Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ • ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ; : ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ;

Προβολή ενεργών θεμάτων

Ταξιδεύουμε... στον άγνωστο κόσμο της ψυχής... σε ένα μεγάλο καράβι... Και προχωράμε σε αόρατους κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε... Προορισμός μας η Νέα Εποχή! Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, πέρα από τα όρια της ορατής πραγματικότητας... γίνε συνεπιβάτης, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2009 22:53   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 16
HP: 122 / 556
122 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 303 / 331
303 / 331
ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ;

Όταν καθόμουν και συλλογιζόμουν τα διάφορα πράγματα, μια σκέψη σφηνώθηκε στον νου μου, σαν να μου χτυπούσε την πόρτα, παρακαλώντας με να την ακούσω και η σκέψη αυτή σαν να μου έλεγε, ότι ήταν για τον Σωκράτη.

Μου φάνηκε, σκέφτηκα, τόσες σκέψεις μπαίνουν σ’ αυτό το βασανισμένο και ταλαιπωρημένο νου, που κουράζεται, τρέχοντας πίσω από την μια και την άλλη σκέψη και στο τέλος, λαχανιασμένο, σιωπά...

Αυτά σκεφτόμουνα εγώ εκείνη την στιγμή...

Τι άραγε είσαι νου; Ευλογία η κατάρα;- αναρωτήθηκα και αμέσως απάντησα ο ίδιος: και το ένα, και το άλλο...

Προτού σε κάνουν δούλο οι άλλοι νόες, σε κάνει δούλο ο δικός σου νους, αυτός ετοιμάζει το έδαφος, αλυσοδένοντας σε με τις σκέψεις και σε παραδίδει, κουρασμένο και ταλαιπωρημένο και εξασθενισμένο στην δουλεία του άλλου νου...
Οι νόες τρώνε ο ένας τον άλλον βάσει της αρχής: το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, αλλά γιατί να είναι έτσι τα πράγματα;
Δεν υπάρχει άλλη πηγή τροφής;

- Διότι χάθηκε στην Γη η πηγή της τροφής του παντός - δηλαδή η Αγάπη!!!, φώναξε κάποιος μέσα μου τόσο δυνατά, που εγώ ταράχτηκα.

Κατάλαβα, ότι η κραυγή, που ακούστηκε μέσα μου δεν ήτανε δική μου, κάποιος μπήκε μέσα μου και φώναξε δυνατά αυτά τα λόγια.

- Ποιος είσαι; ρώτησα εγώ επιφυλακτικά τον αναπάντεχο επισκέπτη.

- Εγώ είμαι, ο Σωκράτης! Τόση ώρα χτυπώ την πόρτα του νου σου για να μπω, ο Παντοκράτωρ Ζεύς είναι μάρτυρας- πουθενά δεν βρίσκω θέση να σταθώ- παντού σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις... ουρανός κατάμαυρος από τα βαριά σύννεφα... τότε αναγκάστηκα να ρίξω κεραυνό στον νου σου και όλες οι σκέψεις σου τρόμαξαν, στριμώχθηκαν η μια πάνω στην άλλη σε μια γωνιά και μου άφησαν μέρος να σταθώ και έτσι κατάφερα επιτέλους να μπω μέσα σου.

- Σωκράτη, Σωκράτη! Καλώς όρισες! Εσύ τελικά ήσουν που χτυπούσες την πόρτα του νου μου και γω δεν σου άνοιγα, τέτοιος ηλίθιος που είμαι!

- Ναι, ήμουν εγώ. Μου φαίνεται, πως έχεις δίκαιο περί του ηλιθίου και μη θυμώνεις. Και γω στον καιρό μου ήμουν τέτοιος ένα διάστημα...

- Μα πώς να θυμώσω, Σωκράτη, αφού πρώτος σου το είπα ο ίδιος;

- Εντάξει... Αυτή τη φορά δυσκολεύτηκα πολύ να μπω μέσα σου. Έγινες πολύ κλειστός, πολύ απομονωμένος, υπερβολικά ταραγμένος, δηλαδή μέσα στην ψυχή σου άρχισαν να ελαττώνονται τα αποθέματα της Αγάπης. Γιατί, Διόστρατε;

- Ο ίδιος δεν ξέρω γιατί, Σωκράτη... Εξήγησέ μου το εσύ.

- Θα σου εξηγήσω... Ερχόμαστε σ΄ αυτόν τον προσωρινό κόσμο με μια ποσότητα της ζωτικής ενέργειας για δράση και ανάπτυξη. Εάν καταφέρουμε να αναπτυχθούμε- τότε μας παραχωρούν οι από Πάνω ακόμη περισσότερη ποσότητα ζωτικής ενέργειας, για να αναπτυσσόμαστε παραπέρα- με άλλα λόγια μας παραχωρούν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα της Αγάπης. Εδώ όμως καραδοκεί ο κίνδυνος και υπάρχει η μεγάλη παγίδα - δοκιμασία: στον βαθμό που είσαι αναπτυγμένος, στον ανάλογο βαθμό γίνεσαι ευάλωτος στην αλαζονεία. Αρχίζει η ανακατανομή της ενέργειας της Αγάπης, αυτή ξοδεύεται για άλλες ανάγκες - για ψεύτικα πράγματα, για το ψεύτικο «εγώ» του ανθρώπου, που άπληστα απορροφά τα πάντα για το εαυτό του, χωρίς να λυπάται κανέναν γύρω του.

- Πες μου, Σωκράτη, το «εγώ» είναι κακό;

- Στην ουσία, κακό είναι, διότι είναι ψεύτικο φύσει, είναι φθαρτό και θνητό. Και το καθετί θνητό, είναι ψεύτικο εξ αρχής. Το ψεύτικο φέρνει την θλίψη. Αυτοί, που θλίβονται, είναι αιχμάλωτοι του ψεύδους, μέσα τους βασιλεύει το ψεύδος.

- Ποια είναι η παραπέρα μοίρα του «εγώ»;

- Η ροή της Αγάπης, λόγω της ίδιας της Αγάπης, συνεχίζει να τρέφει το «εγώ» μέχρις ότου αυτό γίνει επικίνδυνο για τον φορέα του και για τους άλλους γύρω του. Τότε η ροή διακόπτεται απότομα. Αλλά το «εγώ» θέλει να ζήσει, του χρειάζεται η ενέργεια και όταν η ροή διακόπτεται από Πάνω, το «εγώ» κλέβει την ενέργεια από Κάτω.

- Με ποιόν τρόπο, Σωκράτη;

- Αυτό ληστεύει την ενέργεια από το ίδιο του οργανισμό και από τα αποθέματα ενέργειας των άλλων οργανισμών, δηλαδή από τα άλλα «εγώ». Διατασσόμενο με αυτόν τον τρόπο «εγώ» ληστεύει ενεργειακά τον ίδιο του υλικό φορέα, κατά βάθος όμως αισθάνεται, ότι θα πεθάνει πολύ γρήγορα από την αλύπητη ληστεία του ίδιου εαυτού του, γι’ αυτό αρχίζει να ληστεύει αλύπητα τα άλλα «εγώ», προτιμώντας αντί του γρήγορου θανάτου του εαυτού του - τον αργό θάνατο του εαυτού του και των άλλων, προκαλώντας στον εαυτό του τις αρρώστιες και τις δυστυχίες, οι οποίες στο τέλος θα σκοτώσουν αυτό το υλικό φορέα-σώμα και το ίδιο το «εγώ». Με άλλα λόγια- η οποιαδήποτε μορφή Ζωής, η οποία για διάφορους λόγους χάνει την εισροή της ενέργειας της Αγάπης, για να επιβιώσει, αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν το καρκινικό κύτταρο. Προσπαθώντας να επιβιώσει με άτιμο μέσο, δηλαδή εις βάρος της Αγάπης- αυτή η μορφή Ζωής στην ουσία αυτοκτονεί.

Το αχόρταγο από την φύση του «εγώ» δεν περιορίζεται μόνο στην ενεργειακή ληστεία του υλικού του φορέα, αυτό ληστεύει τα αποθέματα της ενέργειας και των άλλων «εγώ», τα οποία είναι ασθενέστερα. Το Ανώτερο, Θεϊκό «εγώ» του ανθρώπου βρίσκεται στην καρδιά. Το κατώτερο, ψεύτικο, θνητό και φθαρτό «εγώ» του ανθρώπου βρίσκεται στον εγκέφαλο. Είναι ο νους, Διόστρατε! Ο σκοπός της εξέλιξης είναι- ο νους οφείλει να αναπτυχθεί ως το επίπεδο της ευαίσθητης καρδιάς, να υποταχτεί οικειοθελώς σ’ αυτήν και να δρα υπέρ των συμφερόντων της καρδιάς στο υλικό επίπεδο.

Δηλαδή, από τον καταναλωτή της Αγάπης, ο νους οφείλει να μετατραπεί στην διάρκεια της εξέλιξής του σε παραγωγό της Αγάπης και αυτό είναι δυνατόν να γίνει μόνο σε συνεργασία με την καρδιά. Ένας τέτοιος νους βρίσκει τους τρόπους να υλοποιεί στο υλικό επίπεδο τις προσταγές και τις την ευλογία της Αγάπης.
Αλλά ο νους, δηλαδή το κατώτερο «εγώ» θέλει να έχει τα πάντα δικά του, αυτό καταβροχθίζει άπληστα τα πάντα, χωρίς να δίνει εις αντάλλαγμα τίποτε.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, χάνοντας την εισροή της ενέργειας από Πάνω, το κατώτερο «εγώ» επιτίθεται εναντίον των άλλων «εγώ».
Ο μόνος τρόπος να κλέψεις την ξένη ενέργεια και να ζεις παρασιτικά είναι- η ταπείνωση, η προσβολή, η καταπίεση και η δολοφονία του άλλου «εγώ».
Στο άλλο «εγώ» προκαλείται τραύμα- ενεργειακή οπή, από την οποία αρχίζει να χάνεται η ενέργεια προς τον γύρω χώρο, την οποία την συλλαμβάνει και την καταβροχθίζει άπληστα το «εγώ»- εισβολέας.
Αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση το «εγώ»- εισβολέας στο τέλος αναπόφευκτα αυτοκτονεί με την αρρώστια, τα δυστυχήματα και τις αντεπιθέσεις των άλλων, προσβεβλημένων «εγώ».

Το ταπεινωμένο, προσβεβλημένο, τραυματισμένο, ποδοπατημένο και καταπιεσμένο «εγώ» δεν μπορεί να ακτινοβολεί την Αγάπη, παρά μόνον τον φόβο, την απελπισία, την οργή , το μίσος- με άλλα λόγια, αυτό θα ακτινοβολεί την πληγωμένη Αγάπη, δηλαδή την αρνητική, την τραχιά, την χαμηλής συχνότητας, δηλητηριασμένη ενέργεια, την οποία λόγω της βλακείας και της αμαρτίας, απορροφά άπληστα το «εγώ»- εισβολέας, σκοτώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το ίδιο το εαυτό του, διότι τρέφεται με την μολυσμένη, καταστρεπτική για τα κύτταρα του σώματός του ενέργεια και αναπόφευκτα αυτό- δηλητηριάζεται, αρρωσταίνει και πεθαίνει.

- Ξέρεις, Σωκράτη, σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων βρίσκονται ακριβώς σ’ αυτό το επίπεδο, για το οποίο έχεις μιλήσει πριν.

- Κάνεις λάθος, Διόστρατε. Όχι μόνον σήμερα, μα και χθες. Μπροστά είναι ακόμη ένας δύσκολος, μακρύς και επώδυνος, γεμάτος βάσανα δρόμος. Η Εξέλιξη- είναι πάντα ένας δύσκολος δρόμος από ενσαρκώσεις σε μετενσαρκώσεις, από το σκληρό και άκαρδο «εγώ» προς το ευκίνητο, ευαίσθητο και όμορφο «Εμείς». Με τις ατελείωτες μετενσαρκώσεις, οι οποίες στην ουσία είναι το σχολείο μετατροπής του ψεύτικου «εγώ» - θα θραυτεί κάτω από τα χτυπήματα της μοίρας το πέτρινο περίβλημα και θα βγει στο φως το Αληθινό, Θεϊκό «Εγώ» του ανθρώπου.

- Συνεπώς, η αιτία του πόνου- είναι το ψεύτικο «εγώ» και η αιτία της χαράς και της ευτυχίας- είναι το «Εμείς»;

- Ναι, Διόστρατε, έτσι είναι.

- Πες μου τώρα Σωκράτη: ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Θεϊκού, Αληθινού «Εγώ» του ανθρώπου και του όμορφου, ευκίνητου και ευαίσθητου «Εμείς»;

- Δεν υπάρχει καμιά διαφορά, Διόστρατε.
Το «Εμείς»- είναι το αλγεβρικό άθροισμα όλων των Αληθινών, Ανωτέρων «Εγώ».
Ενώ το Αληθινό, Ανώτερο «Εγώ» - είναι το αλγεβρικό άθροισμα όλων των φωτεινών «Εγώ», δηλαδή το «Εμείς» σε συμπυκνωμένη μορφή. Αυτό θα πει Ενότητα μετά του Παντός Υπαρκτού.

- Πες μου, Σωκράτη, ποια είναι η πραγματική αιτία του θανάτου;

- Η πραγματική, βαθύτερη, ανεξάρτητη από όλες τις εξωτερικές ορατές αιτίες θανάτου, είναι μία: το κατώτερο «εγώ» του ανθρώπου. Το κατώτερο «εγώ» - σημαίνει την απομάκρυνση, απομόνωση, απόσπαση από το Σύνολο, δηλαδή από την Ρίζα. Αυτός, που απομακρύνεται από την Ρίζα- χάνεται, είτε το θέλει αυτό, είτε όχι.

- Τώρα θα σου κάνω μια προσωπική και δύσκολη ερώτηση, Σωκράτη. Ήθελες να πεθάνεις τότε η όχι;

- Ναι, ήθελα τότε να πεθάνω.

- Άφησες όμως μόνους εδώ την γυναίκα και τα παιδιά σου... Τους έχεις σκεφτεί, Σωκράτη;

- Ήρθα στην Γη όχι με σκοπό να κάνω την οικογένεια, αλλά να μεταφέρω από τον Ουρανό το Μήνυμα περί καθαρότητας και αρετής της ψυχής. Όλη μου την ζωή αυτό έκανα, μιλώντας με τους ανθρώπους. Η γυναίκα και τα παιδιά ήταν μια γήινη ανάγκη. Η γυναίκα μου η Ξανθίππη ποτέ δεν με καταλάβαινε.

- Σ' αγαπούσε η Ξανθίππη;

- Όταν σ’ αγαπάνε πραγματικά, Διόστρατε- σε καταλαβαίνουν. «Αγαπώ»- σημαίνει «καταλαβαίνω». Η Αγάπη και η κατανόηση πάντα πηγαίνουν μαζί, χέρι - χέρι... Η Ξανθίππη δεν με καταλάβαινε, δεν με υποστήριζε, με έβριζε συνεχώς και θεωρούσε, ότι ασχολούμαι με τις βλακείες αντί να τρέχω από δω και από κει για να κερδίσω με όλα τα μέσα τα πλούτη, όπως έκαναν όλοι οι Αθηναίοι στην εποχή μου, άλλωστε, δεν άλλαξε ούτε και σήμερα τίποτε στην ουσία από τότε... η Ξανθίππη ήταν μια ψυχή, που καρφώθηκε στην Γη, βάλτωσε στην Γη...

- Γιατί σου έδωσαν οι από Πάνω ειδικά αυτήν και όχι την άλλη γυναίκα;

- Διόστρατε, μια γυναίκα είναι ικανή να σε καρφώσει θανάσιμα στην Γη, εάν τύχει να είναι του ίδιου με σένα επιπέδου. Θα είσαι ευτυχισμένος στην Γη, δεν θα θελήσεις να φύγεις από δω πουθενά και θα ξεχάσεις κυριολεκτικώς τα πάντα από την γλύκα και την απόλαυση της γήινης ανθρώπινης ευτυχίας.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για κείνους, που ήλθαν εδώ με σκοπό να μεταφέρουν το Μήνυμα από τον Ουρανό, διότι θα ξεχάσουν και το Μήνυμα και τα πάντα στον κόσμο... Όταν ενσαρκώνεσαι με σκοπό να πεις στους άλλους κάτι, έρχεσαι μόνος, χωρίς την συγγενική σου αδελφή ψυχή, για να μην τυφλωθείς από την γήινη ευτυχία. Ήξερα πολύ καλά, ότι με περιμένει ο βέβαιος θάνατος γι’ αυτό που έλεγα, όμως πήγαινα συνειδητά προς αυτό.

- Μα γιατί;;; Πέραν αυτού, σου παρουσιάστηκε μια θαυμάσια ευκαιρία να δραπετεύσεις και να φύγεις από την Αθήνα, όλοι, ακόμη και οι αντίθετοί σου έκαναν τα στραβά μάτια- μπορούσες να γλιτώσεις!

- Δεν το έκανα για δυο κύριους λόγους, Διόστρατε: έπρεπε με τον θάνατό μου να εντυπώσω στα μυαλά των ανθρώπων το Μήνυμα από τον Ουρανό και να φύγω, διότι ο χρόνος της παραμονής μου στην Γη, που μου παραχωρήθηκε από Πάνω, λόγω ολοκλήρωσης της αποστολής, έχει τελειώσει.

- Δηλαδή, για να εντυπώσεις στα μυαλά των ανθρώπων ένα σημαντικό Μήνυμα από τον Ουρανό- είναι απαραίτητος ο θάνατος του απεσταλμένου;

- Ναι, Διόστρατε, είναι απαραίτητος... Οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να αισθάνονται έστω επιφανειακά τα Μεγάλα Μηνύματα μόνο μετά από έντονο, τραγικό ταρακούνημα του μυαλού τους και της καρδιάς τους, μόνο μετά από μεγάλο και τρομερό «σεισμό» των ψυχών τους. Μόνο έτσι έρχεται η συνειδητοποίηση. Έως ότου η ευαισθησία των ανθρώπων είναι σε χαμηλό επίπεδο- χωρίς την τραγωδία δεν γίνεται τίποτε.
Η κάθε Καινούρια, Μεγάλη, Ανώτερη Ουράνια Πληροφορία εισέρχεται στον νου και την καρδιά των ανθρώπων μόνο με τον πόνο και με το άδικα χυθέν αίμα του Ουράνιου Απεσταλμένου... Κλαις, Διόστρατε;

- Ναι, κλαίω...

- Δεν χρειάζεται να κλαις. Δεν με σκότωσαν αληθινά. Δεν μπορούν να με σκοτώσουν. Ησύχασε. Τώρα πρέπει να φύγω. Χάρηκα, που τα είπαμε, φίλε μου. Όταν με χρειαστείς - σαν την αστραπή θα εισέλθω στον νου σου, όπου και να βρίσκομαι. Γεια σου τώρα.

Όπως είναι τοις πάσιν γνωστό, ο Σωκράτης, κατόπιν της καταδίκης του δικαστηρίου των Αθηναίων, που αποτελούνταν από τον όχλο των Αθηνών- ήπιε το κώνειο και πέθανε.

Είναι επίσης γνωστό, ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δραπετεύσει από την φυλακή, να γλιτώσει, αλλά αυτός προτίμησε τον θάνατο.

Στο δικαστήριο ο Σωκράτης με την στάση του σαν να επεδίωκε αυτήν την κατάληξη.

Είναι ολοφάνερο, ότι η ψυχή του επιζητούσε την απελευθέρωση από τα γήινα δεσμά της.

Το ερώτημα προς όλους:

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ;

Θα απαντήσω τελευταίος.

Ας ο καθένας εκφράσει την δική του άποψη, κατά πως την φαντάζεται- για να δούμε τι θα προκύψει.

Μας περιμένουν όλους οι εκπλήξεις...

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2009 23:03   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 18
HP: 106 / 711
106 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 377 / 417
377 / 417
Γεια σας καλοί μου φίλοι!

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!!!!!

Συγχαρητήρια Αρμαγεδών!

Για μένα ο Σωκράτης δεν ήταν απλά ένας φιλόσοφος (φίλος της σοφίας) αλλά ένας πραγματικός σοφός! Ένα ξεχωριστό πνεύμα, μία εξελιγμένη οντότητα που κατέβηκε στη γη για να δώσει τα "φώτα" του και για να μεταδώσει τη Συμπαντική γνώση σε μία κοινωνία που άνθιζε.

Το ότι επέλεξε να πιει το κώνειο, είναι ένα ερώτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει τους μελετητές του.

Κατά τη δική μου άποψη, επέλεξε να το πιει από αξιοπρέπεια και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο απέδειξε την ανωτερότητα της ύπαρξής του, την πίστη του στα όσα πρέσβευε και δίδασκε και το ότι δεν φοβόταν το θάνατο, γιατί στην ουσία θάνατος δεν υπάρχει.

Με αυτό τον τρόπο "ταρακούνησε" τους πάντες και έμεινε στην ιστορία σαν ένας φωτισμένος και θαρραλέος άντρας!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Οκτ 2009 23:10   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 25
HP: 402 / 1490
402 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 835 / 839
835 / 839
Καταπληκτική αναφορά!

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα...

Το κείμενο μιλάει από μόνο του!

Πιστεύω, ότι είναι μεγάλη δοκιμασία για μία εξελιγμένη ψυχή να ενσαρκωθεί χωρίς να συναντήσει την αδελφή της ψυχή και κατ' επέκταση, την πραγματική Αγάπη...

Να γιατί ο Σωκράτης δεν είχε κανένα λόγο να παραμείνει στη γη, αφού θεώρησε ότι είχε εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του....

Εικόνα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WWW ICQ YIM  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2009 00:06   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 19
HP: 175 / 798
175 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 455 / 466
455 / 466
Γεια σας και από μένα, καταπληκτική αναφορά, γιατί ήπιε ο Σωκράτης το κώνειο?

Η απόφαση ήταν σαφής, έπρεπε να θανατωθεί δια της πόσης του κωνείου.
Οι μαθητές του τον πλησιάσαν όπου εκρατείτο ήδη στην σπηλιά και τον ρώτησαν...
- Γιατί Δάσκαλε;
- Στραβός Νόμος αλλά Νόμος..... τους απάντησε.

Στην ουσία ο Σωκράτης με την πράξη του αυτή ακύρωσε τον Νόμο αυτό μέσα από τον Νόμο.
Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μετά τον θάνατό του δεν υπήρξε καμία άλλη απόφαση με τον ίδιο χαρακτήρα.

Πολύ μελάνη χύθηκε και άλλη τόση θα χυθεί ακόμα.

Εξ' άλλου μην λησμονούμε πως το 2006 το ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας αθώωσε τον Σωκράτη για τις σκέψεις του και για πράξεις του.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2009 00:58   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 16
HP: 122 / 556
122 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 303 / 331
303 / 331
Γειά σας.

Δεν ξέρω κατά πόσο το Αγγλικό Δικαστήριο ήταν αρμόδιο με το κύρος του να αθωώσει η να καταδικάσει τον... Σωκράτη... :D

Όπως λέμε: μετά τον χορό πολλά τραγούδια λέμε...

Προσωπικά εμένα η απόφαση των Άγγλων ούτε με συγκινεί, ούτε με εξοργίζει...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2009 03:25   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 20
HP: 250 / 893
250 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 500 / 518
500 / 518
Ο Σωκράτης κατά την άποψή μου ήπιε το κώνειο γιατί ήταν ηθικός. Δίδασκε τους νέους να υπακούν τους νόμους της πόλης - κράτους (δηλαδή της Αθήνας)! Θα ήταν σαν να προδίδει τις αρχές του!!!
Ο θάνατος ήταν γι' αυτόν κάτι εντελώς διαδικαστικό... κάτι που έπρεπε να γίνει... κάτι που επιδίωξε με τη στάση του να γίνει...!

Όταν στην απολογία του κατέληξε να γίνει προκλητικός απέναντι στους δικαστές, το έκανε για να τους δείξει πόσο λάθος κάνουν για την απόφασή τους, αλλά και πόσο αδιάφορα αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου...!
Γιατί γι' αυτόν ο θάνατος ήταν η λύτρωση της ελεύθερης ψυχής του!
Ήταν η λύτρωση μετά από τον αγώνα που έδωσε για την πνευματική του εξύψωση!
Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει!!!

Έμεινε στην ιστορία ως ο Σωκράτης που τήρησε μια ηθική και δίκαια στάση μέχρι το τέλος!!!
Όταν ο στρατηγός πέφτει πρώτος στη μάχη και παρακινεί και τους στρατιώτες του να κάνουν το ίδιο, τότε όλοι οι στρατιώτες θα δείξουν την ίδια ανδρεία με αυτόν!
Έτσι κι ο Σωκράτης με το παράδειγμά του έκανε πράξη την ηθική και τη δικαιοσύνη που δίδασκε...!!!

Εικόνα

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2009 23:42   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 21
HP: 179 / 996
179 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 549 / 574
549 / 574
Ας υποθέσουμε ότι η ΙΝΤΙΓΚΟ είχε ζήσει σε προηγούμενη ζωή, σε παλαιά ενσάρκωση, εκεί στην αρχαιότητα κοντά στο Σωκράτη, ώς μαθητής του...

- Δάσκαλε μην πινεις το κώνειον. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Φύγε!

...Και ο Σώκρατες επέμενε και παρέμεινε στην αρχική του απόφαση.. Ήπιε το κώνειον!

Ο μαθητής μαζί με τους άλλους μαθητές, ένιωσε προδομένος, και παρατημένος από τον ίδιο του το Δάσκαλο.

- Τί μου δίδαξες Σωκρατες; Ότι όταν οι Εξουσιαστές αποφασίσουν την καταδίκη μου σε θάνατο βασισμένοι σε ψεύτικες αποφάσεις τους εξυπηρετώντας τα ανούσια συμφέροντά τους, εγώ να κάτσω να θανατωθώ;
Να κάτσω ανυπεράσπιστος ενώ μπορώ να σωθώ και να σώσω και τους άλλους αν παραμείνω εν ζωη; Ποιος σου ειπε Σωκρατες οτι εαν δεν επινες το κωνειον δεν θα παρεμενες αθανατος στη μνημη των ανθρωπων; Εφυγες και μας αφησες. Πηγαμε να ιδρυσουμε μια άλλη παρεμφερη σχολή, μα τόσα είχες ακόμα να προσφέρεις... ή μηπως οχι; Ανησυχουσες οτι δεν εχεις αλλα να προσφερεις; Εβλεπες μηπως οτι λιγοι σε καταλαβαινουν και σου φανηκαν τοσο λιγοι που ειπες δεν αξιζει τον κοπο;

Προπομπος του Ιησου.... ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!

Ουτε στο τοσο δα δεν φτανεις Τον Κυριο ημων Ιησου Χρστο, αγαπητε μου Σωκρατες.

Νομιζεις Σωκρατες οτι ανα την ιστορια, εισαι ο μοναδικος που θυσιασε τη ζωη του για τα ιδανικά; Μιλουνια ανθρωπων πριν απο εσενα και μετα απο εσενα! Εγω αρνουμαι να ακολουθησω το παραδειγμα σου, το κωνειον δεν το πινω! Με δεμενα χερια δεν θα μεινω απραγη απεναντι στους εξουσιαστες μου! Να θανατωθω για να σωσω καποιον ενταξει αυτο ειναι ιερο πιστευω... εσυ ποιον εσωσες Σωκρατες με την αυτοκτονια σου;

Εσυ Σωκρατες εφυγες και δεν ξαναγυρισες, αφησες τους μαθητες σου ορφανους απο Δασκαλο. Μηπως μολις ηπιες εκεινο το ρημαδι το κωνειον να πηγαιναμε και εμεις να πηδηξουμε απο κανενα γκρεμο σαν τα κοτοπουλα; Οχι. Καθισαμε και παλεψαμε οσο γινοτανε για εμας. Με εσενα θα τα καταφερναμε καλυτερα.

Ο Σωκρατες ηπιε το κωνειον και πεθανε. Αν εκεινος ενιωσε την προδoσια, οι μαθητες του ρωτατε πως νιωσανε οταν ο Δασκαλος τους αυτοκτονησε;

Ο Σωκρατης ηπιε το κωνειον και πεθανε. Και αυτο ηταν! τερμα, γεια σας, αντιος αμιγκος!

Ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος, τον σταυρωσανε, επανω στο Σταυρο ηρθε σε Εκεινον ο Θανατος. Σε τρεις ημερες οπως προειπε, νικησε το θανατο και Αναστηθηκε! Και αναληφθηκε ολοζωντανος στους Ουρανους! Ο Κυριος μας δεν μας αφησε ποτε, ειναι ολοζωντανος παντοτε γυρω μας.
Ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος ηθελε να πεθανει για να μας δειξει οτι μπορει να νικησει το θανατο, μπορει να νικηθει ο Θανατος.

Ο Σωκρατης τι ηθελε να μας δειξει;;;;

Ο Σωκρατης δεν επεστρεψε την εποχη εκεινη στους μαθητες του....

Δεν βλεπω κανεναν προπομπο εγω. Βλεπω εναν Σωκρατη που πηγε και πεθανε μα δεν γυρισε πισω επειτα.

Απλες αποψεις μου και δεν κατεχω το αλαθητο.

Εαν εσφαλα σε καποια που ειπα, να θυμαστε δεν ηθελα κανεναν να στεναχωρησω απλα ανοιξα την καρδουλα μου και ειπα τολμηρα οσα σκεφτομαι.

ΥΓ: Σωκρατη, παλαιε μου φίλε και δασκαλε, που εισαι;

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2009 23:42   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

179 / 996
475 / 475
549 / 574
Θυσία για το Θεό, είναι κάτι ιερό.

Θυσία για να ανεβασουμε το "εγώ" μας , είτε από ξεροκεφαλιά ή αλλαζονεία, είναι μη όμορφο κατά την άποψή μου. Βέβαια ο Σωκρατης το πώς σκεφτότανε και αν γνώριζε το Χριστο, αυτό δεν το ξερουμε σίγουρα, απλά εικασίες κάνουμε.

Η θυσία μπορεί να γίνει σε πολλά επίπεδα, μην μπερδεύουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι κατα αναγκη να παμε να αυτοκτονησουμε! Ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος δεν ευλογει την αυτοκτονια και μαλιστα την απαγορευει η Εκκλησια ειναι αμαρτημα και εδω συμφωνω με την Εκκλησια.

Ο Χριστος πηγε και θυσιαστηκε επανω στο Σταυρο και επειτα απο τρεις ημερες Αναστηθηκε! Ο Χριστος δεν ζητησε απο ανθρωπο ειτε απο μαθητη να παει να αυτοκτονησει για ενδειξη θυσιας.

Ο Σωκρατης ηταν ανθρωπος σαν εσενα σαν κι εμενα. Και αν γνωριζε το Χριστο πιθανον παρερηνευσε τα λογια Του Κυριου του. Δεν πιστευω ο Χριστος να ζητησε απο το Σωκρατη να παει να αυτοκτονησει.

Οπως και να εχει ολα αυτα ειναι εικασιες σχετικα με το τι μπορει να εγινε εκεινη την εποχη και για ποιο λογο.

Να ειστε ολοι καλα ο Θεος μαζι μας.

ΥΓ: ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!!!!! Θυσιαζόμαστε και με άλλους τρόπους εν ζωή. Και καλο ειναι να κατανοησουμε ολοι μας οτι οταν κανουμε μια προσφορα σε κάποιον... Προτιμω τη λεξη προσφορα. Δεν θελω να χρησιμοποιω τη λεξη θυσια καθως αυτη η λεξη μοιάζει να έχει κάτι που ποναει εκεινον που την κανει τη θυσια, μα σκοπος ειναι να προσφερουμε διχως να το ποναμε διχως να το μετανοιωνουμε, να προσφερουμε με χαρα διχως να περιμενουμε ουτε αναγνωριση ουτε ανταμοιβη, δεν το κάνουμε για να μας πουνε μπραβο. Οταν προσφερουμε το κανουμε για τον εαυτο μας καθως αυτο πλημμυριζει ομορφια τη ψυχουλα μας... και αν δεν το εκτιμησει ο άλλος δεν πειραζει. Οταν περιμενεις να εκτιμησει την προσφορα και δεν το εκτιμαει ο αλλος και αμεσως εσυ γεμιζεις απο οργη, τοτε λεω εγω η μικρη η ιντιγκουλα, οτι η προσφορα μαλλον ηταν περιμενοντας καποια ανταμοιβη. Αλλο πληγωθηκα αλλο οργιστηκα. Ναι πληγωθηκα οταν ειδα οτι η προσφορα μου πεταχτηκε στα σκουπιδια ηταν αχρειαστη. Ομως δεν οργιστηκα. Και δεν μετανοιωσα. Απλα τιναξα τη σκονη απο το μανδυα μου και προχωρησα να κανω αλλου προσφορες οπου με ζητησουν και με χρειαστουν. Εγω εκανα την προσφορα και ενιωσα ομορφα και αυτο ειναι το μεγαλυτερο κερδος για εμενα καθως ευφραινω τη ψυχουλα μου.

Την Αγάπη μου σε όλους.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2009 23:43   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

179 / 996
475 / 475
549 / 574
Θα σας πω λοιπόν γιατι ο Σωκρατης προτιμησε να πιει το κωνειον!!

Καθως σημερα μου το ειπανε.. σημερα θα σας το γραψω λοιπον!

Ο Σωκρατης οταν αποφασισε να πιει το κωνειον, δεν το εκανε κατω απο συνειδητη σκεψη.

Απλα το εκανε. Απλα το ηπιε. Τη στιγμη που του ανηγγηλαν οτι κριθηκε ενοχος και του αξιζει κωνειον, τοτε εκεινην τη στιγμη δεν μπορουσε να κατανοησει την κινηση αυτη την παραλογη των ανθρωπων που τον δικασαν. Και μη μπορωντας να κατανοησει, προτιμησε λοιπον να μην αρνηθει την αποφαση τους αυτην, αφου ο ιδιος δεν ηταν σε θεση να κρινει, δεν ηταν σε θεση να τους δικασει με τη σειρα του, αφου δεν μπορουσε να τους κατανοησει εκεινη τη στιγμη. Ενας ανθρωπος τοσο αληθινος ο Σωκρατης, τοσο ωραιος ανθρωπος. Που απο τη στιγμη που δεν μπορει να κατανοησει, αρνηθηκε να δικασει. Και ετσι προτιμησε να πιει το κωνειο, να δεχτει την αποφαση τους αυτην... απορρημενος.

Ο Κυριος ηθελε να φορτωσει στη ψυχη του Διδασκαλου αυτην την εκπαιδευση. Ο Σωκρατης αφησε τα γηινα με μια απορια. Με την απορια για ποιο λογο οι ανθρωποι αποφασισαν να τον καταδικασουν σε θανατο, αποφασισαν να τον προδωσουν. Ο Κυριος οδηγησε υποσυνειδητα το Σωκρατη να πιει το κωνειον. Ετσι το ψυχικο αυτο κομματι με την προσωπικοτητα του Σωκρατη, μπηκε σε ενα πνευματικο ψυχικο επιπεδο, οπου εργαζοταν μεχρι προτεινως το θεμα αυτο... το θεμα ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και ο Σωκρατης σε ψυχικο επιπεδο εργαστηκε... Και βρηκε την αιτια της προδοσιας! Βρηκε για ποιο λογο οι ανθρωποι προδιδουν! Εαν δεν επινε το κωνειον, η ψυχη του δεν θα εφευγε με αυτο το φορτιο εκπαιδευσης. Δεν θα ειχε να ασχοληθει με αυτην την εργασια. Ετσι σε πνευματικο επιπεδο ο Σωκρατης εργαστηκε και βρηκε τους λογους της πασας προδοσιας απο ανθρωπους. Και στα δικα μας χρονια, ηρθε! Ναι ηρθε και μας μιλησε ως πνευμα! Μας μιλησε μεσα απο το διαλλογισμο της φιλης μας space heart στο θεμα της ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. post4269.html#p4269

Ο Κυριος μας Ιησους Χριστος, οταν Τον Σταυρωσαμε, Εκεινος ηξερε το λογο που το κανουμε, το λόγο που προδίδουμε εμεις οι ανθρωποι:
"Ου γαρ οιδασοι τι ποιουσοι... Πατέρα. Δεν ξέρουν τί κάνουν!"

Και εμεις οι ανθρωποι δεν καταλαβαμε και παλι τι σημαινει προδοσια. Και ο Κυριος εστειλε και παλι απεσταλμενο του στις μερες μας. Εστειλε το πνευμα του Σωκρατη που δουλεψε σε ψυχικο επιπεδο και κατανοησε και μοιραστηκε μαζι μας τα οσα "ειδε"... μεσα στο διαλλογισμο της φιλης μας..

Ευχαριστω το Θεο τον Κυριο μας, για αυτην τη Θεια Του Προνοια.

karma σε ευχαριστω..

Σωκρατη σε ευχαριστω... αγαπημενε μου διδασκαλε τωρα καταλαβα γιατι ηπιες το κωνειον...
Συγνωμην που δεν ειχα καταλαβει εκεινο τον καιρο γιατι προτιμησες να πιεις το κωνεινον..
Ειχες αποστολη λοιπον...
Τωρα καταλαβαινω..
Σε ευχαριστω που μετα απο τοσα χρονια ηρθες ξανα κοντα μας.

Σωκρατη τωρα σε κατανοω..

Σωκρατη σε αγαπω...

Ο μαθητης σου.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιαν 2010 06:12   
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Level: 20
HP: 250 / 893
250 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 500 / 518
500 / 518
Ποτέ δεν αμφέβαλλα ότι κάποιος λόγος υπήρξε για το κώνειο...
Δεν ήταν αυτοκτονία, αγαπητή μου ΙΝΤΙΓΚΟ, ήταν αποστολή...
Μην κρίνεις τόσο αυστηρά και απόλυτα. Όλα έχουν την εξήγησή τους...
Όλα αποκωδικοποιούνται μέσα στο χρόνο και βλέπουμε την αληθινή τους έκφραση...
Εύχομαι οι αποστολές αγάπης κι επανάστασης να πετύχουν, όσα δεν έχουν επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια...
Γιατί έρχονται όλο και πιο δύσκολα...
Όλο και πιο επικίνδυνα χρόνια...
Και πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!!

Εικόνα

"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιαν 2010 20:35   
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 5
HP: 1 / 81
1 / 81
MP: 38 / 38
38 / 38
EXP: 39 / 51
39 / 51
<<H Σοφία είναι να νικήσουμε τον εαυτό μας
Ενώ η άγνοια είναι να νικηθούμε από αυτόν>>
Σωκράτης
Η Σωκρατική σκέψη είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην παγκόσμια ιστορία.
Ο οικουμενικός Σωκράτης είναι ο ιδρυτής της ηθικής επιστήμης γι΄ αυτόν κάθε αρετή είναι και μια επιστήμη.
Ακλουθώντας το Δελφικό ρητό <<Γνώθι σ΄αυτόν>> αναλαμβάνει την πελώρια αποστολή να υπενθυμίζει στον άνθρωπο την προέλευση του &τον ίδιο του τον εαυτό .
Ο πατέρας του όταν Γλυπτής η μητέρα του ήταν Μαία ,είχε λοιπόν κληρονομήσει 2 τέχνες που βοηθούσαν την αποστολή του την γέννα και στην σμίλη των ανθρώπινων ψυχών .
Ο Σωκράτης βοηθά της ανθρώπινες ψυχές να βγάλουν από μέσα τους αυτό που κατέχουν, σμιλέυει της ανθρώπινες ψυχές με αρετές.
Οι φάσεις της ανύψωσης της ανθρώπινης ψυχής που χρησιμοποιεί είναι 3 (τρεις}
1. Προτρεπτική
2. Έλεγχος
3. Μαιευτική
Ο Σωκράτης έζησε και δίδαξε βασιζόμενος στην αγάπη στην ανιδιοτέλεια και στην εκτέλεση του καθήκοντος έμεινε πιστός στους νόμους της πατρίδας του και όταν τον καταδίκασαν σε θάνατο ,καμία στιγμή δεν έδειξε φόβο η θυμό…….

Ο Σωκράτης πάντοτε υπενθύμιζε και θα υπενθυμίζει στον άνθρωπο την αληθινή φιλοσοφική γνώση και τις ΑΡΕΤΕΣ……………
Έτσι απλά λοιπόν και από εμένα ένα μεγάλο…………. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ……..

Κορυφή
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Για την καλύτερη εμφάνιση της δημοσίευσής μας... Δεν κολλάμε τις τελείες, τα κόμματα, τα αποσιωπητικά και τις παρενθέσεις με την επόμενη λέξη!