ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΞΥΘΥΜΟΙ; : ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΞΥΘΥΜΟΙ;

Προβολή ενεργών θεμάτων

Ταξιδεύουμε... στον άγνωστο κόσμο της ψυχής... σε ένα μεγάλο καράβι... Και προχωράμε σε αόρατους κόσμους που θέλουμε να εξερευνήσουμε... Προορισμός μας η Νέα Εποχή! Έλα και εσύ μαζί μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, πέρα από τα όρια της ορατής πραγματικότητας... γίνε συνεπιβάτης, για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο!!!

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2009 02:13   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 27
HP: 341 / 1795
341 / 1795
MP: 857 / 857
857 / 857
EXP: 934 / 1000
934 / 1000
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΞΥΘΥΜΟΙ;

Εικόνα

Οι άνθρωποι που θυμώνουν εύκολα χαρακτηρίζονται από "χαμηλή αντοχή στην απογοήτευση", που σημαίνει ότι θεωρούν πως δεν πρέπει να υποστούν μια απογοήτευση, δυσαρέσκεια ή ενόχληση.

Δεν μπορούν να προσαρμοστούν και εξαγριώνονται εάν θεωρήσουν ότι τους αδικούν, π.χ. αν κάποιος τους κάνει κριτική. Τι τους κάνει και αντιδρούν έτσι;

Μία αιτία είναι ίσως ο τρόπος που έζησαν ως παιδιά, το οικογενειακό τους περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι που θυμώνουν εύκολα προέρχονται, συχνά, από οικογένειες αποδιοργανωμένες, που τα μέλη τους δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, καμία συναισθηματική επικοινωνία.

Κοινωνικές και πολιτιστικές αιτίες. Ενώ θεωρείται αποδεκτή η έκφραση άλλων συναισθημάτων, όπως για παράδειγμα η ανησυχία ή η κατάθλιψη, η έκφραση του θυμού θεωρείται συχνά έκφραση αρνητικής προσωπικότητας και το άτομο για να αποφύγει την απόρριψη, αποφεύγει να τον εξωτερικεύσει και δεν μαθαίνει ποτέ να τον χειρίζεται θετικά και δημιουργικά.

Πηγή: Περιοδικό Τηλέραμα

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο WWW ICQ YIM  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2009 03:48   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Level: 26
HP: 294 / 1637
294 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 915 / 917
915 / 917
Συγχαρητήρια στη φίλη μας karma,

για το πρωτότυπο θέμα που δημιούργησε για να το συζητήσουμε.

Περι Οξυθυμιας ο λογος λοιπον...

Ανθρωποι που αραπαζονται ευκολα, που θυμωνουν ευκολα!

Συνηθως οπως πολυ ομορφα προαναφερθηκε, μπορει να οφειλεται στο ο,τι το οξυθυμο ατομο δεν τα εχει καλα με τον εαυτο του, δεν αγαπαει τον εαυτο του ως εχει δεν ειναι ευχαριστημενος με τον εαυτο του. Ακομα και αν ειναι ευχαριστημενος με τον εαυτο του, δειχνει οτι εχει αναγκη την αναγνωριση και την αποδοχη απο τον περιγυρω του. Προσκολλησεις!!!
Εχει ισως βιωσει ασχημες συμπεριφορες εις βαρους του απο ατομα του περιγυρου του. Και ολα αυτα οπως ομορφα ειπατε, τον οδηγουν ειτε σε χαμηλη αυτοεκτιμηση, ειτε σε καταπιεσμενη προσωπικοτητα η οποια συσωρευσε Οργη και αυτη η οργη εκδηλωνεται ως οξυθυμια. Απωθημενα!!!!!
Ειτε αν το ατομο παρολη την απορριψη απο τον περιγυρω του, παρολα ταυτα επιμενει να αγαπαει τον εαυτο του την προσωπικοτητα του και να την εκπαιδευει βεβαιως παντα ομως με εκτιμηση στον εαυτο του. Μου αρεσει ο εαυτος μου εχω υψηλη αυτοεκτιμηση γνωριζω ποια ειμαι που βαδιζω μαρεσει να εκπαιδευομαι, παρολα αυτα ομως βιωνω και εισπραττω απορριψη απο τον περιγυρω μου απο μικρη, εξαιτιας της διαφορετικοτητας μου σε καποια θεματα σε σχεση με τους συνανθρωπους γυρω μου. Αυτο θα μπορουσε σε καποιον να δημιουργησει στιγμες οξυθυμιας. Ουτε κι εγω ξεφυγα απο τετοιες στιγμες, ειχα κι εγω τα ξεσπασματα μου. Οξυθυμος, εκεινος που με το παραμικρο θυμωνει.

Εκεινος που θυμωνει κατοπιν σκεψης ωριμης, δεν ειναι οξυθυμος. Εκεινος ειναι αλλου ειδους θυμος νομιζω. Ειναι εκεινο το συναισθημα της σιγουριας της δυναμης και ταπεινοτητας παραλληλα (βλεπε ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΨΥΧΩΝ τα χαρισματα με τα οποια οπλιζομαστε σε καθε μαχη). Εκεινο μου θυμιζει το γαληνιο μα γεματο σιγουρια και Αγαπη ποσωπο λαμπερο του Αρχαγγελου Μιχαηλ. Μεσα σε αυτον τον υγειη θυμο, υπαρχει τεραστια Αγαπη. Και να χρειαζεται να καταστραφουν τα Σοδομα και τα Γομορα, αν χρειαζεται να δυαλυσουμε μια σχεση μας ειτε φιλικη ειτε συγγενικη με εναν τουρκοβλαχο, ειναι ο υγειης θυμος κατοπιν σκεψεως ωριμης και ειναι πραξη Αγαπης. Προς τον εαυτο μας και προς τον τουρκοβλαχο!! Ναι!! Κακο του κανουμε αν του επιτρεπουμε να μας ρουφαει ενεργεια. Παρτε το ετσι, οτι τον αφηνουμε να αμαρτανει, εξαιτιας μας μια αμαρτια παραπανω στις πλατες του τουρκοβλαχου. Θυμος, που απλα δηλωνει σιγουρια αγαπη κατανοηση, ενα αγεροχο βλεμα!! Η Αγαπη δεν ειναι σε χαϊδευω. Ειναι ροπαλο που σε ξυπναει (μην πιανομαστε απο λεξεις, το ροπαλο δεν σημαινει ξυλοδαρμο), ροπαλο που σε ξυπναει η Αγαπη απο τον ληθαργο της πλανης και μετα το χαδι της επιβραβευσης, εαν ελαβες ορθα το μαθημα της εκπαιδευσης. Αγκαλιαζω, ροπαλιαζω, παρατηρω, ενα και το αυτο για εμας φιλοι μου αναφερομαι σε εσας που γραψατε νωριτερα απο εμενα. Ολοι οι υπολοιποι αναγνωστες και αναφερομαι περισσοτερο στα νεα μελη του φορουμ και στους επισκεπτες, λιγο προσοχη παρακαλω απο εσας ζηταει η Ιντιγκο στον τροπο με τα οποια εκλαμβανετε τα νοηματα των λεξεων μας. Κοιταμε περαν απο το δαχτυλο, καλα φιλοι μου; χιχι :roll:

Για να παψουμε να ειμαστε οξυθυμοι, θελει καλη εκπαιδευση και δουλεια με τον εαυτο μας. Καταρχην αγκαλιαζουμε τον εαυτο μας, δηλαδη κατανοουμε πού βρισκομαστε το γνωθιν σε αυτο. Μια φιλικη συμβουλη θα βοηθουσε προτεινω. Επειτα ροπαλιαζουμε τον εαυτο μας και τον ξυπναμε, του λεμε καταμουτρα οτι εκει υστερει και εκει υπερτερει. Μετα το σοκ που δωσαμε στον εαυτο μας ειτε εξαιτιας της σφαλιαρας ειτε εξαιτιας της επιβραβευσης (μην το γελατε καθολου, επειδη στη ζωη μου δεν εισεπρατα επιβραβευση απο ατομο που εκτιμουσα, οταν καποια μερα ξαφνικα μου ειπε μπραβο, επαθα σοκ!! και καταλαβα οτι χρειαζεται να επιβραβευω κι εγω η ιδια τον εαυτο μου να τον αγαπω και να τον ανταμοιβω οταν δουλευει σκληρα), χαχα γλυκο σοκ Αληθειας, αληθινη Αγαπη προς τον εαυτο μας, μετα το σοκ λοιπον, καθομαστε και κανουμε ασκησεις αυτοεκτιμησης εστω ολα εκεινα που εντοπισαμε τα ομορφα σε εμας, τα επιβραβευουμε στον εαυτο μας. Και με πιστη μεγαλη καθομαστε και επιμενουμε να διορθωνουμε τα ασχημα που εντοπισαμε στον εαυτο μας, θελει πολυ καλη δουλεια να κανουμε.

Επειτα αφου ασχοληθηκαμε με την αυτοεκτιμηση μας και ενδιαφερθηκαμε αληθινα με τον εαυτο μας ωστε να γινουμε ολο και καλυτεροι, μετα ερχετε το αλλο βημα, που ειναι η αποκολλησης!! Αποκολλουμαστε απο τη γνωμη του περιγυρου μας, οταν βλεπουμε οτι κατι που εχουμε στην προσωπικοτητα μας οτι μας αρεσει και οτι μας ευνοει τον τροπο σφυρηλατησης της ψυχης μας, τοτε δεν χρειαζεται να γινει αποδεκτο απο τον περιγυρο. Μην εχετε αναγκη την αναγνωριση απο τους άλλους, ααα τι ωραια που ειναι τα μαλλια σου!! ααααα εισαι πολυ μορφομενος και ταλαντουχος, αααααα εισαι και πολυ ανδρας εισαι πανεξυπνη και καλη γυναικα. Καλο ειναι μας τα λενε και να χαιρομαστε οταν τα ακουμε, αλλα να μην φθανουμε στο αλλο ακρο που αν δεν τα ακουσουμε ολα αυτα τα γλυκολογα, να μας πιανει παλι οργη χαμηλη αυτοεκτιμηση... ΟΞΥΘΥΜΙΑ! Αποκολλουμαστε λοιπον απο τους αλλους και κοιταμε να Αγαπαμε τον εαυτο μας ακομα και αν εντοπισουμε οτι οι αλλοι δεν μας αγαπανε, παρο,τι εχουμε προσωπικοτητα αγαπησιαρικια, χαχαχα.

Βεβαια υπαρχουν και τα λεγομενα και σε ολους γνωστα, νευρα που οδηγουν σε κρισεις ξσπασματων τακτικων, οδηγουν σε οξυθυμία!

Τα νευρα απο τους πολλους καφεδες ισως και τους γρηγορους αγχωδεις ρυθμους της ζωης μας, συσωρευονται μεσα μας καθημερινα! Ειτε νευρα κληρονομικης φυσεως ακομα. Τα νευρα μπορουν να μας φερνουν τακτικα σε καταστασεις οξυθυμιας, να αρπαζομαστε ευκολα δηλαδη.

Τι κανουμε εδω;;;

Γιονγκα!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Αχχαχαχ. Ασκησεις ηρεμιας να κανουμε καθε βραδυ οταν ειμαστε μονοι μας καποια στιγμη. Σοβαρα μιλαω περα για περα. Ασκησεις ηρεμιας μας αναζωογονουν. Μουσικουλα, διαβασμα βιβλιου, μια επισκεψη στο αγαπημένο μας φόρουμ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ και πολλα άλλα, βοηθουν στο χαλαρωμα των τσιτομενων νευρων μας. Ενα ζεστο τσαγακι χαμομηλι οχι απο εκεινα με καφεϊνη διοτι σας βλεπω να κανετε τουμπες ολο το βραδυ! Ενα μπανακι χαλαρωτικο, ντουζ οχι γεμισμα μπανιερας, μια αγκαλιτσα απο το παιδι σας, ειτε το συντροφο σας, ειτε το κατοικιδιο σας (ειτε ολα μαζι χεχεχε), λιγο αρωμα να μυρισετε φρεσκαδας ειτε απο πουδρα ας πουμε ειτε απο το μαλλακτικο στο σεντονι που κοιμαστε ειτε απο αφρολουτρο με αιθερια ελεα. Ελαφρυ φαγητο το βραδυ οπωσδηποτε. Και νομιζω και κρυσταλλοι διαφοροι χαλαρωνουν αλλα απλα ακουστα εχω μονον, ισως η Καρμα να γνωριζει κατι επανω στους κρυσταλλους και να μας πει. Στολιστε τον χωρο σας οπου πατε και ηρεμειτε καθε βραδυ, με τροπο τετοιο που να σας πλημμυριζει ηρεμα χαλαρωτικα συναισθηματα. Μαθετε για το φεγκ σουϊ, δοκιμαστε να προσαρμοσετε καποιες πληροφοριες μεσα απο αυτο στην καθημερινη σας ζωη μεσα στο σπιτι σας. Τροποι που θα μας γεμισουν ομορφα συναισθηματα. Εμενα μαρεσουν οι νεραϊδες, μαρεσει να εχω εικονιτσα Παναγιτσας και Χριστουλη μαρεσει το πορτοκαλι χρωματακι με πεταλουδες μπιμπελο επανω στην κουρτινα πιασμενη σαν δυο πορτοκαλι πλεξουδες (θα φαω τις κοτσιδες μου!! εγραφα και χαλαρωσα τοσο πολυ με ολα αυτα που σας γραφω, που ξεχαστηκα και παρασυρθηκα.... αχχαχα.) Επισης μπορειτε να εστιαζετε το βλεμα σας σε εναν ωραιο ζωγραφικο πινακα. Ολα αυτα χαλαρωνουν τα νευρα μας απο την κουραστικη ημερα μας, και μας γλυτωνουν απο ξεσπασματα οξυθυμιας νευρικης φυσεως.

Κουβεντουλα με ατομα που θα μπορουσαν να σας αγκαλιασουν να σας κατανοησουν αν ειναι αυτο δυνατο, τοτε θα επιταχυνε την αποβολη των αρνητικων συναισθηματων και πασας φυσεως νευρα που θα οδηγουσαν σε οξυθυμια, αντικαθιστονται απο συναισθηματα χαλαρωσης και ευεξιας, γεμιζετε με θετικη ενεργεια. Προσοχη μονον οχι ξεσπασματα σε φιλους μας και ανθρωπους που εχουν ηδη τα δικα τους θεματα. Μην τους επιβαρυνουμε συνεχεια. Μια δυο τρεις δεν πειραζει, οι φιλοι ειναι για τα ευκολα και τα δυσκολα. Ομως αν γινεται κατα εξακολουθησην, τοτε οι φιλοι μας θα κουραστουν και θα απομακρυνθουν και καλα θα κανουν! Διοτι ειναι ανεκτα και ανθρωπινα τα ξεσπασματα οξυθυμιας, μα αν επαναλαμβανονται τακτικα, μηπως χρειαζεται να επικεντρωθουμε περισσοτερο στο μεσα μας;; Καλοι οι φιλοι, μα δεν θα μας φτιαξουν εκεινοι. Εμεις θα φτιαξουμε το μεσα μας, την προσωπικοτητα μας τη ψυχη μας. Οι φιλοι απλα συμβουλευουν αγκαλιαζουν ροπαλιαζουν παρατηρουν, χαιρονται και συμπονουν. Και συγκινουνται οταν τους σταθειτε και εσεις ως φιλος!!!

Αυτα... Και πολλα άλλα. Μα χαλαρωσα τοσο πολυ αυτη τη στιγμη που νιωθω τοσο ομορφα. Απο ασκηση παταξης οξυθυμιας, βρεθηκα τελικα να εχω γεμισει ευεξια!!! Cool!!! :P

Αντε σας αφηνω τωρα..

Φιλια πολλα.

Κορυφή
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2009 22:53   
Μαθητής
Μαθητής

Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 2 / 10
2 / 10
Αρχικά να πω γεια σας και καλώς σας βρήκα... έκανα εγγραφή στο forum αυτό λόγω του ανωτέρου άρθρου... είμαι τόσο πολύ οξύθυμη που για να δω τι μου συμβαίνει κάνω research στο net σχετικά με αυτό το θέμα και κατά τύχη βρήκα το forum... οφείλω να ομολογήσω είναι αρκετά καλό... nice issues..

Προσπαθώ να εφαρμόσω διάφορους τρόπους όταν κάποιος με εκνευρίζει και νιώθω τα αυτιά μου να βγάζουν καπνό... τα πρώτα λεπτά το παλεύω αλλά μετά boom έκρηξη... τι να κάνωωωωω;;;; Ειδικά όταν για αγαπημένο μου άτομο λένε ανακρίβειες και ψέματα και πράγματα που δεν ισχύουν είμαι ηφαίστειο... προσπαθώ να βρω τρόπο να μεταφέρω στους άλλους τι πραγματικά ισχύει αλλά με το που μου πετάνε μία βλακεία ο Βεζούβιος εκρήγνυται... αχ αχ αχ... χρίζω ψυχιατρικής παρακολούθησης άραγε; who knows...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Σεπ 2009 00:48   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

341 / 1795
857 / 857
934 / 1000
Καλώς σε βρήκαμε και εμείς αγαπητή μου φίλη danai!

Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Από αυτά που γράφεις δείχνεις ένα έντιμο άτομο, με μία έντονη αίσθηση του δικαίου.

Κάθε άνθρωπος εκφράζεται ανάλογα με τη φύση του. Η δική σου φύση είναι αυτή (ένθερμη!!!!) και πρέπει να συμφιλιωθείς μαζί της. Αν κάποια στιγμή θεωρήσεις πως οι αντιδράσεις σου αυτές δεν λειτουργούν υπέρ σου, τότε μπορείς να τις περιορίσεις μέσα από το διαλογισμό και την αυτογνωσία.

Πιστεύω, πως σε γενικές γραμμές, ο χαρακτήρας μας δεν είναι τυχαίος, σηματοδοτεί την ταυτότητα της ψυχής μας. Και κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Μέσα από αυτή τη μοναδικότητα χτίζεται η ολότητα!

Είσαι χρήσιμη στο Σύμπαν γι' αυτό που είσαι! Και να είσαι υπερήφανη γι' αυτό!!!

Υ.Γ.1 Αλλάξαμε τη δημοσίευσή σου γιατί στη σελίδα μας υποστηρίζουμε τα ελληνικά.
Υ.Γ.2. Γράψε μου τα στοιχεία γέννησής σου (ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης) για να ρίξω μια ματιά και στον αστρολογικό σου χάρτη, μπας και υπάρχει κάποιος Άρης ενεργοποιημένος εκεί!! :D :) :P

Ο πολεμιστής πρέπει να δέχεται τη μοίρα του με ταπεινότητα. Η πρόκληση για αυτόν είναι πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει και πόσο άψογος μπορεί να είναι. Αν συναντήσει αβάσταχτες ταλαιπωρίες και πόνο στο μονοπάτι του, κλαίει, αλλά όλα τα δάκρυά του μαζί δεν είναι σε θέση να μετακινήσουν τη γραμμή του πεπρωμένου του... Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ... ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΟΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2009 14:27   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

Level: 12
HP: 12 / 319
12 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 175 / 194
175 / 194
Η οξυθυμία μου με έκανε μαζί με άλλα να ψάξω κι εγω στο νέτ για απαντήσεις μοναχικές και παρηγορητικές....
Βρήκα πράγματα για την κατάθλιψη, έκανα τεστς, βρήκα μετά πράγματα για τους ίντιγκο και μου έδωσαν πάρα πολλές εξηγήσεις για πολλά που μου συνέβαιναν και δεν μπορούσα να τα συνδιάσω, ούτε και κανένας άλλος που με αγαπά μπορούσε...
Ημουν πάντα πολύ οξύθυμη αλλα θυμάμαι πολύ έντονα μια περίπτωση που εγώ η ίδια εμεινα αφωνη απο τα λόγια ενός εργοδότη μου (ενώ είχε προηγηθεί άγριος καυγάς με συνάδελφο άντρα στο οποίο έφτασα να επιτεθώ λεκτικά πολύ έντονα και ποιός με κράταγε), είπε ο άνθρωπος:η Ειρήνη για να κάνει έτσι έχει δίικιο"!!!!! Εκτός απο το ότι με έκανε να βουρκώσω απο ανακούφιση (αφού κανείς δεν έβλεπε το άδικο που δεν ήταν και επι προσωπικού) με έκανε να ηρεμήσω αυτομάτως σαν να το βρήκα το δίκιο μου... παράξενο ε?
Πριν απο κανα δύο χρόνια τα ξεσπάσματα οργής έγιναν πια πολύ πιο συχνά/καθημερινά και όλο και πιο βαθιά. Πιά έφτασα πρόσφατα να μην θυμάμαι μετά γιατί τσακώθηκα αλλα να σκέφτομαι μονο πως κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν θυμωνα με κάτι που με αφορούσε εμένα την ίδια αλλα μια αιτία πχ κοινωνική την έκανα τεράστια μέσα μου, ένα ελάττωμα κάποιου που επιρρεάζει τους άλλους αρνητικά (το προηγούμενο αφεντικό μου π.χ. έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να μπουκοτάρει το μαγαζί του και την δουλειά τόσων ανθρώπων που δούλευαν με πολλλή αγάπη και πάθος, δεν αγόραζε αναλώσιμα για παροχή στους πελάτες, καθόταν μόνο στο ταμείο, μέτραγε τα ψιλά και χυνόταν στο σκαμπώ του σαν να περίμενε την κακή του μοιρα να τον λυπηθεί... έλεος... του επιτιθόμουν καθημερινα... δεν άντεχα αυτη την κατάσταση... περιέργως ποτέ δεν με απέλυσε, ούτε μενα μου πέρασε απο το μυαλό ότι θα χάσω την δουλειά μου.... όποτε έβλεπα λάθος όμως γινόμουν μια ζωντανή έκρηξη και έπεφτα σαν φωτιά πάνω σε ό,τι ήταν στραβό...
Οπως είπα και πιο πάνω όταν βρήκα κάποια πράγματα για τους ίντιγκο έμεινα λίγο να κοιτάζω το κείμενο που μόλις είχα ανακαλύψει... το αφουγκράστηκα και είπα μέσα μου καλώς σας βρήκα...
Δεν ξέρω σχεδόν τίποτε για όλα αυτά... ξέρω μόνο πώς νιώθω και πώς "βλέπω" τα πάντα γύρω μου τους ανθρώπους, τις έννοιες τις λέξεις που πετούν στον αέρα...
Θα ήθελα να μάθω όσο περισσότερα να μπορώ και να κατακτήσω την γαλήνη μετά απο τόση αγωνία, αν χρειάζεται να κάνω κάτι, ναι, το θέλω αρκεί να ξέρω το τί και γιατί.
Γαλήνη ενεργητική κι όχι του τέλους....
ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μοιραστώ αυτά μαζί σας και ζητώ συγνώμη για το κουραστικο μεγάλο κείμενο, μέχρι πρότινως απεφευγα να γράφω για μένα και τα μέσα μου, ούτε καν ημερολόγιο, γιατί με πονούσε πάρα πολύ... γινόταν πολύ οδυνηρό μέχρι στο σώμα μου! και έτσι δεν έγραφα...
Να είστε καλα :brb: :flower:

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2009 22:42   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

341 / 1795
857 / 857
934 / 1000
Αγαπητή μου φίλη Ειρήνη

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας ανέφερες!

Ρίχνοντας μια ματιά στο γενέθλιο χάρτη σου είδα πως παθιάζεσαι για το δίκαιο και αυτό μπορεί να σε κάνει πολλές φορές οξύθυμη!!! Άλλωστε και ο δυναμικός πλανήτης Άρης βρίσκεται κοντά στον Ήλιο σου που σου δίνει και στοιχεία Κριού!

Τυχαίο;;;;;; :thumright:

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Σεπ 2009 21:22   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
karma έγραψε:
Αγαπητή μου φίλη Ειρήνη

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας ανέφερες!

Ρίχνοντας μια ματιά στο γενέθλιο χάρτη σου είδα πως παθιάζεσαι για το δίκαιο και αυτό μπορεί να σε κάνει πολλές φορές οξύθυμη!!! Άλλωστε και ο δυναμικός πλανήτης Άρης βρίσκεται κοντά στον Ήλιο σου που σου δίνει και στοιχεία Κριού!

Τυχαίο;;;;;; :thumright:

Κάρμα μου, σχετικά με τον γενέθλιο χάρτη μουδεν έχω καθόλου γνώσεις να ερμηνεύσω στοιχεία...

Εκανα αποψε όμως μια σκέψη σχετικά με την οξυθυμία και θα ήθελα να την μοιραστώ...
Μου πέρασε απο το μυαλό η ιδέα της αντοχής σε καταστάσεις...
Εχουμε αντοχές και ασφαλιστικές δικλείδες για εκατοντάδες πιθανά προβλήματα και βάσανα που θα συναντήσουμε...
Δεκτόν και υπαρκτόν...
Η οξυθυμια εμφανίζεται όταν η αντοχή έχει πια χάσει την δύναμή της...
Όταν δεν σε περιβάλει η ασπιδα της αντοχής τότε αντιδράς...
προσπαθείς να πιαστείς απο κάτι που να εμπεριέχει λογική και φτάνεις να έχεις μονο τον θυμό...

Ο θυμός γεμίζει πολλά κενά...
το κενό της αγάπης... της αίσθησης ασφάλειας... της αίσθησης του ανήκειν...
το κενό της δημιουργικότητας... της χαράς...
Γεμίζει όλες αυτές τις πτυχές μας με σύννεφα θυμού...
Μα οι άνθρωποι δεν βλέπουν τον θυμο... δεν αναγνωρίζουν τον θυμό...
αν το καναν αυτό θα νιώθαμε πως επικοινωνούμε και, μαγικά, θα εξαφανιζόταν ο θυμός...
Όχι, οι άνθρωποι δεν βλέπουν θυμό, βλέπουν μίσος... μπερδεύουν το μισος με τον πονο που σε φτάνει στο θυμό...
Ακόμα κι αν τους το ουρλιάξεις μεσα στο πρόσωπο αυτοι θα σου πουν "ηρέμησε"...
Μα δεν είμαι ταραγμένη... αναγκάζομαι να ουρλιάξω στα αυτιά σου για να με ακούσεις... δεν είμαι ταραγμένη... είμαι ήρεμη... ξέρω τί συμβαίνει...
Δεν μισώ... αναγκάζομαι να τεντώσω τους μύες του προσώπου μου επειδή κραυγάζω τρέχοντας προς το μέρος σου και έχω μπροστά μου να πολεμήσω με τις ιδέες σου και με τα στάνταρ σου...
Δεν σε απορρίπτω... θυμώνω... γιατί δεν με ακούς... γιατί δεν μπορώ να βρώ τον τρόπο να κάνω αυτά που θα με κανουν ευτυχισμένη...
Δεν μπορω να ακούσω πια... ο θυμός δεν ακούει... δεν έχει αυτια... έχει μονο αγγαλια που πονάει απο το κενό...
Μόνο αν ζεστάνεις την αγγαλιά του θυμού μου θα σε αφήσω να δεις τα κενά μου και έτσι μονο θα βρώ ξανα χρώματα να ζωγραφίσω...
Ο θυμός, τελος, δεν έχει να κάνει με σένα..., τον απέναντι, που με βλέπεις να σε κοιτάζω αγριεμένη...
Έχει να κάνει με μένα που σκέφτομαι ότι με κοιτάς γυμνή και δίχως να έχω τρόπο να σου δείξω την ομορφιά μου...

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Οκτ 2009 00:02   
Σοφός
Σοφός
Άβαταρ μέλους

Level: 15
HP: 29 / 488
29 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 269 / 292
269 / 292
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΞΥΘΥΜΟΙ

Δύσκολα εεεεεε,
Και εγώ έτσι νομίζω
Σκεφτείτε για μια στιγμή, τη συγκριμένη στιγμή, που το Βεζούβιο βγαίνει έξω…., πώς δεν είναι οτιδήποτε που μας εξοργίσει το πρόβλημα.
Φανατιστείτε έναν άνθρωπο ήρεμο, δεν τον ενοχλεί τίποτα, έχει τον απόλυτο έλεγχο γιατί απλά κοιτά την ζωή του με αδιαφορία, ξέρει ότι όλα όσα έχουν πραγματική άξια και του ανοίγουν, από πάντοτε είναι δικά του, δεν έχει τη δύναμη να του τα στέρηση κάνεις, έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει να είναι.
Βαδίζει σε μονοπάτια ενώ ταυτόχρονα χαίρεται το κάθε του βήμα, γιατί τα μάτια του δεν κοιτάνε πίσω στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον, δεν υπάρχει κάτι που να τον κρατά, δεν επιθυμεί τίποτα, γιατί καταλαβαίνει απόλυτα το ΟΛΟ ΕΝΑ, και έχει επιλέξει να είναι κομμάτι της, να διεκδικήσει τη θέση που ήταν δική του από πάντα.
Όταν κοιτά αδιάφορα τη ζωή, τότε είναι που τι ζει σε κάθε στιγμή τίποτα δεν του φεύγει, γιατί η ζωή είναι ελευθερία σε όλο της το μεγαλείο
Δεν ξέρω για σας όμως εγώ θα ήθελα παρά πολύ να μοιάζω με αυτόν τον ελεύθερο άνθρωπο…….. δεν τα καταφέρνω δεν είναι εύκολο, :oops: αλλά ούτε αδύνατο, και οι προκλήσεις με τρελαίνουν………….. :think: :D

Φιλάκια πολλά

όπου πίστις, εκεί αγάπη
όπου αγάπη εκεί ειρήνη
οπού ειρήνη εκεί ευλογία
οπού ευλογία εκεί Θεός

οπού Θεός
ουδεμία ανάγκη.

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2009 01:59   
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

341 / 1795
857 / 857
934 / 1000
Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι

Αν και δημοσίευσα αυτό το θέμα γιατί το θεωρώ σημαντικό, προσωπικά είμαι το εντελώς αντίθετο!!!!!

Η φίλοι μου με αποκαλούν "Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ"!!!! :boohoo:

Όχι πως σαν άνθρωπος δεν εξάπτομαι ή δεν νευριάζω, το αντίθετο μάλιστα, αλλά έχω καλλιεργήσει, μέσα από την ατομική μου εργασία και αυτογνωσία, τα χαρίσματα της ψυχραιμίας και της απάθειας.

Τι σημαίνει αυτό;;;;;;

Σημαίνει το να πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό την αποχή μας από κάθε είδους προσκολλήσεις, είτε πνευματικές, είτε υλικές, είτε πνευματικές!

Στην προκειμένη περίπτωση, ο θυμός είναι απόρροια έντονων συναισθημάτων, τα οποία προκαλούνται από τη μη εκπλήρωση κάποιων απαιτήσεων, προσδοκιών ή αιτημάτων μας. Για σκεφθείτε το καλά και θα δείτε ότι από εκεί προέρχεται ο θυμός μας!

Αν π.χ. ένας δικός μας άνθρωπος δεν μας φερθεί όμορφα, αυτό μας προκαλεί θυμό. Αν, όμως, σκεφθούμε ότι ο άνθρωπος αυτός τόσα ξέρει και τόσα κάνει γιατί να θυμώσουμε;;; Μόνο αν έχουμε απαιτήσεις από αυτόν να μας φερθεί όμορφα, χωρίς να υπολογίσουμε το χαρακτήρα του, θα προβούμε στο θυμό!!!!

Δεχθείτε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις στη ζωή σας όπως ακριβώς είναι, μην έχετε απαιτήσεις ή προσκολλήσεις και θα εκπλαγείτε και από τη δική σας.... ΒΙΒΛΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ!!!!!

Κορυφή
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2009 10:04   
Σοφός
Σοφός

Level: 20
HP: 107 / 893
107 / 893
MP: 426 / 426
426 / 426
EXP: 474 / 518
474 / 518
Τι είναι ο θυμός;

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο θυμός και όλοι τον έχουμε νιώσει, είτε ως παροδικό εκνευρισμό είτε ως έντονη οργή. Ο θυμός αποτελεί ένα φυσιολογικό, συνήθως υγιές, ανθρώπινο συναίσθημα. Όταν, όμως, ξεφεύγει από τον έλεγχό μας και γίνεται καταστροφικός, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα - στον εργασιακό χώρο, ή στις προσωπικές μας σχέσεις– και γενικώς σε επιβάρυνση της συνολικής ποιότητας της ζωής μας. Επιπλέον, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε στο έλεος ενός απρόβλεπτου και ισχυρού συναισθήματος.

Σύμφωνα με τον Charles Spielberger, έναν ψυχολόγο που ειδικεύεται στη μελέτη του θυμού, ο θυμός είναι μια ‘‘συναισθηματική κατάσταση που ποικίλλει σε ένταση από τον ήπιο εκνευρισμό ως την έντονη οργή και μανίαʼʼ. Όπως και άλλα συναισθήματα, συνοδεύεται από φυσιολογικές και σωματικές αλλαγές: όταν θυμώνουμε, η καρδιά μας χτυπά πιο δυνατά και η πίεση του αίματός μας αυξάνεται, όπως αυξάνονται και τα επίπεδα των ορμονών αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη.

Ο θυμός γεννιέται από εξωτερικά ερεθίσματα αλλά και από ανησυχία ή από συνεχή ενασχόληση με τα προσωπικά μας προβλήματα. Κάποιες μνήμες τραυματικών ή εξοργιστικών γεγονότων μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν συναισθήματα θυμού.

Εκδηλώνοντας το θυμό σας

Ο ενστικτώδης, φυσικός τρόπος να εκδηλώσουμε το θυμό μας είναι να αντιδράσουμε επιθετικά. Ο θυμός είναι μια φυσική, προσαρμοστική απάντηση σε κάποια απειλή. Συχνά υποκινεί έντονα συναισθήματα και συμπεριφορές, που μας επιτρέπουν να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, όταν δεχτούμε επίθεση. Επομένως, ως ένα σημείο, η έκφραση θυμού είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι επιτρεπτό να επιτιθέμεθα φραστικά ή σωματικά σε κάθε πρόσωπο ή αντικείμενο που μας προκαλεί ή μας ενοχλεί. Οι νόμοι, οι κοινωνικοί κανόνες, και η κοινή λογική θέτουν όρια στο πόσο μακριά μπορεί να μας οδηγήσει ο θυμός.

Η διαχείριση του θυμού

Η διαχείριση του θυμού αποσκοπεί στη μείωση τόσο των συναισθημάτων θυμού όσο και της φυσιολογικής διέγερσης που αυτά προκαλούν. Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα σε θέση να αλλάξουν ή να ξεφύγουν από τα πράγματα ή τα πρόσωπα που τους κάνουν να θυμώνουν. Αυτό όμως που μπορούν να κάνουν είναι να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους απέναντι σε αυτά που τους προκαλούν θυμό.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια πληθώρα συνειδητών αλλά και ασυνείδητων διεργασιών για να διαχειριστούν τα συναισθήματα θυμού τους. Οι τρεις κύριοι τρόποι διαχείρισης του θυμού είναι οι εξής: έκφραση, απώθηση, και χαλάρωση. Όπως τονίζει ο Charles Spielberger, ‘‘όταν καμιά από αυτές τις τεχνικές δεν αποδίδει, τότε σίγουρα κάποιος ή κάτι βρίσκεται σε κίνδυνοʼʼ.

Έκφραση.

Το να εκφράσετε το θυμό σας με θετικό τρόπο – και όχι επιθετικό– είναι η καλύτερη λύση στη διαχείριση και εκδήλωση αυτού του συναισθήματος. Για να το επιτύχετε, πρέπει να μάθετε να ξεκαθαρίζετε τις ανάγκες σας και τους τρόπους ικανοποίησής τους, χωρίς την πρόκληση βλάβης σε τρίτους. Το να εκφράζετε το θυμό σας θετικά δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεστε πιεστικοί ή απαιτητικοί. Αντίθετα, σημαίνει να δείχνετε σεβασμό στον εαυτό σας και στους άλλους.

Απώθηση.

Ο θυμός μπορεί, επίσης, είτε να καταπιεστεί είτε να αλλάξει μορφή ή κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει όταν συγκρατείτε το θυμό σας, σταματάτε να σκέφτεστε για αυτόν και επικεντρώνεστε σε κάτι θετικό. Στόχος σας στην περίπτωση αυτή είναι ο περιορισμός ή η απώθηση του θυμού και η μετατροπή του σε πιο δημιουργική συμπεριφορά. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην αντίδραση αυτού του τύπου είναι ο εξής: Αν ο θυμός σας δεν εκφραστεί εξωτερικά, μπορεί να στραφεί εσωτερικά προς τον εαυτό σας και να οδηγήσει σε υπέρταση, υψηλή αρτηριακή πίεση ή κατάθλιψη.

Θυμός που δεν εκφράζεται μπορεί να δημιουργήσει και άλλου τύπου προβλήματα. Μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές εκδηλώσεις, όπως είναι η παθητική - επιθετική συμπεριφορά (η έμμεση επίθεση σε άτομα, χωρίς αυτά να γνωρίζουν το λόγο, και όχι η άμεση πρόσωπο με πρόσωπο αντιμετώπιση) ή μια προσωπικότητα διαρκώς κυνική και επιθετική. Τα άτομα που συνεχώς ταπεινώνουν τους άλλους, κριτικάρουν τα πάντα και κάνουν κυνικά σχόλια είναι τα άτομα που δεν έχουν μάθει να εκφράζουν το θυμό τους εποικοδομητικά. Είναι, επίσης, αναμενόμενο να μην έχουν συνάψει πολλές υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.

Χαλάρωση.

Ένας άλλος τρόπος ελέγχου του θυμού είναι η χαλάρωση. Η χαλάρωση δεν αφορά τον έλεγχο της εξωτερικής συμπεριφοράς αλλά τον έλεγχο των εσωτερικών αντιδράσεων του οργανισμού, τη μείωση των καρδιακών παλμών και την απομάκρυνση των άσχημων συναισθημάτων.

Είναι καλό να εκδηλώνουμε το θυμό μας;

Οι ψυχολόγοι σήμερα λένε πως η άποψη αυτή αποτελεί έναν επικίνδυνο μύθο. Μερικά άτομα χρησιμοποιούν αυτή την άποψη για να δικαιολογήσουν το ότι πληγώνουν τους γύρω τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι η έντονη εκδήλωση του θυμού μας τις περισσότερες φορές προκαλεί κλιμακωτή αύξηση του θυμού και της επιθετικότητας και σε εμάς και στους άλλους. Αυτό δε βοηθάει ούτε εμάς ούτε το άτομο με το οποίο είμαστε θυμωμένοι ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης. Είναι καλύτερο να βρούμε αρχικά τι είναι αυτό που προκαλεί το θυμό μας και έπειτα να αναπτύξουμε στρατηγικές, ώστε να κρατήσουμε το θυμό μας σε επίπεδο τέτοιο που να μη μας οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.

Στρατηγικές για να ελέγξετε το θυμό σας

Α. Χαλάρωση

Απλές τεχνικές χαλάρωσης, όπως οι βαθιές αναπνοές και η χρήση της φαντασίας, μπορούν να σας βοηθήσουν να κατευνάσετε τα συναισθήματα θυμού. Υπάρχουν βιβλία και μαθήματα πάνω στη διδασκαλία τεχνικών χαλάρωσης, τις οποίες, αφού μάθετε, μπορείτε να επιστρατεύετε σε κάθε περίσταση. Αν εμπλέκεστε σε σχέσεις που και τα δύο μέλη τους είναι ευ έξαπτα, ίσως να αποτελούσε καλή ιδέα και για τους δύο να μάθετε αυτές τις τεχνικές.

Μερικά απλά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε

Αναπνεύστε βαθιά από το διάφραγμα: αναπνέοντας απλά από το στήθος δε θα σας χαλαρώσει. Φανταστείτε την αναπνοή σας να ανεβαίνει από την κοιλιά σας.

Επαναλάβετε αργά μια ήρεμη λέξη ή φράση όπως "χαλάρωσε", "ηρέμησε".
Κάντε το ενώ αναπνέετε βαθιά.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία. Βιώστε νοερά μια χαλαρωτική εμπειρία είτε από τη μνήμη είτε από τη φαντασία σας.
Ασκήσεις γιόγκα χαμηλής έντασης μπορούν να χαλαρώσουν τους μυς σας και να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο ήρεμοι.
Εφαρμόστε αυτές τις ασκήσεις καθημερινά. Μάθετε να τις χρησιμοποιείτε αυτόματα όταν βρίσκεστε σε καταστάσεις που προκαλούν ένταση.

Β. Γνωστική αναδόμηση

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ‘‘αλλαγή του τρόπου σκέψηςʼʼ. Οι θυμωμένοι άνθρωποι τείνουν να καταριούνται, να βρίζουν και να μιλούν με παραστατικούς όρους που αντανακλούν τις εσώτερες σκέψεις τους.

Όταν κάποιος είναι θυμωμένος, η σκέψη του μπορεί να γίνει υπερβολική και δραματική. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε αυτές τις σκέψεις με άλλες περισσότερο λογικές. Για παράδειγμα, αντί να πείτε στον εαυτό σας ‘‘αυτό που συνέβη είναι απαίσιο, φοβερό, τώρα όλα καταστράφηκανʼʼ, πείτε του ‘‘είναι ενοχλητικό και δικαιολογημένα είμαι θυμωμένος γιʼ αυτό, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου και με το να θυμώνω δεν μπορώ να διορθώσω τίποταʼʼ.

Η λογική αντιμάχεται το θυμό, επειδή ο θυμός, ακόμα και αν είναι δικαιολογημένος, μπορεί αμέσως να γίνει παράλογος. Γιʼ αυτό, λοιπόν, προσπαθήστε να σκεφτείτε με την ψυχρή λογική. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο κόσμος ‘‘δεν υπάρχει για να σας κατατρέχειʼʼ, ‘‘απλά ζείτε κάποιες από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωήςʼʼ.

Πείτε αυτά τα λόγια στον εαυτό σας κάθε φορά που νιώθετε το θυμό να σας αποδυναμώνει, και θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα από μια πιο ισορροπημένη προοπτική. Υπενθυμίστε, ακόμη, στον εαυτό σας ότι με το να θυμώνει δε διορθώνεται τίποτα και ούτε πρόκειται αυτό να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα (στην πραγματικότητα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χειρότερα).

Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να ζητούν: δικαιοσύνη, σεβασμό, συμφωνία, επιθυμία να γίνονται τα πράγματα με το δικό τους τρόπο. Σαν μέρος της γνωστικής τους αναδόμησης, τα άτομα που θυμώνουν πολύ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την απαιτητική τους φύση και να μεταφράσουν τις προσδοκίες τους σε επιθυμίες. Με άλλα λόγια, το να πουν ‘‘θα ήθελαʼʼ κάτι, είναι υγιέστερο από το να πουν ‘‘απαιτώʼʼ ή ‘‘πρέπει να έχωʼʼ κάτι.

Γ. Λύση προβλημάτων

Μερικές φορές ο θυμός και η σύγχυση προκαλούνται από πολύ αληθινά και αναπόδραστα προβλήματα της ζωής μας. Ο θυμός συχνά είναι σωστός και αποτελεί μια υγιή αντίδραση στις δυσκολίες αυτές. Υπάρχει επιπλέον μια πεποίθηση ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και αυτό επιτείνει την απογοήτευσή μας, όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Η καλύτερη αντίδραση για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση είναι να επικεντρωθούμε όχι στη λύση του προβλήματος αλλά στον τρόπο που θα χειριστούμε και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Δ. Βελτίωση της επικοινωνίας

Τα άτομα που θυμώνουν εύκολα έχουν την τάση να καταλήγουν γρήγορα σε συμπεράσματα, τα οποία, όμως, μπορεί να είναι ανακριβή, και να δρουν σύμφωνα με αυτά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε σε μια έντονη συζήτηση είναι να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε σε βάθος τις απαντήσεις σας. Μην πείτε το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου, αλλά ηρεμήστε και σκεφτείτε προσεκτικά τι θέλετε να πείτε. Την ίδια ώρα, ακούστε προσεκτικά το συνομιλητή σας και σκεφτείτε πολύ πριν μιλήσετε.

Επιπλέον, προσπαθήστε να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από το θυμό σας. Για παράδειγμα, εσείς επιθυμείτε ελευθερία και προσωπικό χώρο ενώ το άτομο που είναι σημαντικό για σας επιθυμεί μια ζεστή και στενή σχέση. Αν αυτός/ή αρχίζει να παραπονείται για τις δραστηριότητές σας, μην ανταποδίδετε κατηγορώντας τον/την ως δεσμοφύλακα ή ως θηλιά στο λαιμό σας.

Ε. Χρήση του χιούμορ

Το απλό χιούμορ μπορεί να εξουδετερώσει την οργή με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα πιο ισορροπημένα. Ωστόσο, υπάρχουν δύο στοιχεία που θα πρέπει να πάρετε υπόψη σας σχετικά με το χιούμορ. Πρώτον, μην προσπαθείτε να αποφύγετε τα προβλήματά σας και να τα υποτιμήσετε αστειευόμενοι με αυτά. Αντιθέτως, χρησιμοποιείστε το χιούμορ για να βοηθηθείτε να τα αντιμετωπίσετε περισσότερο εποικοδομητικά. Δεύτερον, μην ενδίδετε στο δριμύ και σαρκαστικό χιούμορ, γιατί και αυτό αποτελεί άλλη μία μορφή μη υγιούς έκφρασης θυμού.

Στ. Αλλάξτε το περιβάλλον σας

Πολλές φορές το άμεσο περιβάλλον μας αποτελεί αιτία εκνευρισμού και σύγχυσης. Διάφορα προβλήματα και υποχρεώσεις μπορούν να σας επιβαρύνουν και να σας κάνουν να θυμώσετε με τα εμπόδια που σας έχουν τύχει και σχετίζονται με πρόσωπα και πράγματα του περιβάλλοντός σας.

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα. Εξασφαλίστε προσωπικό χρόνο σε εκείνες τις στιγμές της ημέρας που γνωρίζετε ότι είναι οι πιο στρεσογόνες.

Έπειτα από αυτό το σύντομο, ήρεμο διάλειμμα, αισθάνεστε καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις των καταστάσεων, χωρίς να ξεσπάτε πάνω τους.

Κορυφή
 Προφίλ  
 ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2009 13:05   
Φωτισμένος
Φωτισμένος
Άβαταρ μέλους

12 / 319
152 / 152
175 / 194
ΙΟΚΑΣΤΗ... ενα τέτοιο κείμενο είναι πολύ διαφωτιστικό και βοηθάει πάρα πολύ....

Ευχαριστούμε για τις τεχνικες... εγω προσωπικά θα τις κάνω πράξη...
έχω πολλά να μέλετήσω... :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:thankyou:

Κορυφή
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Για την καλύτερη εμφάνιση της δημοσίευσής μας... Δεν κολλάμε τις τελείες, τα κόμματα, τα αποσιωπητικά και τις παρενθέσεις με την επόμενη λέξη!