχουμε δύο φύλα...
Μπορεί να υπάρξει φιλιά ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα;
Σπάνιο φαινόμενο πιστεύω, αλλά μπορεί αναλόγως πολλών παραγόντων.

Εκεί στο αόρατο επίπεδο όπου είμαστε ψυχές, άραγε μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσά μας;

Οι ψυχές έχουν φύλο;

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2010 00:35   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

195 / 230
38 / 110
136 / 142
Εισαγωγικά;!!! Έβαλα εγώ εισαγωγικά;!!! Ότι γράφω, το εννοώ κιόλας και με τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ.

Κορυφή
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 15 δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Για την καλύτερη εμφάνιση της δημοσίευσής μας... Δεν κολλάμε τις τελείες, τα κόμματα, τα αποσιωπητικά και τις παρενθέσεις με την επόμενη λέξη!