Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στη ΦΙΛΗ μου και πνευματική ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ μου
ΙΟΚΑΣΤΗ, για την τοσο ομορφη επιλογή θέματος.
Πιστεύω στην φιλία μεταξύ γυναικών. Ναι υπάρχει. Και επειδή το ζω κι εγώ (σε ευχαριστώ Θεέ μου), μπορώ να σας πω ότι είναι ένα πάρα πολύ βαθύ και έντονο συναίσθημα, η φιλία μεταξύ των γυναικών.
Από μικρή είχα πολλές παρέες με κορίτσια και αγόρια. Είχα φίλες κολλητές, όμως πλεόν δεν τις έχω. Καθώς κατά την πάροδο των χρόνων, ωριμάζαμε ως προσωπικότητες και κάποια στιγμη καταλάβαμε ότι ήμασταν πάρα πολύ αταίριαστες πλέον. Όταν είμαστε παιδιά, εμείς οι γυναίκες, κάνουμε φιλίες. Οταν μεγαλώσουμε, πλέον αλλάζουμε δραστικά στα ενδιαφέροντά μας συνηθως, ομως η βάση μένει παρόμοια, η βάση του χαρακτήρος μας. Παρολα αυτα ομως, αν τα ενδιαφεροντα αλλαξουν; Τοτε μενει η αναμνηση μεσα μου και η συμπαθεια αγαπης, για εκεινη την παλαια μου καλη μου φιλη. Και αν ποτε με χρειαστει, θα τρεξω στο πλευρο της εαν δυναμαι. Ομως πλεον κολλητες δεν ειμαστε. Άλλα τα δικα μου ενδιαφεροντα και άλλα τα δικα της.
Τωρα τα τελευταια χρονια βιωνω την αδελφικη φιλία μεσα απο τις φιλες μου (και τους φιλους μου). Και θα ηθελα να κρατησει αιώνια, αν το θελει και ο Θεος.
Καποιο μελος ειδα αναφερθηκε στο γεγονος οτι οι περισσοτεροι πιστευουν πως οι ανδρικες φιλιες ειναι πιο αληθινες και πιο μακροχρονιες.
Βεβαια, αν ψαξει καλύτερα καποιος, αν εστιασει πιο βαθυα στις φιλιες στα δύο φύλα, τοτε ισως διαπιστωσει οτι άλλο εννοούν τα αγόρια όταν προφέρουν τη λέξη "φιλία" και άλλο εννοούν τα κορίτσια. Θα το αναπτυξω αλλη στιγμη. Και τα δυο φύλα πάντως, ανδρες και γυναίκες, έχουν δώσει πολύ όμορφα αν και διαφορετικά νοήματα κατά την ερμηνεία της ιερής αυτής λέξης "ΦΙΛΙΑ".
Αν καναμε μια δημοσκοπηση, θα ριχναμε πολυ γελιο. Μμμμμμμμ
Οντως συνηθως βλεπουμε οι αντρες να κρατανε μακροχρονιες φιλιες μεταξυ τους, παρα οι γυναικες. Και σας ξαναπαραπεμπω σε δημοσκοπηση! Καποιοι ανδρες θα μπορουσαν να εχουν φιλους μονο για να πηγαινουν στο ματς της Κυριακης (ομαδαρα ειναι μία!!!). Ποσο καιρο μπορει να υπαρχει μια ομαδα;; Εφορου ζωης! Εξου και καποιες απο τις παντοτινες ανδρικες φιλίες.
Οντως συνηθως βλεπουμε οι γυναίκες να παρουσιάζουν την ταση να μην μπορουν να κρατησουν μακροχρονιες φιλίες μεταξύ τους. Και καλά κάνουμε!! Ακους εκεί να μου πάρει από τα χέρια την μπλούζα που είχα πρώτη εγώ διαλλέξει να αγοράσω από το μαγαζί!!!!!
Τωρα ενταξει σταματαω την πλακα για να σας θεσω κατι που θα σας βαλει σε σκεψεις γυναικες φιλεναδες μου εσεις!
Για ποιο λογο μια γυναικα μπορει να συγχωρησει και να δωσει ευκαιριες παμπολλες σε εναν ανδρα υποψηφιο συζυγο, και δεν μπορει να δωσει δεύτερη ειτε τρίτη ευκαιρία σε μια γυναίκα υποψήφια για παντοτινή και αδελφική της φίλη??
Επισης να ρωτησω, για ποιο λογο μια γυναικα μπορει να μεινει πιστη σε εναν συζυγο τυραννο που της τρωει τη ψυχη καθημερινως... Και δεν μπορει να μεινει πιστη στη φιλια της με τη γυναικα φιλη της και με την πρωτη ευκαιρια προσπαθει να την απομακρυνει απο την ευτυχια της με καθε τροπο? Μηπως ισχυει το "αν δεν ειμαι εγω καλά, ούτε εσυ να είσαι καλά... μωρή!".
Και εχω να σας γραψω κι αλλα. Ομως τωρα θα σταματησω εδω, για να δω κατα ποσο ευαισθητοποιησα με τα οσα εγραψα.
Φιλεναδες μου μακια μακια πολλα!!