Συγχαρητήρια στη φίλη μας karma,
για το πρωτότυπο θέμα που δημιούργησε για να το συζητήσουμε.
Περι Οξυθυμιας ο λογος λοιπον...Ανθρωποι που αραπαζονται ευκολα, που θυμωνουν ευκολα!Συνηθως οπως πολυ ομορφα προαναφερθηκε, μπορει να οφειλεται στο ο,τι το οξυθυμο ατομο δεν τα εχει καλα με τον εαυτο του, δεν αγαπαει τον εαυτο του ως εχει δεν ειναι ευχαριστημενος με τον εαυτο του. Ακομα και αν ειναι ευχαριστημενος με τον εαυτο του, δειχνει οτι εχει αναγκη την αναγνωριση και την αποδοχη απο τον περιγυρω του. Προσκολλησεις!!!
Εχει ισως βιωσει ασχημες συμπεριφορες εις βαρους του απο ατομα του περιγυρου του. Και ολα αυτα οπως ομορφα ειπατε, τον οδηγουν ειτε σε χαμηλη αυτοεκτιμηση, ειτε σε καταπιεσμενη προσωπικοτητα η οποια συσωρευσε
Οργη και αυτη η οργη εκδηλωνεται ως οξυθυμια. Απωθημενα!!!!!
Ειτε αν το ατομο παρολη την απορριψη απο τον περιγυρω του, παρολα ταυτα επιμενει να αγαπαει τον εαυτο του την προσωπικοτητα του και να την εκπαιδευει βεβαιως παντα ομως με εκτιμηση στον εαυτο του. Μου αρεσει ο εαυτος μου εχω υψηλη αυτοεκτιμηση γνωριζω ποια ειμαι που βαδιζω μαρεσει να εκπαιδευομαι, παρολα αυτα ομως βιωνω και εισπραττω απορριψη απο τον περιγυρω μου απο μικρη, εξαιτιας της διαφορετικοτητας μου σε καποια θεματα σε σχεση με τους συνανθρωπους γυρω μου. Αυτο θα μπορουσε σε καποιον να δημιουργησει στιγμες οξυθυμιας. Ουτε κι εγω ξεφυγα απο τετοιες στιγμες, ειχα κι εγω τα ξεσπασματα μου. Οξυθυμος, εκεινος που με το παραμικρο θυμωνει.
Εκεινος που θυμωνει κατοπιν σκεψης ωριμης, δεν ειναι οξυθυμος. Εκεινος ειναι αλλου ειδους θυμος νομιζω. Ειναι εκεινο το συναισθημα της σιγουριας της δυναμης και ταπεινοτητας παραλληλα (βλεπε ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΨΥΧΩΝ τα χαρισματα με τα οποια οπλιζομαστε σε καθε μαχη). Εκεινο μου θυμιζει το γαληνιο μα γεματο σιγουρια και Αγαπη ποσωπο λαμπερο του Αρχαγγελου Μιχαηλ. Μεσα σε αυτον τον υγειη θυμο, υπαρχει τεραστια Αγαπη. Και να χρειαζεται να καταστραφουν τα Σοδομα και τα Γομορα, αν χρειαζεται να δυαλυσουμε μια σχεση μας ειτε φιλικη ειτε συγγενικη με εναν τουρκοβλαχο, ειναι ο υγειης θυμος κατοπιν σκεψεως ωριμης και ειναι πραξη Αγαπης. Προς τον εαυτο μας και προς τον τουρκοβλαχο!! Ναι!! Κακο του κανουμε αν του επιτρεπουμε να μας ρουφαει ενεργεια. Παρτε το ετσι, οτι τον αφηνουμε να αμαρτανει, εξαιτιας μας μια αμαρτια παραπανω στις πλατες του τουρκοβλαχου. Θυμος, που απλα δηλωνει σιγουρια αγαπη κατανοηση, ενα αγεροχο βλεμα!! Η Αγαπη δεν ειναι σε χαϊδευω. Ειναι ροπαλο που σε ξυπναει (μην πιανομαστε απο λεξεις, το ροπαλο δεν σημαινει ξυλοδαρμο), ροπαλο που σε ξυπναει η Αγαπη απο τον ληθαργο της πλανης και μετα το χαδι της επιβραβευσης, εαν ελαβες ορθα το μαθημα της εκπαιδευσης. Αγκαλιαζω, ροπαλιαζω, παρατηρω, ενα και το αυτο για εμας φιλοι μου αναφερομαι σε εσας που γραψατε νωριτερα απο εμενα. Ολοι οι υπολοιποι αναγνωστες και αναφερομαι περισσοτερο στα νεα μελη του φορουμ και στους επισκεπτες, λιγο προσοχη παρακαλω απο εσας ζηταει η Ιντιγκο στον τροπο με τα οποια εκλαμβανετε τα νοηματα των λεξεων μας. Κοιταμε περαν απο το δαχτυλο, καλα φιλοι μου; χιχι
Για να παψουμε να ειμαστε οξυθυμοι, θελει καλη εκπαιδευση και δουλεια με τον εαυτο μας. Καταρχην αγκαλιαζουμε τον εαυτο μας, δηλαδη κατανοουμε πού βρισκομαστε το γνωθιν σε αυτο. Μια φιλικη συμβουλη θα βοηθουσε προτεινω. Επειτα ροπαλιαζουμε τον εαυτο μας και τον ξυπναμε, του λεμε καταμουτρα οτι εκει υστερει και εκει υπερτερει. Μετα το σοκ που δωσαμε στον εαυτο μας ειτε εξαιτιας της σφαλιαρας ειτε εξαιτιας της επιβραβευσης (μην το γελατε καθολου, επειδη στη ζωη μου δεν εισεπρατα επιβραβευση απο ατομο που εκτιμουσα, οταν καποια μερα ξαφνικα μου ειπε μπραβο, επαθα σοκ!! και καταλαβα οτι χρειαζεται να επιβραβευω κι εγω η ιδια τον εαυτο μου να τον αγαπω και να τον ανταμοιβω οταν δουλευει σκληρα), χαχα γλυκο σοκ Αληθειας, αληθινη Αγαπη προς τον εαυτο μας, μετα το σοκ λοιπον, καθομαστε και κανουμε ασκησεις αυτοεκτιμησης εστω ολα εκεινα που εντοπισαμε τα ομορφα σε εμας, τα επιβραβευουμε στον εαυτο μας. Και με πιστη μεγαλη καθομαστε και επιμενουμε να διορθωνουμε τα ασχημα που εντοπισαμε στον εαυτο μας, θελει πολυ καλη δουλεια να κανουμε.
Επειτα αφου ασχοληθηκαμε με την αυτοεκτιμηση μας και ενδιαφερθηκαμε αληθινα με τον εαυτο μας ωστε να γινουμε ολο και καλυτεροι, μετα ερχετε το αλλο βημα, που ειναι η αποκολλησης!! Αποκολλουμαστε απο τη γνωμη του περιγυρου μας, οταν βλεπουμε οτι κατι που εχουμε στην προσωπικοτητα μας οτι μας αρεσει και οτι μας ευνοει τον τροπο σφυρηλατησης της ψυχης μας, τοτε δεν χρειαζεται να γινει αποδεκτο απο τον περιγυρο. Μην εχετε αναγκη την αναγνωριση απο τους άλλους, ααα τι ωραια που ειναι τα μαλλια σου!! ααααα εισαι πολυ μορφομενος και ταλαντουχος, αααααα εισαι και πολυ ανδρας εισαι πανεξυπνη και καλη γυναικα. Καλο ειναι μας τα λενε και να χαιρομαστε οταν τα ακουμε, αλλα να μην φθανουμε στο αλλο ακρο που αν δεν τα ακουσουμε ολα αυτα τα γλυκολογα, να μας πιανει παλι οργη χαμηλη αυτοεκτιμηση... ΟΞΥΘΥΜΙΑ! Αποκολλουμαστε λοιπον απο τους αλλους και κοιταμε να Αγαπαμε τον εαυτο μας ακομα και αν εντοπισουμε οτι οι αλλοι δεν μας αγαπανε, παρο,τι εχουμε προσωπικοτητα αγαπησιαρικια, χαχαχα.
Βεβαια υπαρχουν και τα λεγομενα και σε ολους γνωστα, νευρα που οδηγουν σε κρισεις ξσπασματων τακτικων, οδηγουν σε οξυθυμία!Τα νευρα απο τους πολλους καφεδες ισως και τους γρηγορους αγχωδεις ρυθμους της ζωης μας, συσωρευονται μεσα μας καθημερινα! Ειτε νευρα κληρονομικης φυσεως ακομα. Τα νευρα μπορουν να μας φερνουν τακτικα σε καταστασεις οξυθυμιας, να αρπαζομαστε ευκολα δηλαδη.
Τι κανουμε εδω;;;
Γιονγκα!!!!!!!!!!!!!!!
Αχχαχαχ. Ασκησεις ηρεμιας να κανουμε καθε βραδυ οταν ειμαστε μονοι μας καποια στιγμη. Σοβαρα μιλαω περα για περα. Ασκησεις ηρεμιας μας αναζωογονουν. Μουσικουλα, διαβασμα βιβλιου, μια επισκεψη στο αγαπημένο μας φόρουμ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ και πολλα άλλα, βοηθουν στο χαλαρωμα των τσιτομενων νευρων μας. Ενα ζεστο τσαγακι χαμομηλι οχι απο εκεινα με καφεϊνη διοτι σας βλεπω να κανετε τουμπες ολο το βραδυ! Ενα μπανακι χαλαρωτικο, ντουζ οχι γεμισμα μπανιερας, μια αγκαλιτσα απο το παιδι σας, ειτε το συντροφο σας, ειτε το κατοικιδιο σας (ειτε ολα μαζι χεχεχε), λιγο αρωμα να μυρισετε φρεσκαδας ειτε απο πουδρα ας πουμε ειτε απο το μαλλακτικο στο σεντονι που κοιμαστε ειτε απο αφρολουτρο με αιθερια ελεα. Ελαφρυ φαγητο το βραδυ οπωσδηποτε. Και νομιζω και κρυσταλλοι διαφοροι χαλαρωνουν αλλα απλα ακουστα εχω μονον, ισως η Καρμα να γνωριζει κατι επανω στους κρυσταλλους και να μας πει. Στολιστε τον χωρο σας οπου πατε και ηρεμειτε καθε βραδυ, με τροπο τετοιο που να σας πλημμυριζει ηρεμα χαλαρωτικα συναισθηματα. Μαθετε για το φεγκ σουϊ, δοκιμαστε να προσαρμοσετε καποιες πληροφοριες μεσα απο αυτο στην καθημερινη σας ζωη μεσα στο σπιτι σας. Τροποι που θα μας γεμισουν ομορφα συναισθηματα. Εμενα μαρεσουν οι νεραϊδες, μαρεσει να εχω εικονιτσα Παναγιτσας και Χριστουλη μαρεσει το πορτοκαλι χρωματακι με πεταλουδες μπιμπελο επανω στην κουρτινα πιασμενη σαν δυο πορτοκαλι πλεξουδες (θα φαω τις κοτσιδες μου!! εγραφα και χαλαρωσα τοσο πολυ με ολα αυτα που σας γραφω, που ξεχαστηκα και παρασυρθηκα.... αχχαχα.) Επισης μπορειτε να εστιαζετε το βλεμα σας σε εναν ωραιο ζωγραφικο πινακα. Ολα αυτα χαλαρωνουν τα νευρα μας απο την κουραστικη ημερα μας, και μας γλυτωνουν απο ξεσπασματα οξυθυμιας νευρικης φυσεως.
Κουβεντουλα με ατομα που θα μπορουσαν να σας αγκαλιασουν να σας κατανοησουν αν ειναι αυτο δυνατο, τοτε θα επιταχυνε την αποβολη των αρνητικων συναισθηματων και πασας φυσεως νευρα που θα οδηγουσαν σε οξυθυμια, αντικαθιστονται απο συναισθηματα χαλαρωσης και ευεξιας, γεμιζετε με θετικη ενεργεια. Προσοχη μονον οχι ξεσπασματα σε φιλους μας και ανθρωπους που εχουν ηδη τα δικα τους θεματα. Μην τους επιβαρυνουμε συνεχεια. Μια δυο τρεις δεν πειραζει, οι φιλοι ειναι για τα ευκολα και τα δυσκολα. Ομως αν γινεται κατα εξακολουθησην, τοτε οι φιλοι μας θα κουραστουν και θα απομακρυνθουν και καλα θα κανουν! Διοτι ειναι ανεκτα και ανθρωπινα τα ξεσπασματα οξυθυμιας, μα αν επαναλαμβανονται τακτικα, μηπως χρειαζεται να επικεντρωθουμε περισσοτερο στο μεσα μας;;
Καλοι οι φιλοι, μα δεν θα μας φτιαξουν εκεινοι. Εμεις θα φτιαξουμε το μεσα μας, την προσωπικοτητα μας τη ψυχη μας. Οι φιλοι απλα συμβουλευουν αγκαλιαζουν ροπαλιαζουν παρατηρουν, χαιρονται και συμπονουν. Και συγκινουνται οταν τους σταθειτε και εσεις ως φιλος!!!Αυτα... Και πολλα άλλα. Μα χαλαρωσα τοσο πολυ αυτη τη στιγμη που νιωθω τοσο ομορφα. Απο ασκηση παταξης οξυθυμιας, βρεθηκα τελικα να εχω γεμισει ευεξια!!! Cool!!!
Αντε σας αφηνω τωρα..
Φιλια πολλα.