ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ... : ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ...

Προβολή ενεργών θεμάτων

Ταξιδεύουμε... στον άγνωστο κόσμο της ψυχής... σε ένα μεγάλο καράβι... Και προχωράμε σε αόρατους κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε... Προορισμός μας η Νέα Εποχή! Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, πέρα από τα όρια της ορατής πραγματικότητας... γίνε συνεπιβάτης, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 24 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2009 01:12   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 26
HP: 278 / 1637
278 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 863 / 917
863 / 917
Πρόσφατα κάνοντας μια ξαφνική ανέλπιστη περιήγηση σε άλλα δύο forum κατέληξα να διαβάζω αυτό το περίεργο γράμμα...

Τελικά βρήκα το σύνδεσμο στο διαδίκτυο στον οποίο βρέθηκε αυτό το γράμμα..

http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_040112.htm

Σας το παραθέτω, προς προβληματισμό και ανάλυσή του..

Το κείμενο που ακολουθεί, χειρόγραφο στην αρχική του μορφή, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2003 σε ένα σφραγισμένο φάκελο ο οποίος ήταν κολλημένος στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου ενός παλιού βιβλίου, έκδοσης του 1965. Το βιβλίο είχε πρόσφατα αγοραστεί στην εκποίηση ιδιωτικής βιβλιοθήκης λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη της και δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί η αρχική του προέλευση, ή οι ενδιάμεσοι κάτοχοί του, εάν υπήρχαν.

Φίλε αναγνώστη, διαβάζεις αυτές τις γραμμές αφού έχω πια φύγει από αυτό τον κόσμο, ίσως όμως και πριν ακόμα γεννηθώ.

Η ζωή μου ξεκίνησε το 2004, δεν έχει σημασία πού. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αντιληφθώ ότι η ζωή μου ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή των άλλων ανθρώπων γύρω μου. Έζησα τη ζωή μου σε ένα κόσμο αλλιώτικο από αυτόν που ζούσαν όλοι οι άλλοι και δεν ήταν λίγες φορές που αναρωτιόμουνα μήπως δεν έχω τα λογικά μου, ή μήπως απλά δεν υπήρξα ποτέ.

Λένε πώς ο χρόνος είναι ένα ποτάμι που κυλά και σε παρασέρνει μαζί του, χωρίς ποτέ να μπορείς να ανέβεις κόντρα στο ρεύμα του. Για μένα όμως το ρεύμα του χρόνου είχε αντίθετη κατεύθυνση.

Πάντα, από παιδί, ήμουν άνθρωπός κλειστός και μοναχικός. Αργότερα κατάλαβα πώς δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Φίλους δε μπόρεσα να κάνω στα παιδικά μου χρόνια. Ενώ εγώ μεγάλωνα ένα χρόνο, αυτοί γινόντουσαν ένα χρόνο μικρότεροι, μέχρι που έπαυαν να εμφανίζονται στη γειτονιά. Ήταν «πλέον» πολύ μικροί για να παίζουμε. Στο σχολείο έβρισκα κάθε χρόνο διαφορετικούς συμμαθητές, καθώς αυτοί της προηγούμενης χρονιάς ήταν μια τάξη «κάτω» από εμένα. Μη φαντάζεσαι ότι περπατούσα ανάποδα, ή έβλεπα κάθε κίνηση από το τέλος προς την αρχή. Όχι, η ζωή μου ήταν κανονική, ζούσα τη ροή της κάθε μέρας μαζί με τους γύρω μου, όμως όταν ξημέρωνε, η δική μου νέα μέρα ήταν η προηγούμενη για όλους τους υπόλοιπους. Ο χρόνος, ως φυσικό μέγεθος κινούταν για μένα αντίστροφα, όμως κανένας δε φαινόταν να το αντιλαμβάνεται εκτός από εμένα. Η συμπεριφορά τους ήταν λες και όλα κυλούσαν κανονικά.

Καταλαβαίνω ότι έχεις απορίες, ερωτηματικά, ελπίζω κάποια από αυτά να απαντηθούν στη συνέχεια της διήγησής μου.

Όταν έβγαλα την πρώτη μου ταυτότητα αυτή έγραφε πάνω της ημερομηνία γέννησης το 2004. Ήταν το 1997, κι όμως ποτέ, ακόμα και στα χρόνια που «ακολούθησαν», κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται.

Αδέρφια δεν είχα, ίσως να απέκτησα μετά, ποιος ξέρει. Η πρώτη μου συνειδητή ανάμνηση ήταν περίπου στην ηλικία των 3 ετών. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, απλά οι ακαθόριστες, σχεδόν ονειρικές εικόνες που σηματοδοτούν την πρώτη ανάμνηση του κάθε ανθρώπου. Θυμάμαι ακόμα, αμυδρά, τις τραγικές εικόνες από …, όχι αγαπητέ αναγνώστη δεν πρέπει να σου πώ, δεν ξέρω ποιος είναι ο χρόνος που διαβάζεις και δεν έχω το δικαίωμα να σε ταράξω με αυτά που θυμάμαι, αλλά για σένα ίσως δεν έχουν ακόμα συμβεί. Αργότερα ήρθαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας, το 2004, τη χρονιά που γεννήθηκα, όμως και πάλι πρέπει να προσέξω, θα ήταν λάθος να μιλήσω για όσα μπορεί να είναι στο δικό σου μέλλον..

Πολλά χρόνια αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής μου ο χρόνος μου πρέπει να κυλούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά, για κάποιο ανεξήγητο λόγο η ροή του αντιστράφηκε και ξαναγύρισα στο 2004 και πιο πίσω. Έτσι έζησα περίπου 8 χρόνια πηγαίνοντας στο 2008 και ξαναγυρίζοντας πίσω στο 2004.

Στο σπίτι οι γονείς μου δεν έδειχναν να παραξενεύονται όταν καθώς εγώ μεγάλωνα αυτοί γινόντουσαν νεώτεροι. Ίσως τα μάτια τους να έβλεπαν κάποια άλλη πραγματικότητα. Ήμουν περίπου 9 ετών όταν προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι η ζωή μου δεν κυλά όπως θα έπρεπε. Θυμάμαι τα γεμάτα απορία βλέμματα τους και την προσπάθεια της μητέρας μου να μου εξηγήσει ότι ήμουν απλά κουρασμένος και αν έπεφτα να κοιμηθώ την άλλη μέρα όλα θα ήταν μια χαρά. Το επόμενο πρωϊ κρυφάκουσα τη συζήτησή τους για το αν έπρεπε να με δεί κάποιος «ειδικός». Ήταν και οι δύο τους προβληματισμένοι, φαντάζομαι πώς η συμπεριφορά μου θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να ήταν παράξενη από καιρό, καθώς το άγουρο μυαλό μου προσπαθούσε να συμβιώσει με μια πραγματικότητα αντίθετη προς τα βασικά ένστικτα. Ήταν καλοί άνθρωποι οι γονείς μου και στα χρόνια που ακολούθησαν έκαναν ότι μπορούσαν για να με «κάνουν καλά». Με είδαν αρκετοί «ειδικοί» και σχεδόν όλοι τους κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν ένα μοναχικό παιδί που «καλό θα ήταν να αποκτήσει μεγαλύτερη επαφή με συνομήλικους του». Κάποιοι μάλιστα ήθελαν να με κρατήσουν για παρακολούθηση, κάτι στο οποίο οι γονείς μου ήταν πάντα αρνητικοί.

Όσο μεγάλωνα έπαψα να λέω αυτά που ένιωθα, προσπάθησα να δείχνω φυσιολογικός. Ίσως επειδή βαρέθηκα τους «ειδικούς», ίσως επειδή δεν ήθελα να βλέπω τους γονείς μου προβληματισμένους, ίσως επειδή απλά προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα ήταν καλά.

Πρέπει να ήμουν, σε απόλυτους αριθμούς, 18 ετών όταν το 1994 είδα τους γονείς μου να γιορτάζουν τη 1η επέτειο του γάμου τους. Το θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, έστω και αν εγώ ήμουν 18 ετών, μόλις 5 χρόνια μικρότερος από τη μάνα μου. Εκείνο το βράδυ πήρα την απόφασή μου. Η οικογένεια μέσα στην οποία μεγάλωσα σε λίγο δε θα υπήρχε πια, ή δε θα είχε δημιουργηθεί ακόμα, διάλεξε και πάρε ποια έκφραση είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Το τι ακριβώς θα συνέβαινε και ποια μορφή θα έπαιρνε η ζωή μου ήταν κάτι που δεν ήθελα να το μάθω, ίσως φοβόμουν.

Την επόμενη μέρα τους ανακοίνωσα ότι θα έφευγα. Είπα πώς ήθελα να ταξιδέψω για λίγο καιρό και μετά να αποφασίσω τι θα κάνω με το μέλλον μου. Έδειξαν να το περίμεναν, δεν υπήρξε καμία αντίρρηση. Δύο μέρες μετά τους αποχαιρέτησα, ήξερα ότι δε θα ξαναγύριζα ποτέ πίσω και νομίζω ότι το ήξεραν και αυτοί. Ήταν πια δύο νέοι άνθρωποι, όμως τα μάτια τους ήταν γερασμένα, τα μάτια των γονιών που έβλεπαν για τελευταία φορά το παιδί τους.

Στην αρχή έκανα κάποια αραιά τηλέφωνα, μετά προτίμησα τις κάρτες και σύντομα γράμματα. Ένα χρόνο μετά, περίπου την ημερομηνία του γάμου τους, φρόντισα να λάβουν ένα απλό μπουκέτο λουλούδια. Δεν τόλμησα να ξαναγράψω ή να ξαναπάρω τηλέφωνο.

Στην πόλη που γεννήθηκα ξαναγύρισα 15 χρόνια αργότερα και μια παρόρμηση με οδήγησε κοντά στο πατρικό του πατέρα μου. Θυμάμαι τις στιγμές σαν τώρα. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωϊνό, στεκόμουν σε ένα μικρό πάρκο απέναντι στην πόρτα του σπιτιού. Κάποια στιγμή αυτή άνοιξε και ένα καστανόξανθο αγόρι, περίπου 10 χρονών, πετάχτηκε έξω κρατώντας στα χέρια του την τσάντα του σχολείου του, γελώντας και φωνάζοντας. Ήταν σα να έβλεπα παιδική μου φωτογραφία, δε μπορούσα να κάνω λάθος. Πέρασε το δρόμο προς τη μεριά που στεκόμουν και μόλις με είδε σταμάτησε και στράφηκε προς εμένα. Με πλησίασε αργά, διστακτικά, άπλωσε το χέρι του και άγγιξε το δικό μου. «Είσαι καλά;» με ρώτησε. «Καλά είμαι, εσύ;» απάντησα. «Να προσέχεις» μου είπε και το βλέμμα του καρφώθηκε στα μάτια μου, γλυκό σαν του μικρού παιδιού που ήταν, και συνάμα προστατευτικό σαν του πατέρα που επρόκειτο να γίνει. «Πρέπει να φύγω τώρα» είπε και πήρε ξανά το δρόμο του. Εκείνη τη μέρα έκλαψα, όσο ποτέ στη ζωή μου. Έκλαψα για το παιδί που ήμουν κάποτε και όσα δεν έζησε, έκλαψα για τους γονείς μου που έχασα με τρόπο πιο τρομακτικό και από το θάνατο, έκλαψα για τη χωρίς νόημα ζωή μου.

Πέρασα τα χρόνια μου ταξιδεύοντας και μελετώντας το χρόνο και τα μυστήρια του. Προσπαθούσα πάντα να βρώ κάποιο νόημα, κάποια λογική ερμηνεία σε αυτό που μου συνέβαινε. Οικονομικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα, βλέπεις το να έχεις ζήσει το μέλλον έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Τα βιβλία της ιστορίας, οι εφημερίδες, το παρελθόν του κόσμου στον οποίο ζούσα σαν παρείσακτος επισκέπτης, ήταν για μένα το μέλλον.

Ξέρω τι σκέφτεσαι, αν προσπάθησα να παρέμβω, να αλλάξω πράγματα και καταστάσεις. Στην αρχή πίστεψα πώς ίσως κάποια ανώτερη δύναμη είχε δώσει στη ζωή μου αυτή την τροπή ώστε, μέσω εμού, κάποια συμβάντα να εξελιχθούν αλλιώς. Ένα ατύχημα, η προσωπική τραγωδία κάποιου, ακόμα κι ένα συμβάν παγκόσμιας σημασίας, γιατί όχι, βλέπεις αυτή η σκέψη ήταν για μένα θεραπευτική, ίσως η ζωή μου να είχε κάποιο σκοπό. Γρήγορα ανακάλυψα ότι η ελπίδα μου ήταν μάταιη, δε μπορούσα να παρέμβω, δε μπορούσα να αλλάξω τίποτε. Την κρίσιμη στιγμή που ετοιμαζόμουν να δράσω, κάποιο τυχαίο γεγονός, κάποια απρόβλεπτη, μη καταγεγραμμένη λεπτομέρεια δε μου επέτρεπε να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων.

Το παρελθόν μοιάζει με μια στέρεη αλυσίδα, σφυρηλατημένη με τους πόνους και τις χαρές των ανθρώπων που το βίωσαν. Καμία ενέργεια στον τρισδιάστατο χώρο δε μπορεί να διαρρήξει αυτή την αλυσίδα. Διάβασα βιβλία, επιστημονικά και μυθιστορήματα, για τα ταξίδια στο χρόνο, διάβασα για το παράδοξο του χρόνου, το πώς δηλαδή μπορεί κάποιος ταξιδιώτης στο παρελθόν να προβεί σε πράξεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να αναιρέσουν την ίδια του την ύπαρξη. Ξέρω από πρώτο χέρι πώς το παράδοξο αυτό δεν υφίσταται. Το παρελθόν είναι γραμμένο με ανεξίτηλο μελάνι, χαραγμένο σε κάποια κοσμική βίβλο από πέτρα, και δεν αλλάζει. Πέρασα τη ζωή μου ζώντας στο δικό σου παρελθόν, στο παρελθόν του κόσμου στον οποίο γεννήθηκα, όμως όριζα μόνο τη ζωή μου και ίσως ούτε καν αυτή.

Μελέτησα το χρόνο, ως φυσικό μέγεθος, ως φιλοσοφική έννοια, ως καθημερινή πραγματικότητα. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι μια απλή διάσταση. Ο χρόνος είναι μια έννοια την οποία το μυαλό του ανθρώπου αδυνατεί να συλλάβει, όπως η έννοια του απείρου. Προσεγγίζουμε τεχνητά το χρόνο μεταφέροντάς τον σε ένα ρολόι ή ένα ημερολόγιο και έτσι μπορούμε να τον αντιληφθούμε ως αντικειμενική πραγματικότητα.

Το χρόνο δε μπορείς να τον ορίσεις, μπορείς μόνο να τον αισθανθείς να περνά, σα μια διαρκή αέναη κίνηση ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο, με μόνη απτή πραγματικότητα το «τώρα». Όλη η ζωή μας δεν είναι παρά μια ακολουθία από άπειρα «τώρα», αυτά που πέρασαν και αυτά που θα έρθουν. «Δε μπορείς να βάλεις το πόδι σου δύο φορές στο ίδιο ποτάμι γιατί τα νερά του κυλάνε συνεχώς» είχε πεί ο Ηράκλειτος. Όμως και το «τώρα» δεν ορίζεται μονοσήμαντα. Το «τώρα» του κάθε ανθρώπου είναι έννοια εξαιρετικά προσωπική.

Ίσως τελικά ο χρόνος να είναι πιο συγγενικός με την ψυχή και τη συνείδηση και όχι με το χώρο, όπως υποστηρίζει η σύγχρονη φυσική. Η αίσθηση του χρόνου δεν είναι πάντα η ίδια. Άλλοτε κυλά γρήγορα και άλλοτε πιο αργά, ή τουλάχιστο έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος ανάλογα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα. Η λειτουργία της ανάκλησης αναμνήσεων είναι μια καθαρά πνευματική λειτουργία και αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως να διαφοροποιείται η αντικειμενική θέση του υποκειμένου στον κατά συνθήκη χρόνο.

Το παρελθόν περιλαμβάνει, εκτός από αυτό που συνέβη και όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν, τα οποία όμως για κάποιο λόγο παρέμειναν σε λανθάνουσα κατάσταση. Το μέλλον από την άλλη πλευρά είναι ένα σύνολο πιθανών γεγονότων και καταστάσεων. Όμως ποιος ή τι επιλέγει ποια από αυτά τα γεγονότα θα συμβούν, και άρα θα αποτελέσουν κάποτε παρόν. Μοίρα ή συμπτώσεις, προδιαγεγραμμένη πορεία ή συνειδητή επιλογή, ποια δύναμη κυβερνά το μέλλον; Ποια ήταν η μυστηριώδης δύναμη που έμπλεξε το δικό μου μέλλον με το παρελθόν των άλλων ανθρώπων;

Πολλές φορές ισορρόπησα ανάμεσα στη λογική και την παραφροσύνη, αναρωτήθηκα αν ζώ ένα εφιάλτη και σύντομα πρόκειται να ξυπνήσω. Μέσα στα όνειρα ο χρόνος λειτουργεί σε ένα άλλο επίπεδο. Η λογική του συνέχεια ανατρέπεται και κάνει αυθαίρετα άλματα μπρος και πίσω. Πιστεύω ότι κάποια άγνωστη ψυχική λειτουργία διατάραξε την ισορροπία ανάμεσα στην ονειρική και την συνειδητή κατάσταση του εγκεφάλου μου και δε μου επέτρεψε να επανέλθω μετά από κάποιο ονειρικό άλμα. Θα ήμουν ένας απλός ψυχασθενής αν η διαταραχή αυτή δεν παρέσερνε μαζί της και την τρισδιάστατη υπόστασή μου. Ο χώρος και ο χρόνος μου καμπυλώθηκαν αρκετά ώστε να αναστραφούν.

Άραγε η αναστροφή αυτή δημιούργησε κάποιο κενό στο μέλλον που θα έπρεπε να είχα ζήσει; Το 2008, αν οι εκτιμήσεις μου είναι σωστές, έπαψα απλά να υπάρχω, πέθανα; Ή μήπως ένας άλλος εαυτός μου έζησε, θα ζήσει, κανονικά τη ζωή του; Μήπως η καμπύλη του χώρου και του χρόνου μου διχοτομήθηκε και ένα κομμάτι της ακολούθησε λάθος κατεύθυνση, παρασέρνοντας μαζί της και ένα λειτουργικό αντίγραφο της φυσικής μου υπόστασης το οποίο συνέχισε να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του; Μήπως οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμουν σε επαφή έβλεπαν αντανακλάσεις του μέλλοντος;

Και ο φυσικός μου θάνατος, τι ακριβώς θα επιφέρει; Θα είναι απλά το τέλος μιας ζωής που πήρε λάθος δρόμο, ή θα ξανασμίξει τα χωρισμένα κομμάτια του εαυτού μου και θα ξαναβάλει την ύπαρξή μου στη φυσιολογική πορεία της;

Σίγουρα αναρωτιέσαι μήπως όλα αυτά είναι τα προϊόντα ενός διαταραγμένου εγκεφάλου ο οποίος ζεί σε μια πραγματικότητα που έπλασε ο ίδιος, ή για να το πώ πιο απλά, μήπως διαβάζεις τα παραληρήματα ενός τρελού. Δε θα σε αδικήσω γι αυτή σου τη σκέψη, ούτε θα προσπαθήσω να σε πείσω για το αντίστροφο. Δεν είναι δυνατόν μέσα από λίγες γραμμές κειμένου να σου μεταφέρω όσα βίωσα σε μια ζωή.

Όσο για την ταυτότητά μου, είσαι σίγουρος πώς θέλεις να τη μάθεις; Μπορεί να είμαι κάποιος που ξέρεις ή κάποιος που θα συναντήσεις, μπορεί να είμαι το αγέννητο παιδί σου, μπορεί να είμαι ο ίδιος σου ο εαυτός. Αν όμως δε φοβάσαι να ψάξεις και να γνωρίσεις αλήθειες που ίσως σε ταράξουν, θα σου δώσω ένα γρίφο για να λύσεις:

«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»

Αφήνω αυτή την καταγεγραμμένη μαρτυρία ζωής ως μοναδική απόδειξη της παράλογης ύπαρξής μου και του ακούσιου ταξιδιού μου στο χρόνο. Δεν ξέρω αν και πότε θα βρεθεί και θα διαβαστεί, ή από ποιόν. Αν όμως κάποιος αποφασίσει να ακολουθήσει τα βήματα του γρίφου και μάθει την ταυτότητά μου θα ήθελα να προσπαθήσει να με εντοπίσει στο μέλλον, και να φροντίσει όταν, στην κανονική ροή του χρόνου, θα είμαι ενήλικος να πάρω στα χέρια μου αυτό το κείμενο. Ίσως έτσι βοηθήσω τον εαυτό μου να εκτιμήσει καλύτερα την αξία της ζωής και του χρόνου.

Το παράξενο αυτό κείμενο θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Θα μπορούσε να είναι η προσπάθεια κάποιου επίδοξου συγγραφέα και ίσως με κάποιες βελτιώσεις και τροποποιήσεις να μπορεί να θεωρηθεί και ενδιαφέρουσα. Θα μπορούσε να είναι κάποια φάρσα. Θα μπορούσε να είναι ένα δοκίμιο για το χρόνο, γραμμένο με ιδιότυπο τρόπο. Τέλος, θα μπορούσε να είναι όντως το «παραλήρημα ενός τρελού», όπως αναφέρεται και σε κάποιο σημείο του ίδιου του κειμένου.

Θα μπορούσε άραγε να είναι αλήθεια; Η απάντηση, αρνητική ή καταφατική, δεν πρέπει να δοθεί βιαστικά. Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι γνωρίζει για το χρόνο, για τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη ροή του, και για τη σχέση του με την ψυχή. Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και ένα μεγάλο αίνιγμα. Μήπως τελικά δεν είναι ο χρόνος που κυλά, αλλά οι άνθρωποι που κινούνται μέσα σε αυτόν, όπως ακριβώς κινούνται μέσα στο χώρο;

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2009 15:38   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
Αγαπητά μέλη...

Δεν έχει νόημα να εξετάσω, εάν εκείνος που τα έγραψε αυτά είχε απλά σκοπό να μας διασκεδάσει. Διότι δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να αποδείξω είτε το ένα είτε το άλλο.Θα υποθέσω ότι εκείνος που έγραφε κάποτε αυτό το γράμμα, τα πίστευε αυτά που έγραφε. Εχω πάψει να ψάχνω ιδιαίτερα τί είναι αληθινό βίωμα και τί παιχνίδι του εγκεφάλου. Η επιστήμη σήμερα μπορεί με έξυπνες ορολογίες να αποδείξει ακόμα και ότι τίποτα θα μπορούσε τελικά να μην υφίσταται γύρω μας.. ούτε και η ίδια η ύλη. Οπότε απλά επιλέγω να μην αρνούμαι τίποτα, παρά να αρνηθώ τα πάντα! (κάνει καλό στη ψυχολογία του "είναι" μου αυτή η επιλογή μου). Βέβαια υπάρχουν και οι διπλωμάτες ανάμεσά μας, που επιλέγουν άλλοτε να δέχονται και άλλοτε να απορρίπτουν. Οι λεγόμενοι ορθολογιστές και οι λεγόμενοι επιστήμονες. Μα η επιστήμη επειδή βρήκε ορολογίες για να εξηγεί όπως εκείνη πιστεύει τα διάφορα συμβάντα στην προσπάθειά της να τα δεχτεί ο ανθρώπινος νους, δεν σημαίνει όμως ότι είναι αλάνθαστη. Δεν σημαίνει ότι οι ορολογίες της είναι αρχές τους σύμπαντος! Έτσι φαντάζουν στα δικά μας αυτάκια, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όμως καλό είναι να ξέρουμε, ό,τι μπορούμε να μάθουμε... ό,τι αντέχουμε να μάθουμε (η γνώση στα λάθος αυτιά μπορεί να είναι καταστροφική.). Θα δείτε οτι ολοένα η επιστήμη δέχεται καινούριους κανόνες και καταρρίπτει παλαιούς..

Aγαπητά μέλη που σας αρέσουν οι "γρίφοι"...

Για δείτε αλλιώς τη φράση του "ποιητή"....

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το Θεό Απόλλωνα.... Μήπως τον Ιησού Χριστό κάποιοι ερευνητές πιστεύουν σήμερα ότι σε Εκείνον αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες όταν λέγανε Θεός Απόλλωνας;

Μήπως σας θυμίζουν κάτι οι δάφνες (άντε να βοηθήσω κι άλλο.. εκτός από δάφνες κρατούσαν και βάϊα); Βλέπετε κάποιο κλειδί στον γρίφο; Κάποια ομοιότητα με ....

Πού το πάω;;; Σε δύο πιθανές καταστάσεις...

Πρώτη: Ο "ποιητής" κατάφερε προς το τέλος της ζωής του να υπερπηδήσει χρονικά (δεν μας το λέει για πολλούς λόγους π.χ. ήδη γελάμε με αυτά που μας είπε, πού να μας έλεγε και τα υπόλοιπα, ή επειδή δεν είναι σίγουρος αν θα έπρεπε να ξέρουμε..).
Υπερπηδόντας το χρόνο λοιπόν, καθώς μεγάλωνε ο ιδιος, πιθανόν να περνούσαν για εκείνον τα χρόνια προς το παρελθόν με γρηγορότερο ρυθμό.. Για παράδειγμα το σήμερα για εκείνον είχε έτος 1920 και το μεθαύριο να είχε έτος 1552. Δηλαδή πιθανόν να υπερπηδούσε πίσω στο χρόνο όλο και με μεγαλύτερο ρυθμό και ίσως κάποια στιγμή να έφτασε σε αρκετά παλιά χρόνια... Έτος 33μ.Χ.....

Οπότε μπορούμε να ψάξουμε σε εκείνο το μέρος κάνοντας ένα ταξιδάκι ή......

Ή να πάρουμε τα παρακάτω λόγια του ως αλληγορικά... (αλληγορικής σημασίας λόγια, πολλοί επέλεξαν παλαιότερα να χρησιμοποιήσουν.... είτε για να είναι διαχρονικοί π.χ. οι δώδεκα Απόστολοι, είτε για να μην μπορούν όλοι να αποκωδικοποιήσουν τα γραφόμενα προς αποφυγή πανικού π.χ. Νοστράδαμος , είτε δεν ήταν σίγουροι άλλες φορές κάποιοι από τους "ποιητές" αν έπρεπε να κάνουν αποκαλύψεις αλλά είχαν την ανάγκη να τα πουν για να τα αποβάλλουν από μέσα τους π.χ. ο παραπάνω συγγραφέας του γράμματος ή αλλιώς κατά ΙΝΤΙΓΚΟ, "ποιητής").

Οπότε αλληγορικά πλέον σκεφτείτε: "Βρες την πλάκα που δεν έχει αρχή..."

"Πλάκες" είναι οι Γραφές! (θα μπορούσε να'ναι....) Δίχως "αρχή" για ψάξτε... Ποιά γραφόμενα υπήρχαν προπάντων των αιώνων;;;
Έ.... εκεί μέσα θα βρούμε το όνομα του "ποιητή" μας...
Θα ψάξω προσωπικά να δω μήπως σε Γραφές Θρησκείας αναφέρεται το όνομα κάποιου με "περίεργους" χαρακτηρισμούς προς τιμήν του...
Όσο για το φρούριο κοντά στα στενά.... καλά.. ας δω πρώτα πώς θα αντιδράσετε με αυτά που σας γράφω... διότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον.. τότε θα το κρατήσω για εμένα.

Δεύτερη πιθανή κατάσταση:

.....Εξετάζουμε την Πρώτη καλύτερα και μετά αν δεν βρούμε κάτι, σας λέω και τη Δεύτερη.. (ίσως να υπάρχει και τρίτη και φαρμακερή...).

Με εκτίμηση Ιντιγκο.

ΥΓ: Φίλη μου LOVELIFE,

σε περιμενω εδω μεσα να το συζητησουμε ολοι μαζι αυτο το παραξενο γραμμα.

Χαιρομαι που η φιλη μας LOVELIFE, μας βοηθαει να ασχοληθουμε και να ερευνησουμε.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2009 23:32   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 20
HP: 116 / 893
116 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 475 / 518
475 / 518
Είναι πολύ παράξενη η παραπάνω ιστορία κι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Θα πρέπει να υπήρξε πλήρης απομόνωση του ατόμου, από κάθε άνθρωπο γύρω του, ίσως δεν έψαξε να βρει άλλους που να ζουν με τον ίδιο τρόπο, που φαντάζομαι θα υπάρχουν... Άφησε όμως κάτι πίσω του, για τον ίδιο και για τους γύρω του...
Μου θυμίζει μια ταινία που παίχθηκε σχετικά πρόσφατα στο σινεμά : Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ, όπου μιλούσε για κάποιον που γεννήθηκε γέρος, με άσπρα μαλλιά, και αφού έζησε τη ζωή του αντίστροφα, παντρεύτηκε στα 30 του, έκανε κι ένα παιδί, στο τέλος η γυναίκα του φρόντιζε 2 παιδιά, και πέθανε νεογέννητο...!!! Εδώ ισχύει κάτι διαφορετικό, κάποιος γεννήθηκε κανονικά ως μωρό, μεγαλώνει κανονικά, αλλά ο χρόνος έχει αντιστραφεί και αντί να προχωράει μπροστά, πάει πίσω...
Ίσως χρειάζεται κάποια έρευνα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε μια ψυχή που έχει φύγει πια από τη ζωή, ή παλεύει να μεγαλώσει...
Υπάρχει και μια προφητεία (μάλλον του Κοσμά του Αιτωλού) που λέει ότι όταν οι άνθρωποι γεννιούνται γέροι και πεθαίνουν παιδιά, είναι αυτό σημάδι για τη 2α Παρουσία...!!!
Ο γρίφος από την άλλη χρειάζεται την προσοχή μας, γιατί περιέχει τη λύση του μυστηρίου...
Κάθε ιδέα χρειάζεται για να βοηθήσει στην έρευνα και στην αναζήτηση, των όσων διαβάσαμε.
ΙΝΤΙΓΚΟ, κατά την άποψή μου, τα χρόνια και οι μέρες του περνούσαν κανονικά, όπως και σε μας, αλλά αντίστροφα (με την παραδοχή ότι δεχόμαστε το γράμμα ως αληθές). Έτσι γράφει ότι η κάθε μέρα ήταν γι' αυτόν μια μέρα στο παρελθόν, ενώ για όλους τους άλλους μια μέρα στο μέλλον! Παρακάτω γράφει ότι συνάντησε τους γονείς του όταν είχαν φθάσει στα 10 τους χρόνια!
Σχετικά με την πλάκα που δεν έχει αρχή, θα μπορούσε να είναι ένας κυκλικός δίσκος με κάποια παλινδρομική συμβολοακολουθία/φράση (όπως πχ ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ) που δεν έχει αρχή...
Σου παραθέτω ένα λινγκ (http://www.lekakis.com/Baton.pdf ) Έχει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα …………
Αναφέρεται στην χώρα των Μερόπων, η οποία βρισκόταν στην ήπειρο της Αμερικής. Οι κάτοικοί της έτρωγαν καρπούς ενός δένδρου και... μίκραιναν, έως που γίνονταν βρέφη και εξαφανίζονταν!..
Αν θέλεις κάνε κάποιο συνολικό σχόλιο.

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2009 15:17   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
Φίλη μου LOVELIFE,

μου άρεσαν πάρα πολύ ο σκέψεις σου σχετικά με την κυκλική πλάκα.

Γενικά πολύ ωραία είδα το ερευνάς το όλο θεμα.

Είδα έκανες αναφορά΄στην ταινία Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ. Αλήθεια πότε τη γράψανε την ταινία; Χιχι!

Θα σας μεταφέρω αυτούσια τη δημοσίευσή μου που είχα γράψει
στις 30-06-08,.

Πείτε μου αν βλέπετε μια περίεργη σύμπτωση!

30-06-08
Γειά σας και πάλι φίλοι μου..

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όσο αφορά το γράμμα.

Δεν είναι δικό μου γράμμα, οπότε μην "σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο".

(Μασατζόρε νό ιπορτάντε!)

Έπειτα όπως είδατε στους δικούς μου στοχασμούς και αμπελοσοφίες μου (ή μήπως όχι και τόσο..), δείχνω ότι κι εγώ αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στη γνησιότητα του γράμματος και την πιθανή κατάληξη τελικά σε ένα όμορφο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή σε εκρηκτικές διαπιστώσεις!

Ένα αξιόλογο μέλος μέσα σε ένα άλλο forum όπου δημοσίευσα και εκεί το "γράμμα" αυτό, με ρώτησε πώς και δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον δίδυμο εαυτό του ο "ποιητής" και κάνοντας δικούς του υπολογισμούς το μέλος, θεώρησε ότι ο "ποιητής" ήταν παρών στη γέννησή του.

Μου άρεσε το σκεπτικό του, μα κατέληξα στο εξής..
Ο "ποιητής" επισήμανε και τόνισε ότι ποτέ δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον εαυτό του, παρόλο που ταξίδευε ο ίδιος προς τα πίσω.. Και όπως δείχνει ακόμα και ο ίδιος απορεί..
Δηλαδή.. όταν παρατήρησε ότι το 2008 άρχισε να κυλάει για εκείνον αντίστροφα ο χρόνος, δεν βρήκε πουθενά τον εαυτό του στο ταξίδι του πίσω στον χρόνο. Όμως είπε ότι τα πάντα έδειχναν ότι επαναλαμβάνονταν ακριβώς όπως είχαν γίνει στο παρελθόν, εκτός από την δική του ύπαρξη..
Συνεπώς το 2004 η μητέρα του κάποια στιγμη πήγε στο μαιευτήριο, όμως γύρισε για τα μάτια του "ποιητή" με άδεια χέρια (χωρίς μωρό, είπαμε ποτέ δεν βρήκε τον εαυτό του). Και πολύ απλά, την επομένη μέρα (για τον "ποιητή") της μαιευτικής κλινικής, η μητέρα του ήταν εννέα μηνών έγκυος. (και πάει λέγοντας...)
Κι εγώ προσπαθώ να απορρίψω το γράμμα, όμως μέσα από ακράδαντες αποδείξεις. Οπότε φίλοι μου, βοηθείστε είτε να το απορρίψουμε τελικά, είτε να το ασπαστούμε και να το διερευνήσουμε..

Ένα άλλο αξιόλογο μέλος βοήθησε με τη συμβολή του και μας παρέθεσε το "γράμμα" στην αρχική του γλώσσα (αγγλική). Και δεν μιλούσε πουθενά το "γράμμα" για Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα!
Τί μπορεί να συνέβη; Αυτό ακυρώνει με ακράδαντες αποδείξεις την αυθεντικότητα του "γράμματος"; Ή μήπως κατά τη μετάφρασή του στην ελληνική γλώσσα κάποιος επιτήδειος εξυπνάκιας σκέφθηκε να το κάνει πιο πικάντικο;
Ναι! Πιθανόν ο Έλληνας παγαπόντης μεταφραστής του γράμματος, ήθελε να το κάνει κατά τη μετάφραση, πιο πιασάρικο. Όμως ευτυχώς που όπως βλέπετε δεν μας αποσπάει αυτή του η άθλια παρεμβολή, τις σκέψεις μας και τους διαλογισμούς μας... Τουλάχιστον μιλώντας για το πρόσωπό μου, δεν έκανε αυτή η αλλοίωση, να φαντάζει το γράμμα πιο πιστευτό στα αυτιά μου ή λιγότερο αληθινό. Από μόνο του το περιεχόμενο του γράμματος, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν χρειάζεται να μου προσθέσουν κάτι επιπλέον....

Αλλά βάση ψυχολογικών θεωριών.. για σκεφτείτε κάτι... Ο Έλληνας μεταφραστής επέλεξε να προσθέσει λίγη "σάλτσα" στο περιεχόμενο του γράμματος.. Οπότε, ο ίδιος το βρήκε αυτούσιο! Και στην προσπάθειά του να μας πείσει για την αυθεντικότητα του γράμματος, κόντεψε να πετύχει ακριβώς το αντίθετο. Οπότε εφόσον του επιτράπηκε να κάνει αυτήν τη χαζή παρεμβολή στο γράμμα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το γράμμα δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα κάποιου εμπνευσμένου συγγραφέα.
Ερώτηση: Αλήθεια, γιατί δεν το είδα ακόμα σε ταινία;; Στερέψανε από ιδέες; Καλό το γράμμα, αλλά μετά τί γράφουμε;; Δεν νομίζω... Ήδη σαν ΙΝΤΙΓΚΟ έχω γράψει τρία πιθανά σενάρια (με το "καλημέρα σας" δηλαδή με το που διάβασα το γράμμα). Ίσως αυτοί μου οι στοχασμοί να αποτελούν ένα ακόμα πιθανό σενάριο... Οπότε είτε θα γίνουμε συντελεστές αλλά και μάρτυρες μιας μεγάλης αποκάλυψης, είτε θα έχουμε περάσει ευχάριστα τα απογεύματά μας.

Καλή συνέχεια στην επίλυση του "γρίφου" .... που ονομάζεται χωροχρόνος!

Αυτά είχα γραψει τότε στις 30/06/08.

Εσείς φίλοι μου είδατε την σύμπτωση;;

Εγώ την είδα!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2009 22:18   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

116 / 893
426 / 426
475 / 518
ΙΝΤΙΓΚΟ έγραψε:
Φίλη μου LOVELIFE,
μου άρεσαν πάρα πολύ ο σκέψεις σου σχετικά με την κυκλική πλάκα.
Γενικά πολύ ωραία είδα το ερευνάς το όλο θεμα.
Είδα έκανες αναφορά΄στην ταινία Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ. Αλήθεια πότε τη γράψανε την ταινία; Χιχι!
Θα σας μεταφέρω αυτούσια τη δημοσίευσή μου που είχα γράψει
στις 30-06-08,.
Πείτε μου αν βλέπετε μια περίεργη σύμπτωση!
30-06-08
......................................................................................................
Καλή συνέχεια στην επίλυση του "γρίφου" .... που ονομάζεται χωροχρόνος!

Αυτά είχα γραψει τότε στις 30/06/08.
Εσείς φίλοι μου είδατε την σύμπτωση;;
Εγώ την είδα!

Αγαπητή μου ΙΝΤΙΓΚΟ,
Η ταινία βγήκε στις αίθουσες Ιανουάριο του 2009, οπότε γυρίστηκε το 2008. Βρήκα ότι το πρώτο διαφημιστικό trayler εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2008. Η ταινία βασίζεται στο σύντομο διήγημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ που γράφτηκε το 1920.
Ο συγγραφέας είχε εμπνευστεί από μία φράση του Μαρκ Τουέιν, που έλεγε,
«Θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότερο ευτυχισμένοι, αν γεννιόμασταν 80 χρονών και σταδιακά πλησιάζαμε τα 18.» Το διήγημα του Φιτζέραλντ βασιζόταν σε ένα καπρίτσιο, σε μία φαντασίωση του συγγραφέα και το να το μεταφέρει κάποιος στη μεγάλη οθόνη, θεωρείτο για πολύ καιρό πολύ φιλόδοξο σχέδιο, σχεδόν άπιαστο όνειρο. Το project εκκρεμούσε για περίπου 40 χρόνια μέχρι που οι παραγωγοί Καθλίν Κένεντι και Φρανκ Μάρσαλ το ανέλαβαν. Για πάνω από μία δεκαετία, το σχέδιο αυτό της μεταφοράς του διηγήματος στη μεγάλη οθόνη, ήταν στο μυαλό του Έρικ Ροθ, του Ντέιβιντ Φίντσερ και του Μπραντ Πιτ.
Λεπτομέρειες για την ταινία γράφει εδώ :
http://kulturosupa.pblogs.gr/2008/12/h- ... namen.html.
Η σύμπτωση που γράφεις αφορά την ημερομηνία του γράμματος και τα γυρίσματα της ταινίας? Ποια είναι η γνώμη σου?

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2009 23:05   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
Η γνώμη μου είναι ότι είχα τελικά δίκιο!

Το όλο αυτό θέμα με κάποιο άτομο να μεγαλώνει ενώ όλοι μικραίνουν γύρω του, είτε μικραίνει ενώ όλοι μεγαλώνου γύρω του, μπορούσε να βγεί πολυ ωραίο για γύρισμα ταινίας.

Το γράμμα όμως το οποίο συζητάμε εδώ στο φόρουμ μας, δεν είναι μόνον κάτι που θα μπορούσε να μας διασκεδάσει.

Το γράμμα αυτό ειναι σημαντικό να ερευνηθεί από τον καθένας μας για άλλο λόγο.

Εχει μια άλλη σημαντική λειτουργία.

Σε επόμενες δημοσιεύσεις θα καταλάβετε τί εννοώ.

Ο λόγος που με "συγκίνησε" το γράμμα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον, είναι επειδή κάπως έτσι μου συμπεριφέρεται ο κύκλος μου.. Δηλαδή συμβαίνουν γύρω μου παράλογα κατά τον ανθρώπινο νου, παραφυσικά γεγονότα, και ο κύκλος μου που με ζει άμεσα, απλά κουνάει το κεφάλι συμπονετικά.. Και απορώ: Μα καλά! Δεν το βλέπουν ότι είμαι παράξενη; Το βλέπουν, αλλά μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι φυσιολογική (ευτυχώς, διαφορετικά ίσως να κατέληγα σε καμία ψυχιατρική κλινική)..
Σας θυμίζουν τα λεγόμενά μου αυτά, κάποια από τα λεγόμενα του "ποιητή" του γράμματος;

Εξετάζω συνέχεια αν είναι σενάριο κάποιου τρελαμένου συγγραφέα (και αν το συνεχίσω τότε θα κάνω μπεστ σέλερ)..
Αλλά αν πράγματι κάποιος τα βίωσε πραγματικά αυτά που μας γράφει.. τότε θα ήταν ιεροσυλία από την πλευρά μου..
Βρίσκομαι σε καλό δρόμο... κάποτε είχα γράψει κάτι παρόμοιο.. σκέψεις που είναι ίδιες με το γράμμα του "ποιητή" όσο αφορά τον χωροχρόνο.. περίεργο, μοιάζουν τόσο πολύ... θα μπορούσε τελικά να μην κάνω και τόσο λάθος..

Τώρα κατάλαβα γιατί τα είχα γράψει εκείνα.. τίποτα δεν είναι τυχαίο μάλλον... ή είναι; (θα σας εξηγήσω τί εννοώ άλλη στιγμή)

Να ξέρετε το εξής: Ο "ποιητής" που έγραψε αυτό το γράμμα, δν είναι κάποιος που γνωρίζει ακριβώς τί του συμβαίνει.. όπως είδατε ομολογεί ότι δεν είναι σίγουρος για το θέμα χωροχρόνος.. οπότε πιθανόν να έκανε και λάθη στις απόψεις του... Παράδειγμα: Μας λέει ότι όσο και αν προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, δεν τα κατάφερε. Λέει ότι το παρελθόν και το μέλλον, είναι γραμμένα με ανεξίτηλο μελάνι... Για δείτε κάτι όμως.. Λέει κάπου αλλού ότι το να γνωρίζεις το παρελθόν, έχει και τα καλά του: ο ίδιος έζησε πλούσια, όπως ομολογεί.. συνεπώς επενέβη σε κάτι και το άλλαξε... πού; Άλλαξε την οικονομική του κατάσταση, εκμεταλλευόμενος τη γνώση του για το παρελθόν και το μέλλον.. (Με ποιόν τρόπο; Πιθανόν, για παράδειγμα την ημερομηνία 20 Μαίου 1990 να διάβασε σε χθεσινή εφημερίδα τους αριθμούς του λαχείου. Δηλαδή σε εφημερίδα με ημερομηνία 19 Μαίου 1990. Την επόμενη μέρα για τον "ποιητή" η ημερομηνία της είναι 19 Μαίου 1990. Οπότε χρειάζεται μέσα στην ίδια ημέρα, να παίξει τους τυχερούς αριθμούς και να εισπράξει απευθείας το χρηματικό ποσό, διότι την επόμενη ημέρα ξημερώνει 18 Μαίου 1990 οπότε οι τυχεροί αριθμοί δεν θα έχουν κληρωθεί ακόμα). Οπότε ή μας λέει ψέματα για να μην αρχίσουμε όλοι να επεμβαίνουμε όσοι "βλέπουμε" το μέλλον , ή απλά τα έχει μπερδεμένα! Ναι, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάποιες ίσως άλλες καταστάσεις.. το Λοττο όμως το κέρδισε! Συνεπώς όσο αφορά τις άλλες μή αλλαγμένες καταστάσεις, πιθανόν δεν έκανε τις σωστές κινήσεις. Επίσης και αλλού ο ίδιος δείχνει ότι από μόρφωση πάνω σε αυτό το θέμα τα έχει μπερδεμένα: Λέει ότι ο χρόνος είναι έννοια στο μυαλό μας και δεν έχει να κάνει με τον χώρο... Ναι αλλά ξεχνάει κάτι: ότι και το σώμα του μαζί πήδησε προς τα πίσω χρονικά.. Οπότε δεν πρέπει να κοιτάμε τις πιθανές εξηγήσεις του, διότι αντί να μας βοηθήσει, μας μπερδεύει περισσότερο.

Εκτός των άλλων σκεφθείτε το εξής: Ο ιδιος ταξιδεύει μόνο προς τα πίσω! Οπότε δεν μπορεί να ξέρει αν έχει επιφέρει η κάθε του κίνηση κάποια αλλαγή στο μέλλον.. Θα σας εξηγήσω περισσότερα άλλη στιγμή..
Ακούστε μια άποψη για το τί έπαθε ο "ποητής":
Πολλοί ονειρευόμαστε μελλοντικά πράγματα τα οποία πραγματικά βγαίνουν τελικά αληθινά (π.χ παραφυσικοί άνθρωποι, μελλοντολόγοι,κτλ.). Ο "ποιητής" είδε στο όνειρο του κάποιο βράδυ, το μέλλον..(όπως λέει σε ένα σημείο στο γράμμα του, ότι μοιάζει σαν να μην ξύπνησε από το όνειρο..)
Νά τί μπορεί να έπαθε: Όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του, συνέχισε ο εγκέφαλός του να βλέπει το παρελθόν.. Δηλαδή όπως λέει, εκείνος έβλεπε τους γύρω του να μικραίνουν κάθε μέρα.. οι άλλοι όμως ίσως να τον έβλεπαν να μεγαλώνει κανονικά! Δηλαδή: Του "ποιητή" είναι συντονισμένο το ρολόϊ να του δειχνει προς τα πίσω την ώρα, αλλά όλοι οι άλλοι συνεχίζουν κανονικά. Ας πούμε ότι κοίταξε δεξιά του κάποια στιγμή ο "ποιητής" και είδε το παρελθόν, αλλά έπαθε αγκύλωση και το κεφάλι του έμεινε σε αυτήν τη στάση...

Βλέπει συνέχεια προς τα πίσω.. Αυτή όμως η άποψη αμέσως μας παραπέμπει ότι ο "ποιητής" μεγαλώνει κανονικά μαζί μας στη δική μας χρονική διάσταση.. Δηλαδή μόνο το μυαλό του μένει "πίσω".. Αυτό δεν γίνεται όμως, διότι κέρδισε χρήματα. Άρα και με το υλικό σώμα του, πηγαίνει προς τα πίσω στο χρόνο... συνεπώς.. όχι απλά κοιτάει "δεξιά" αλλά και πήδηξε δεξιά! Μήπως όμως πήδηξε με το αστρικό του σώμα;; Ή μήπως είναι φάντασμα; Ή μήπως είναι η δική του κόλαση; Ή μήπως τελικά τώρα εξηγούνται το πώς κάποιοι από εμάς λέμε το μέλλον και το πώς πολλές γνώσεις (ιατρικές αλλά και οπλικών συστημάτων) μοιάζουν να είναι πολύ μπροστά από την εποχή κάποιων λαών (π.χ. έχετε δεί τοιχογραφίες Αιγυπτιακές; Επί εποχής Φαραώ; Δείχνουν εγχείριση ανοικτής καρδιάς! λέτε κάποιος να τους το είπε τελικά; Λέτε εκτός από τον "ποιητή" μας, να κατάφεραν και άλλοι να πηδήσουν χωροχρονικά
Θα σας εξηγήσω σε άλλη στιγμή τί εννοώ...

Σας δίνω άλλα δυο στοιχεία να βρούμε την ταυτότητα του "ποιητή":
α) Λέει ότι σε ηλικία 3 ετών, έγινε κάτι συνταρακτικό.. και δεν μας το λέει διότι δεν είναι σίγουρος αν θα έπρεπε να ξέρουμε όπως λέει... Λοιπόν.. ο "ποιητής" γεννήθηκε το 2004 οπότε όταν εκείνος ήταν 3 ετών πάμε στο 2007! Ψάξτε να δείτε τί το συνταρακτικό έγινε εκείνη τη χρονολογία, διότι ο "ποιητής" μας, πήρε μέρος σε εκείνο το γεγονός!
β) Γεννήθηκε το 2004 λέει... Οπότε ο "ποιητής" μας το έτος 2008 είναι 4 ετών! Μπορούμε να εξετάσουμε αρχεία ψυχασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ηλικία 4 ετών, είτε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτων παιδιών σε ηλικία 4 ετών. (Διότι λέει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει τί απέγινε το υλικό του σώμα εκείνη τη χρονολογία που είχε αρχίσει να μετρά αντίθετα ο χρόνος για εκείνον, δηλαδή το 2008) Και υποτίθεται πάντα προχωράμε με την προϋπόθεση ότι το γράμμα είναι αληθινό! Έτσι εμείς μπορούμε να ψάξουμε για το έτος 2008 τί απέγινε το σώμα και η ψυχή του, στον δικό μας χωροχρόνο. (Εκείνος αν θυμάστε λέει ότι δεν είναι σίγουρος τί μπορεί να συνέβη, όταν άρχισε για εκείνον να μετρά ανάποδα ο χρόνος..) Εμείς όμως μπορούμε να μάθουμε.. ας λύσουμε λοιπόν τον γρίφο που μας βάζει και ας βρούμε το όνομά του... και μετά να δείτε τί συνέχεια έπεται!

"Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν, μετά σε πολεμούν και μετά σε ασπάζονται (νικάς)" Γκάντι

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2009 00:08   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

116 / 893
426 / 426
475 / 518
Μάλλον μπερδεύτηκα λίγο, αντί να ξεκαθαρίσω περισσότερο το τοπίο για το γράμμα του "ποιητή" μας...
Θα γράψω όμως κάποιες σκέψεις που κάνω τελευταία... Αναρωτιέμαι για το χρόνο... πόσο απίθανο θα ήταν να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο 5' πίσω? Πριν από ένα τρακάρισμα... πριν από ένα λάθος της στιγμής, που δεν διορθώνεται, παρά μόνο αν γυρίσει ο χρόνος 5' πίσω... Σαν να είναι η ζωή μας μια ταινία, αλλά πρέπει να βρούμε τον οπερατέρ(!) και να του ζητήσουμε να γυρίσει λίγο πίσω το χρόνο για να διορθώσουμε το λάθος μας... Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί όλοι γι' αυτό... Αφορμή δόθηκε μια διαφήμιση στην τηλεόραση http://www.youtube.com/watch?v=AuzQfnEa ... re=related του vanish (υπάρχει και ελληνική διαφήμιση, αλλά δεν τη βρήκα) που αθώα μας δείχνει ότι αν βλέπαμε το λεκέ νωρίτερα θα μπορούσαμε να είχαμε πλύνει το πουκάμισο και τώρα να το είχαμε καθαρό. Δηλαδή, γυρίζει πίσω στο χρόνο, το καθαρίζει κι επιστρέφει στο τώρα καθαρό...!!!
Έτσι σκέφτομαι, πώς θα ήταν δυνατό να παρακάμψουμε το χρόνο... προς όφελός μας για την επιδιόρθωση κάποιου τραγικού συμβάντος...?
Πιο εύκολο όμως θα ήταν να είχαμε ενοράσεις του μέλλοντος, με τα άσχημα, ώστε να τα αποφύγουμε, παρά να ζητάμε την οπισθοδρόμηση του χρόνου, προς όφελός μας...!
Επιστημονική φαντασία ή ίσως γίνει κάποια στιγμή... επιστημονική αλήθεια κάτι από τα παραπάνω?
Μήπως αρχίζω να τα χάνω κι εγώ ή μπορεί να υπάρχει κάτι λογικό σ' αυτά που σας λέω?
Αν βρεθεί ο τρόπος να τρέξουμε το χρόνο αντίστροφα... θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό το ταξίδι... στο παρελθόν!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2009 17:48   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
Κάποιο άλλο αξιόλογο μέλος, με ρώτησε μήπως κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου όσο αφορά τη χρονολογία 2007 ενός συνταρακτικού γεγονότος που βίωσε η ανθρωπότητα σύμφωνα πάντα με τον «ποιητή». Λέει ότι εφόσον ο «ποιητής» κινείται αντίστροφα στον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι αφού γεννήθηκε το 2004 άρα σε ηλικία 3 ετών, έχουμε έτος 2001, οπότε τότε πρέπει να ψάξουμε κάποιο συνταρακτικό γεγονός που έλαβε χώρα (Δίδυμοι Πύργοι).

Αν ξαναδιαβάσετε όμως το «γράμμα» θα παρατηρήσετε ότι ο "ποιητής" είπε ότι μεγάλωνε κανονικά από το 2004 έως το 2008 και από τεσσάρων (4) ετών και έπειτα άρχισε να κυλά αντίστροφα ο χρόνος για εκείνον (από όσο θυμάται μας λέει, χωρίς μεγάλη σιγουριά όμως να διακρίνεται στη δήλωσή του αυτή).
Οπότε το 2008 είναι 4 ετών, οπότε πίσω προς το 2004 ξανά, είναι 8 ετών και πάει λέγοντας..
Οπότε από τη στιγμή που μεγάλωνε κανονικά και προχωρούσε μέσα στο χρόνο σωστά έως το 2008 όπως μας λέει, αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία τριών (3) ετών ζει στο έτος 2007.. (εκτός αν και ο ίδιος ο "ποιητής" τα έχει μπερδεμένα... ποιός ξέρει... κοιτάξτε που με το μέλος αυτό με έβαλε τώρα σε άλλες σκέψεις, πιθανού λάθους του "ποιητή".. θα το κοιτάξω και από αυτήν την εκδοχή..)

Πράγματι, σε περίπτωση που δεν θυμάται σωστά ο "ποιητής" μας, θα μπορούσε να συμβαίνει το εξής: Από τη στιγμή και την ώρα που γεννήθηκε ίσως απευθείας να άρχισε να κινείτε αντίστροφα στον χρόνο... οπότε ίσως να μπερδεύει τις χρονολογίες. Αν είναι έτσι τότε το 2001 ήταν σε ηλικία 3 ετών (Δίδυμοι Πύργοι).

Κάτι μου λέει ότι θα έπρεπε να πάψω να κάνω διαπιστώσεις και να επικεντρωθώ στην επίλυση του "γρίφου' που μας θέτει, έτσι ώστε να βρούμε το όνομά του.
Απλά πίστευα ότι μέσα από την κατανόηση του γεγονότος του οποίου έζησε, θα μπορούσα να μπώ στη ψυχολογία του... Αυτό θα με βοηθούσε να λύσω πιο εύκολα τον γρίφο. Ίσως βρω τί παρέλειψε να μας πει (άλλωστε και ο ίδιος φαίνεται να είναι μπερδεμένος... φυσιολογικότατο αυτό, ο καθένας μας θα τα είχε χαμένα αν ζούσε μια τέτοια κατάσταση.)
Θα κάνω και άλλες προσωπικές προσπάθειες, θα αναλύσω κι άλλο (με τη βοήθειά σας αν θέλετε) την κατάσταση την οποία έζησε όπως λέει ο "ποιητής", διότι παρατηρώ ότι πέρα από διασκέδαση, μου προσφέρει πολλά περισσότερα..
Το μυαλό μου ακονίζεται συνεχώς και βρίσκομαι σε εγρήγορση πιθανής συνοχής σκέψεων και γεγονότων.
Αν τελικά αυτά όλα είναι αληθινά, αν τελικά αυτά όλα είναι ψεύτικα και είναι ένα παιχνίδι που μας άφησε ένα πανέξυπνο μυαλό κάποτε, όπως και να έχει αν βρούμε το όνομά του, θα βγούμε κερδισμένοι...
Ηθική ικανοποίηση; Άλλο ένα δύσκολο τεστάκι που περάσαμε; Εκρηκτικές διαπιστώσεις; Μεγάλες από παλιά κρυμμένες αλήθειες; Τρελές αποκαλύψεις; Πολλά φράγκα από το σενάριο που θα γράψουμε;
Ίσως και όλα τα παραπάνω μαζί...

Αν όμως.. λέω αν! ... ο "ποιητής" ζει ακόμα και λύνοντας τον γρίφο μάθουμε το όνομά του..... θα είμαι από τους πρώτους που θα τον πλακώσει στα μπουνίδια!
Καλά βρε φίλε;; Τί σε νοιάζει εσένα αν θα κάνεις κακό στην αλυσίδα του χωροχρόνου; Αφού έτσι κι αλλιώς επεναίβεις πολλές φορές και μάλιστα από μόνο του το "γράμμα" σου, είναι παρέμβαση!
Γράψε και το όνομά σου.... Γουστέρνεις να μας ταλαιπωρείς;; Πολύ ρομαντικός είσαι τελικά, αλλά το ξύλο δεν θα το γλυτώσεις... Βέβαια μετά θα κάτσω και θα συζητήσω μαζί του όσο προλαβαίνω, διότι εφόσον εκείνος γνωριζε το μέλλον, ήξερε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή θα τον έβρισκα και έτσι επέλεξε να βρισκεται εκεί για να τον βρω (βέβαια αυτό ακολουθεί το σενάριο ότι ο "ποιητής" βρήκε τον τρόπο να μεταπηδάει κάποιες φορές σε "παραθυράκια" του μέλλοντος, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα του μιλησω οσο προλαβαινω μεσα σε 24 ώρες διότι η επόμενη μέρα για εκείνον είναι το χθες το δικό μου το οποίο "χθες" με βρισκει μπροστά στον υπολογιστή μου να σας τα γράφω αυτά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν έχει βγει ακόμα σε ταινία.. πονοκέφαλος με έπιασε)!

Αν όμως ζει ακόμα, σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου πιθανόν έγκλειστος. Διότι δεν έχει επαφή με τη δική μας πραγματικότητα, αλλά με τη δική του. Δηλαδή δεν λέω ότι είναι τρελός, διότι πολλά μπορεί να μας πει απο το παρελθον που βλεπει μεσα στο μυαλό του καταστάσεις αποδεδειγμένες. Όμως ίσως το υλικό του σώμα να μην τον ακολούθησε σε αυτό του το ταξίδι πίσω στο χρόνο όπως ο ίδιος νομίζει. Τότε μόνο θα μπορούσε να ζει ακόμα ο "ποιητής" ανάμεσά μας.

Και βέβαια υπάρχει και το σενάριο κατά το οποίο ο "ποιητής" μας είναι ένας θεοπάλαβος που κατόρθωσε σε μια έξοδό του από το Δαφνί, να μας αφήσει εμάς τους άμοιρους αυτό το "γράμμα" για να τυραννιόμαστε.. και φυσικά θα μπαίνει αραιά και πού στο forum του Εν... Δελφοίς Έψιλον και θα κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια και θα λέει: Χαχα! Ποιός είναι ο τρελός τώρα;; Εε; Χα!
Πιθανόν όμως φίλοι μου, να μην μπορέσουμε να βρούμε τον "ποιητή" μας ζωντανό διότι,α) είτε θα τον έχω βρει πρώτα εγώ και δεν υπόσχομαι τίποτα όσο αφορά τη σωματική του ακεραιότητα (και αυτό είναι δήλωση και όχι προειδοποίηση!) και είτε
β) Το "γράμμα" και ο "ποιητής" είναι πέρα για πέρα αληθινοί!
Το σκεφτήκατε αυτό;; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!!

Απλά ίσως όταν βρούμε το όνομά του, να μας περιμένουν μεγαλύτερες αποκαλύψεις...
(Να πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα αποκάλυπτα τόσο απλόχερα το όνομά μου.. Αν ήθελα να με βρουν θα έβαζα γρίφο.. για να με βρουν άτομα αξιόλογα που πρώτα πίστεψαν σε αυτά που ζω και για αυτο βρηκαν το ονομά μου.. οπότε εάν έχω σκοπό να τους αποκαλύψω κι άλλα, δεν θα φοβάμαι μήπως δεν με πάρουν στα σοβαρά. Άλλωστε χίλια δυο σαν ΙΝΤΙΓΚΟ σας έχω γράψει μέσα στο forum αλλά δεν τολμώ να αποκαλύψω την αληθινή μου ταυτότητα... πόσο μάλλον ο "ποιητής").

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2009 22:34   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

Level: 15
HP: 29 / 488
29 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 269 / 292
269 / 292
Κάποιες σκέψεις...

Σίγουρα για μένα δεν είναι άνθρωπος, όπως εμείς, εννοώ.

Όταν έβγαλα την πρώτη μου ταυτότητα αυτή έγραφε πάνω της ημερομηνία γέννησης το 2004. Ήταν το 1997, κι όμως ποτέ, ακόμα και στα χρόνια που «ακολούθησαν», κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται.
Είναι αδύνατον από όπια πλευρά, θέλετε.

Αλλά μένει να είναι κάποιος που θέλει να μας στείλει ένα μην.
Ποιο,,,,,,,,,

Αν όμως κάποιος αποφασίσει να ακολουθήσει τα βήματα του γρίφου και μάθει την ταυτότητά μου θα ήθελα να προσπαθήσει να με εντοπίσει στο μέλλον και να φροντίσει όταν, στην κανονική ροή του χρόνου, θα είμαι ενήλικος να πάρω στα χέρια μου αυτό το κείμενο. Ίσως έτσι βοηθήσω τον εαυτό μου να εκτιμήσει καλύτερα την αξία της ζωής και του χρόνου.

Δεν ζητά κάτι να κάνουμε για αυτόν, είναι σίγουρος πώς θα υπάρχει μια κανονική ροη του χρόνου, άρα μένουμε εμείς, που θα ακολουθήσουμε το γρίφο.

Αυτός θα είναι στο μέλλον, μα πώς γίνεται, αυτό αφού ταξιδεύει στο παρελθόν!!!!!!!!!!

Μήπως προσπαθεί να μας πει ότι για μας τελικά έχει αρχίσει ο χρόνος να μετρά αντίστροφα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για κάποιο *λάθος, εμείς μετατραπήκαμε στο παρελθόν μας!!!!!!!!!!!!!!!

Και αν είναι έτσι, ζούμε σε εποχές που ειδή τα είχε ζήσει η ανθρωπότητα,

Βάζει των εαυτό του στη θέση μας, γιατί δεν θα τον πιστεύαμε.

Όσο για τη φράση

Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα

Αν ψάξουμε, θα βγει κάτι πολύ περίεργο

Η ημερομηνία 16.01.2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τη ακριβώς προσπαθεί να μας πει................

Αρχίζει ο χορός :dance: :dance:

Φιλακια πολλα

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2009 18:45   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

116 / 893
426 / 426
475 / 518
Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα

Αν ψάξουμε, θα βγει κάτι πολύ περίεργο

Η ημερομηνία 16.01.2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγαπητή Άννα Μαρία,
πώς έβγαλες αυτή την ημερομηνία? Είμαι πολύ περίεργη να ακούσω το σκεπτικό σου...
Από το γρίφο?
Αν σ' αυτή την ημερομηνία μας παραπέμπει ο ποιητής, τότε θα είναι πολύ κοντά για να μάθουμε και τη συνέχεια.
Περιμένω να μάθω πως προέκυψε η παραπάνω ημερομηνία.
Έχω και μια άλλη απορία, τι εθνικότητας είναι ο ποιητής?

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2009 21:11   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

29 / 488
233 / 233
269 / 292
Φίλη μου lovelife

Διαβάζοντας προσεκτικά, οπός έγραψα παραπάνω, το κειμένου ποιητής μας, προσπαθεί να μας δώσει κάποια στοιχεία.

Ένας απλός άνθρωπος, που ζει μέσα στη κοινωνία, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί το ρεύμα, είτε το θέλει είτε όχι, Δυστυχώς, έτσι μας υποχρεώνουν, και ακριβώς για αυτό το λόγο το θεωρό αδύνατο το να συμβεί αυτό.
Όσο για το,- Έχω και μια άλλη απορία, τι εθνικότητας είναι ο ποιητής?
Δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια, σίγουρα όχι άνθρωπος.
Ο ποιητής μας είναι φανερό πως μας στέλνει ένα μήνυμα. Οπός είναι επίσης φανερό πώς, δεν ζητά κάτι για τον ίδιο, αλλιώς θα μας το έλεγε.
Άρα μένουμε εμείς, που διαβάζουμε.

Αυτός απευθύνετε σε μας. Αν ταυτίζουμε εμάς τους ανθρώπους του σήμερα με τον ποιητή μας, και ξαναδιαβάζουμε το κείμενο πάλι, το πράγμα αρχΐζει και παίρνει νόημα.
Για κάποιο άγνωστο λόγο, κάποιοι, παρέμβαιναν την ροή του χρόνου.
Άλλο ερώτημα, με ποιο τρόπο. Μας το απαντά ο ίδιος, κάποια άγνωστη δύναμη -
Πολλά χρόνια αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής μου ο χρόνος μου πρέπει να κυλούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά, για κάποιο ανεξήγητο λόγο η ροή του αντιστράφηκε και ξαναγύρισα στο 2004 και πιο πίσω. Έτσι έζησα περίπου 8 χρόνια πηγαίνοντας στο 2008 και ξαναγυρίζοντας πίσω στο 2004.
Δηλαδή ξαναζούσε, σε εποχές, που τις είχε ήδη ζήσει. Εγώ λέω να το δούμε αλλιώς,
- ξαναζούμε σε εποχές που η ανθρωπότητα τις έχει ήδη ζήσει!!!!!!!!!!
Παράλογο, όχι απαραίτητα. Αν σκεφτείς προς στιγμήν, πως ο μέσος ορός ζωής ενός ανθρώπου είναι, ελάχιστος, ποιος μπορεί να μας πει με σιγουριά, πώς ήταν τα πράγματα στο παρελθόν!!!!!!!!!!!
Η ιστορία θα μου πείτε, πια όμως, η αληθινή, ιστορία του ανθρωπινού γένους, η αυτί που μας διδάσκουν στα σχόλια μας!!!!!!!!!!!!

Όσο για τον γρίφο του, εγώ απλά έψαξα στους λεξάριθμους, και αν το κάνεις θα μένεις έκπληκτη και εσύ, δεν βγάζει μονό αυτή την ημερομηνία, αλλά και αλλά πολλά.

φιλάκια πολλά

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2009 21:24   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

29 / 488
233 / 233
269 / 292
Αν ψάξεις την φράση

«ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ, ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ»
θα βγει το
ΔΥΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΚΤΩ
μετα,
ΔΕΚΑΕΞΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

ΜΕΤΑ, αν συνεχίζεις θα βγει

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ = ΔΕΚΑΕΞΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ =
αυτα απο το λεξάριθμο,
φιλια :D

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Οκτ 2009 17:13   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
Κορίτσια να σας πω καί στις δύο ένα μεγάλο μπράβο!

Παρακολουθώ τον τρόπο που ερευνήτε το θέμα και σας χαίρομαι, σας καμαρώνω!

Πολλά σημαντικά στοιχεία βρίσκετε και απολαμβάνω την αισιοδοξία και την πεποίθηση που έχω βαθυά μέσα μου,ότι σύντομα θα εισπράξετε τον καρπό των κόπων σας, όπως είχα εισπράξει και εγώ όταν πρωτοασχολήθηκα με αυτό το γρίφο του παράξενου αυτού γράμματος.

Θα σταθώ σε κάποια λόγια της άννα μαρίας, καθως πλησιάζει σε κάτι πολύ μεγάλο:
αννα μαρια έγραψε:
Ο ποιητής μας είναι φανερό πως μας στέλνει ένα μήνυμα. Οπός είναι επίσης φανερό πώς, δεν ζητά κάτι για τον ίδιο, αλλιώς θα μας το έλεγε.
Άρα μένουμε εμείς, που διαβάζουμε.

Αυτός απευθύνετε σε μας. Αν ταυτίζουμε εμάς τους ανθρώπους του σήμερα με τον ποιητή μας, και ξαναδιαβάζουμε το κείμενο πάλι, το πράγμα αρχΐζει και παίρνει νόημα.
Για κάποιο άγνωστο λόγο, κάποιοι, παρέμβαιναν την ροή του χρόνου.
Άλλο ερώτημα, με ποιο τρόπο. Μας το απαντά ο ίδιος, κάποια άγνωστη δύναμη -
Δηλαδή ξαναζούσε, σε εποχές, που τις είχε ήδη ζήσει.

Φίλοι μου σας ζητώ να δώσετε μεγάλη προσοχή στα λόγια της άννα μαρίας που τα έχω προσαρτήσει με μεγαλύτερο μέγεθος.

Σε επόμενες δημοσιεύσεις μας, θα διαπιστώσουμε όλοι μας, πόσο κοντά βρίσκεται η φιλη μας αννα μαρια στην επίλυση του γρίφου, την ημέρα που έγραφε αυτές τις λέξεις της.

Συγχαρητήρια φιλενάδα!

Έμαθα ότι κάποιος κύριος Δελημπάσης, πριν κάμποσα χρόνια είπε ότι το περιβόητο αυτό «γράμμα» είναι δικό του δημιούργημα και ότι είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν ξέρω αν τελικά πρέπει να πάω να τον δείρω αυτόν τον Δελήμπαση ή να τον ευχαριστήσω!

Αλλά κάτι μου λέει ότι καλό είναι να συνεχίσω να στοχάζομαι πάνω στο θέμα...

Θα σας πω κάτι άλλο...

Και πού ξέρετε αν αναγκάστηκε να "ομολογήσει" κάτι τέτοιο;;

Εμένα μου συμβαίνουν διάφορα... αν ποτέ τα έδινα στη δημοσιότητα όπως έκανε ο Δελήμπασης με το γράμμα που βρήκε, πολύ πιθανό κάποια στιγμή να αναγκαζόμουν να αναιρέσω..
Ο άνθρωπος λένε υπό την απειλή, γίνεται αγνώριστος.
Να σας πω.. αν κινδύνευα με μηνύσεις, είτε με εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, πού ξέρετε, ίσως κι εγώ να αναιρούσα ο,τι έχω πει μέχρι σήμερα.

Εσείς;; Το ίδιο δεν θα κάνατε;;

Πάντως ιδιαίτερα στρωτό και εμπεριστατωμένο το γράμμα θα έλεγα... και αφού είχε τέτοια έμπνευση ώστε να γράψει το γράμμα αυτό, πώς και δεν έγραψε κάποια συνέχεια ανάλογη για να γίνει και μπεστ σέλερ;
Μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο δική του η έμπνευση;

Εγώ ψηφίζω να συνεχίσουμε να αναλύουμε επί του θέματος...
Ποτέ δεν ξέρουμε σε ποιές διαπιστώσεις μπορούμε να καταλήξουμε...
Αναλύοντας ένα "γράμμα" αμφιβόλου προελεύσεως, μας δίνεται η αφορμή για στοχασμό και διατριβή.

Λοιπόν, ας αμπελοσοφήσω λίγο ακόμα...

Ταξίδια στο χρόνο γίνονται! όμως υπό ποιά έννοια το λέω...

Υπάρχουν άτομα που "βλέπουν" το μέλλον. Μάλιστα κάποια από αυτά όταν λένε ότι "βλέπουν" το μέλλον, στην ουσία το έχουν ζήσει κιόλας (έτσι νομίζουν τουλάχιστον). Κάντε μια καλή έρευνα από μαρτυρίες ατόμων που έλεγαν το μέλλον (μεντιουμ και δεν συμμαζεύεται) σε παλαιότερα χρόνια, και σίγουρα θα βρείτε τέτοιες τους δηλώσεις. Δηλαδή κάποιοι νιώθουν ότι το έζησαν το μέλλον. Άλλοι "βλέπουν" το παρελθόν. Και μάλιστα το ζουνε επίσης. Άτομα που έχουν το χάρισμα της "εμβίωσης". Νομίζω αυτή είναι η ορολογία. Βιώνουν μια κατάσταση που έγινε στο παρελθόν και έπειτα την εξιστορούν και στους άλλους με κάθε λεπτομέρεια. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος που κάποιος μπορεί και βλέπει. Ή μήπως απλά είναι ο ίδιος τρόπος τελικά, μόνο που είναι πιο εξελιγμένος αν μου επιτρεπεται η εκφραση;
Τα λεγόμενα μεντιουμ, θα μπορούσαμε άνετα να τα απορρίψουμε. Όπως: απλά διαβάζουν τις σκέψεις μας, οπότε γνωρίζουν καταστάσεις του παρελθόντος. Ή θα λέγαμε ότι διαβάζοντας τις σκέψεις μας κατορθώνουν μετά από πολύπλοκες μαθηματικές συναρτήσεις που ούτε οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι πώς τα καταφέρνουν, να βλέπουν τελικά ένα πιθανό μέλλον. Ή ακόμα κάποιοι άλλοι έχουν πει ότι όλα, παρελθόν και μέλλον, είναι γραμμένα μέσα στο ανθρώπινο DNA. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι διαβάζουν τα μεντιουμ, το ανθρώπινο DNA, δίχως να το καταλάβουν.
Με λίγα λόγια, όλα τα παραπάνω ταξίδια στο χρόνο παραπέμπουν σε "παιχνίδια" του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όμως όπως και να το περιγράψουμε και να το εξηγήσουμε, το ταξίδι στο χρόνο γίνεται, έστω και νοητά. Εξάλλου πολλοί έχουν πει ότι ο χρόνος δεν είναι έννοια μετρήσιμη αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο τον αντιλαμβάνεται κάποιος. Εμείς αυθαίρετα εφευρέσαμε τα ρολόγια ώστε να μπορέσουμε να τον εκμεταλλευτούμε. Σκεφθείτε το άλλο.. Μέσα σε 3 ώρες κάποιος μπορεί να νιώσει ότι είναι υπερ αρκετές για να ξεκουραστεί ταξιδεύοντας με το νου του. Ένας άλλος θα έλεγε ότι δεν του φθάνουν.

Αυτό όμως που μου κίνησε την περιέργεια στο περιβόητο "γράμμα" είναι ότι κάποιος ισχυρίζεται ότι έκανε ταξίδι όχι μόνο στον χρόνο, αλλά και στον χώρο. Αυτό θα το δεχόμουνα μόνο αν άφηνε στοιχεία του στο παρελθόν και το διαπίστωνα εγώ στο παρόν. Ένα καλό στοιχείο ήταν και το "γραμμα" αλλά και ο γρίφος που μας άφησε.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά ξεχνάμε ότι είμαστε μυρμήγκια στο άπειρο σύμπαν. Υπερεκτιμούμε τις γνώσεις μας, εκείνες που νομίζουμε ότι έχουμε. Νομίζουμε ότι κατέχουμε την έννοια "χρόνος" ανάμεσα στα τόσα άλλα που ξέρουμε. Το καλό είναι ότι παραδεχόμαστε ότι νομίζουμε πως ξέρουμε να υπολογίζουμε τον χρόνο.
Κάποιοι φουκαράδες σαν τον Δελημπαση, σαν κι εμένα σαν κι εσάς, τολμούμε να σκεφτούμε κάτι παραπέρα από αυτά που νομίζουν οι άλλοι ότι ξέρουν.
Ο Δελημπάσης (αν τελικά είναι ο συγγραφέας του γράμματος) έκανε πολύ ωραίες τολμηρές σκέψεις. Αυτό όμως που τον παραδέχομαι, είναι με ποιό σκεπτικό άραγε, κατάφερε να φτιάξει μια αλυσίδα μέσα στη σκέψη του, που μας οδηγεί ότι ταξίδια στο χρόνο δεν γίνοντα μόνο νοητά, αλλά και μαζί με το υλικό μας σώμα.

Όπως θα είδατε εγώ βρήκα ένα χαζό ίσως σκεπτικό (ωραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας) που υποστηρίζει τα νοητά ταξίδια στο χρόνο. Δηλαδή ότι πράγματι μάλλον κάποιοι ταξιδεύουν στο χρόνο, και κάποιοι από αυτούς (π.χ. μεντιουμ) παίρνουν μαζί τους και το αστρικό τους σώμα. Ο συγγραφέας του γράμματος, βρήκε έναν δικό του τρόπο να υποστηρίζει (έστω και με σενάριο επιστημονικής φαντασίας) τα ταξίδια στον χωροχρόνο.
Είμαι περίεργη να μάθω το σκεπτικό του. Αφού όμως μου είναι δύσκολο να βρω τον κύριο Δελημπαση, θα προσπαθησω να λύσω τον γρίφο για να δω πώς σκέπτεται. (Αν και κάτι μου λέει ότι και να συναντησω τον κύριο Δελημπαση, εκείνος δεν θα μπορέσει να εξηγήσει το σκεπτικό του, επικαλούμενος προσωρινή αμνησία ή και παντελή). Ο νοόν νοήτω καθώς θα μπορούσε να είναι πολλοί η λόγοι της "αμνησίας" του.

Θα σας πω το εξης. Οι αρχαίοι πολλά μας άφησαν να γνωρίζουμε (όπου αφήνω με την έννοια του επιτρέπω).
Μεγάλη γνώση, μεγάλη δύναμη, μεγάλος μπελάς. Σε ποιά χέρια θα μπορουσε άραγε να καταλήξει τελικά το μέγεθος μιας τετοιας γνώσης;

Πάντως έχω να ομολογήσω το εξής. Ότι βλέπω όλους σας που έχετε γράψει σε αυτό το τόπικ τις δημοσιεύσεις σας, θελήσατε κάτι να προσθέσετε στο διάλογο αυτόν, ο καθένας με τον δικό του σεβαστό και αξιόλογο τρόπο. Είτε κάποιοι ασπάστηκαν την άποψη πιθανής ύπαρξης χωροχρονικού ταξιδιού, είτε κάποιοι με πολύ ωραία και δυνατά επιχειρήματα, προσπάθησαν να την απορρίψουν. Όμως και από τις δύο πλευρές τα επιχειρήματα έχουν σημαντική βαρύτητα και τον ίδιο σκοπό: ΕΡΕΥΝΑ!
Όσοι δημοσιεύσαμε τις απόψεις μας, δείχνουμε ότι ακόμα ερευνούμε. Δηλαδή γνωρίζουμε κάτι (ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε το σωστό), αλλά προσπαθούμε να μαθουμε κι άλλα μέσα από τον διάλογο και την έρευνα.
Κάθε άποψη σεβαστή και πολύτιμη και μάλιστα αναγκαία. Όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε, τον ίδιο στόχο: ΓΝΩΣΗ!

Χαίρομαι που μοιράζομαι τις απόψεις μου με εσάς αγαπητά μέλη...

Αυτό που σκέφτηκες να το ερευνήσεις αννα μαρια μου μεσα στους λεξαριθμους, με εντυπωσιασε παρα πολύ!!
Και μάλιστα έβγαλε πολύ σημαντικά νοήματα το αποτέλεσμα των λεξαρίθμων.

Θα το μελετήσω και από αυτην την οπτική γωνία και θα επανέλθω.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Οκτ 2009 22:15   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

116 / 893
426 / 426
475 / 518
Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο (στα αγγλικά) :

Dr. Ronald Mallett's Time Travel Machine

σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο... Ένας επιστήμονας κάνει έρευνες κι έχει γράψει ένα βιβλίο για τα ταξίδια στο χρόνο. Έφτιαξε μια μηχανή χρόνου, μόνο που δεν πάει στο παρελθόν, αλλά όταν ενεργοποιηθεί (μάλλον έγινε γύρω στο 2007), τότε μπορεί για π.χ. 1 χρόνο να γυρίζει πίσω στο χρόνο ενεργοποίησης!
Ενδιαφέρον?

Κι ένα ακόμη :

National Geographic : Time Travel

Μια γεύση από κάποιες δυνατότητες που υπάρχουν για το μέλλον...!

Σκέψεις που μπορεί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον ποιητή μας...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιαν 2010 18:07   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

116 / 893
426 / 426
475 / 518
αννα μαρια έγραψε:
Αν ψάξεις την φράση

«ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ, ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ»
θα βγει το
ΔΥΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΚΤΩ
μετα,
ΔΕΚΑΕΞΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

ΜΕΤΑ, αν συνεχίζεις θα βγει

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ = ΔΕΚΑΕΞΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ =
αυτα απο το λεξάριθμο,
φιλια :D

Έφθασε η ποθούμενη ημερομηνία : 16 Ιανουαρίου 2010...!!!
Δεν βλέπω να γίνεται κάτι σημαδιακό...
Βέβαια η ημέρα δεν τελείωσε ακόμα...
Σε αναμονή λοιπόν!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιαν 2010 11:27   
Σοφός
Σοφός

HP: 107 / 893
107 / 893
426 / 426
475 / 518
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!!!

Κορυφή
 Προφίλ  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2010 11:59   
Σοφός
Σοφός

107 / 893
426 / 426
475 / 518

Κορυφή
 Προφίλ  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2010 19:40   
Σοφός
Σοφός

107 / 893
426 / 426
475 / 518

Κορυφή
 Προφίλ  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2010 06:10   
Μαθητής
Μαθητής

Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 3 / 10
3 / 10
Pedia molis simera ida to 8ema opou exete ani3i kai tin istorioula kai eps3a kai brika ayto to stixio

<<Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή,
στο φρούριο κοντά στα στενά
με τις δάφνες του Απόλλωνα.>>

Mωσαικη πλάκα του παλατιού του Απόλλωνα δίπλα εκεί που
εικάζεται οτι ήταν το Φρέαρ των Οινουσών στο Ταίναρο!
Ή ψυχομαντείο...ή μονή ασωμάτων...
έχει κάτι σαν έξι δαφνόφυλλα στο κέντρο και δέκα ατέρμονες σπείρες
σε μία πλάκα κυκλική δίχως φυσικά αρχή και τέλος αφού κύκλος...
(παρόμοιο σχήμα όπως τα αγρογραφήματα)

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2010 06:16   
Μαθητής
Μαθητής

0 / 18
8 / 8
3 / 10
to katasrofiko gegonos pou egine to 2007 mporoume na ipo8esoume ienia i pirkagies stin atiki (ama o poiitis itan ellinas)

min 3exnate oti mas parapempi se bouno kia sigekrimena ton taygeto opote to katastrofiko gegonos pou ezisa 8a mporouse na itan i foties stin parni8a(bouno episis)

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Αύγ 2010 18:45   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 19
HP: 79 / 798
79 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 443 / 466
443 / 466
Φίλη μου, καλώς μας ήρθες!

Στην όμορφη σελίδα μας γράφουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά!

Μπορείς να γράψεις ξανά τις δημοσιεύσεις σου με ελληνικούς χαρακτήρες;;;

Σε ευχαριστούμε, καλή συνέχεια!!!!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Αύγ 2010 02:43   
Μαθητής
Μαθητής

0 / 18
8 / 8
3 / 10
agapiti mou fili den eiami fili sas alla filos sas

kai signomi pou den grafo ellinika alla den exo ma8i akoma or8ografia (den eimai apo elada) tora ma8eno ellinika

kai iremiste ligaki den einai kai toso disanagnosta

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Αύγ 2010 03:04   
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Level: 13
HP: 14 / 370
14 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 205 / 224
205 / 224
mahai έγραψε:
agapiti mou fili den eiami fili sas alla filos sas

kai signomi pou den grafo ellinika alla den exo ma8i akoma or8ografia (den eimai apo elada) tora ma8eno ellinika

kai iremiste ligaki den einai kai toso disanagnosta

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! :thumright:

Σε αυτό το θέμα, topic-t366.html θα βρεις το σύνδεσμο που μετατρέπει τα greeklish σε Ελληνικά.

Έτσι τα κείμενα θα είναι ευανάγνωστα σε όλους!!!

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WWW  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Αύγ 2010 22:15   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

278 / 1637
781 / 781
863 / 917
mahai έγραψε:
Pedia molis simera ida to 8ema opou exete ani3i kai tin istorioula kai eps3a kai brika ayto to stixio

<<Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή,
στο φρούριο κοντά στα στενά
με τις δάφνες του Απόλλωνα.>>

Mωσαικη πλάκα του παλατιού του Απόλλωνα δίπλα εκεί που
εικάζεται οτι ήταν το Φρέαρ των Οινουσών στο Ταίναρο!
Ή ψυχομαντείο...ή μονή ασωμάτων...
έχει κάτι σαν έξι δαφνόφυλλα στο κέντρο και δέκα ατέρμονες σπείρες
σε μία πλάκα κυκλική δίχως φυσικά αρχή και τέλος αφού κύκλος...
(παρόμοιο σχήμα όπως τα αγρογραφήματα)

Γειά σου φίλε mahai

Βλέπω βρίσκεις... που σημαίνει ότι ψάχνεις.

Χαίρομαι που θα σε έχουμε στην παρέα μας και κοντά μας.

Αυτό το θέμα με είχε εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή.

Διότι τελικά με οδήγησε σε ένα "περίεργο" ταξίδι.

Το όμορφο είναι ότι παρατήρησα συνταξιδιώτες.

Κάποια μέλη είχαν ταξιδέψει και εκείνα...

Μιλάω για ένα ταξίδι στο χρόνο!

Κάποιοι ταξίδεψαν στο "πριν" ανάμεσά τους και εγώ... κάποιοι άλλοι στο "μετά".

Με ρωτάνε πολλοί αν το ταξίδι που έζησα πίσω στο χρόνο, με ρωτάνε αν άραγε είναι αληθινό...

Ποιός μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον ίδιο τον ταξιδιώτη;

Σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Ταξίδι...

Ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο...

Ένα όμορφο Ταξίδι Στον Κόσμο Της Ψυχής! :rose:

Κορυφή
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 24 δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Για την καλύτερη εμφάνιση της δημοσίευσής μας... Δεν κολλάμε τις τελείες, τα κόμματα, τα αποσιωπητικά και τις παρενθέσεις με την επόμενη λέξη!